Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2013, 01:41:49
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
In momentele acelea a iesit de sub incidenta infailibilitatii Putea sa-si arate compasiunea pentru suferinta irakienilor si dragostea pentru semeni si fara gestul de a saruta Coranul, cartea care neaga dumnezeirea lui Hristos. Intotdeauna m-am intrebat : dar cum si-au permis sa-i faca Papei cadou Coranul? :) Daca ar veni in Romania marele muftiu saudit, mi s-ar parea un gest nepotrivit ca Patriarhul sa-i faca cadou Biblia. Ma gandesc ca Ioan Paul al II-lea a considerat cadoul drept unul simbolic, in sensul ca oamenii aceia i-au daruit ce aveau ei mai de pret si de aceea el si-a aratat recunostinta pentru gestul lor, prin sarutarea cartii; nu s-a gandit la cartea propriu-zisa in acele momente, ci a fost miscat de gest, de a oferi ce ai tu mai de scump. A gandit ca un om, nu ca un Papa. Ca Papa n-ar fi trebuit sa sarute Coranul.
Cand ai dreptate, ai din plin, ce sa fac. :) Nu sunt indeajuns de subiectiv ca sa te combat si cind nu e cazul.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 01:58:55
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

bai cat am mai ris de postarile care le-ati facut pe primele doua pagini :)))) de asta imi place mie de voi...stiti ca ne aflam in vremuri tulburi dar cu toate astea aveti in voi simtul umorului !
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 08:55:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt de parere ca oricare ar fi motivele reale, trebuie sa apreciem onestitatea Papei Benedict al XVI-lea, faptul ca pune constiinta sa (fata de Dumnezeu, fata de semeni... ) mai presus de orice.
Intr-adevar acesta atitudine este cu adevarat patristica.

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 09:50:34
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai si directorul observatorului Vaticanului nu e subordonatul lui Benedict?
Adica subordonatii lui Benedict au voie sa spuna orice prostii?
Si mai e ceva. Sa nu uitam si chestia aia cand papa Benedict a cerut infiintarea unei Autoritati politice mondiale pentru a gestiona criza economica, cu alte cuvinte un fel de guvern mondial.
Sunt de acord ca si Papa Ioan Paul 2 a facut prostii si greseli.
Totusi nu i se poate nega rolul pe care l-a avut in caderea comunismului.
Nu fac apologia lui Ioan Paul, departe de mine asa ceva.
Insa Benedict, mie personal, repet e o parere personala, mi s-a parut un papa sub orice critica de slab. Din toate punctele de vedere.
Reply With Quote
Răspunde