![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Cel ale carui urme se vad pe plaja stelelor La tarmul lui Dumnezeu A venit intr-un graunte si acolo Intre pustiul mic si pustiul apei sub maslini A fost rastignit Lumea nu are decat o singura justificare: Invierea. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cine a scris acesta poezie dar am citi-o intr-un context mai larg,care se refera la acele clipe dinaintea Invierii dar si de dupa, incercand sa surprinda durerea clipei strapunsa prin strigatul ,,Tetelestai" ca o durere din care se va naste o noua creatie,totusi o durere profunda dar din care a tasnit lumina Vietii.
,,Intr-a saptea zi, Preasfantul
odihnitu-s-a-n mormant; Cand lucrarea-si mantuise-n ziua-a sasea pe pamant; Mut,cuvantul adormise, seceta lovi-n izvor, Firimituri mai sunt din paine Ceru-l nu-i decat un nor. Isi pierdu turma pastorul trist insamantat pogon Pe Imparat iata-l vandura pironindu-mi-l pe tron O,Golgota,te-odihneste in mormantul de Sabat Unde de noi nestiutul zace-n giulgiu-nmiresmat Pace Tie,drag Isuse, peste regi si neamuri Domn Intr-a Duhului durere intr-al primaverii somn" |
|
||||
|
||||
![]()
Cruce si înviere
"De n-ar fi fost un deal al Capatânii Si crucea în hotarul nevazut, Cu ziua-ntâi în capul saptamânii, Strain mi-ar fi cuvântul “La-nceput”. De nar fi stat în Vinerea cea mare Pe crucea dintre cruci, Pascalul Miel, Egiptul cu verdeturile amare, M-ar fi robit pe veci de veci în el. De n-ar fi fost Emausu-nserarii Si pâinea frânta-taina de Strain, N-as fi vazut lumina învierii, Nici drumul meu înspre Ierusalim." |
|
||||
|
||||
![]()
"O, Sfanta Treime stralucita
O, Sfanta Treime stralucita Si implinire-n fruntea tuturor, Cand soarele-i pe calea tihnita, Sa dai Tu lumina inimilor. Pe tine te cantam cu laude-n zori, Asijderi acum incet pe-nserate, Slava noastra de rugatori Te laude in veacurile toate." |
|