![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multi oameni si chiar unii credinciosi cred nu numai ca nu fac pacate multe, dar ca nu au pacate. Chiar preotul ne mai spune ca mai vin persoane la spovedanie care spun ca nu au pacate si el ii mustra. Asadar cineva poate sa se impartaseasca sa spuna ca nu are pacate prea mari, mai ales in zilele noastre unele pacate nici nu mai sunt vazute ca si pacate. In cateva ore credinciosul nu are timp efectiv sa faca pacate prea mari, in timp ce intr-o luna sau mai multe chiar si cele mici se tot aduna. De aceea niciun preot ortodox nu poate impartasi pe cineva care nu s-a spovedit daca are peste 7 ani. Cum vedeti limita de 7 ani e aceeasi si la catolici, pentru ca atunci se considera ca un copil are si discernamant. Citat:
Catolicii spun ca Sfanta Fecioara s-a nascut fara pacatul stramosesc, desi toti oamenii au urmarile acestui pacat. Singurul care S-a nascut fara acest pacat este Iisus, pentru ca S-a nascut din Duhului Sfant. Singura concluzie e ca si Fecioara S-ar fi nascut din Duhul Sfant, asa cum spune si paragraful referitor la Neprihanita Zamislire. Asadar nu sunt minciuni in acele puncte, iar despre impartasirea fara spovdanie vad ca dvs. continuati sa spuneti ca e o minciuna, desi incercati sa explicati chiar impartasirea fara spovedanie. In cazul in care cineva nu se spovedeste inainte de a primi Sfanta Impartasanie cel putin cu cateva ore inaitne se numeste impartasirea fara spovedanie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Despre punctul 17...fara cuvinte... Este o inventie incalificabila. Este un neadevar faptul ca sustineti ca ne impartasim FARA NICI UN FEL DE IMPARTASANIE. Sa spunem ca nu e exprimarea cea mai potrivita. Minciuna sta in definirea acestei practici ca fiind erezie. Last edited by nutucutu; 07.02.2013 at 11:46:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel puțin pentru ortodocși este de neconceput absența tandemului (unic ca număr al fiecărei Taine) Spovadă-Euharistie. Spovadă neurmată de Euharistie, dar invers Nu.
|
|||
|
|||
![]()
Parcă s-a stabilit deja că îi împărtășiți pe copii fără niciun fel de spovedanie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Și? Probleme?
|
||||
|
||||
![]()
chiar NU poti sa faci diferenta intre un copil de 4-5 ani si altul, sa zicem de 40 ani? Copilul de 4-5 ani are discernamamt in tot ceea ce face? Stie el ce este pacatul? Poti sa ajungi avocat la 5 ani?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa o crezi tu ca unii delicventi minori nu stiu ca e rau ce fac. Sa presupunem, de dragul discutiei, ca esti preot ortodox (pentru asta, trebuie sa recunosti si sa ai la inima Sf. Traditie, in treacat fie zis). Ai avea curajul sa ii dai Sf. Comuniune unui asa copil, fara Spovada, doar pentru ce glasuiec canoanele, doar fiindca are cel mult sapte ani, indiferent de starea lui in raport cu mantuirea?!
Last edited by celestial_pottery; 07.02.2013 at 15:18:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa o crezi tu ca puradeii folositi la furat/cersit/etc., nu stiu ca "e rele astea". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Păi tu crezi că vreun preot se apucă să dea Sfânta Euharistie oricui puradel prinde-n cale?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|