Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2013, 00:48:54
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Este foarte greu sa faci lucrul asta rational. Inima nu tine cont de ratiune, de aceea si Pascal a spus: Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le poate pricepe. Eu nu cred ca este posibil sa faci ceva anume ca sa nu te indragosteti, dar este bine sa nu visezi cu ochii deschisi, sa nu iti imaginezi nimic, nici cum ar fi daca ar exista o relatie intre voi, sau cum iti va declara el ca simte ceva pentru tine. Sa te porti firesc in continuare, sa nu dai nimic de inteles. Daca va fi ceva, se va lamuri in timp si el este cel care trebuie sa faca primul pas (in viziunea mea). Sa incerci sa faci lumina in inima ta, sa vezi exact ce simti, sa nu confunzi o deosebita admiratie si apreciere cu inceputul unei iubiri. Dar daca va fi ca inima ta sa il aleaga, nu prea ai ce sa faci (in afara de rugaciune).
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 00:59:36
simona_fidela simona_fidela is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Guildford
Implicit

Multumesc pentru raspuns, Ekaterina. Aveti dreptate in tot ce ati scris.
Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Sa te porti firesc in continuare, sa nu dai nimic de inteles. Daca va fi ceva, se va lamuri in timp si el este cel care trebuie sa faca primul pas (in viziunea mea).
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 01:03:01
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

In principiu relatiile profesor-student trebuie evitate atata timp cat relatia profesionala persista.

Ce te faci, de exemplu, daca si el iti impartaseste simpatia, si incepeti o relatie. Si la un moment dat nu mai merge si va despartiti, poate destul de urat. Cum ramane cu doctoratul si cu celelalte planuri profesionale?
Vechi 31.01.2013, 01:09:00
simona_fidela simona_fidela is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Guildford
Implicit

Noesisaa, stiu asta, nu e cazul sa imi amintiti. Dupa ce voi termina doctoratul, nu voi mai fi studenta lui, vom fi colaboratori, bine tot cu ceva subordonare, dar fara relatie de genul profesor- student. Stiu ca vreti sa spuneti ca nu ar merita sa se strice relatia profesionala (indiferent de ce gen e ea, chiar si de colegialitate) din cauza unei relatii esuate, in cazul celor ce trec prin asa ceva si sunt de acord cu dumneavoastra. Totusi, cred ca e "devreme" sa ne gandim la asa ceva.

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
In principiu relatiile profesor-student trebuie evitate atata timp cat relatia profesionala persista.

Ce te faci, de exemplu, daca si el iti impartaseste simpatia, si incepeti o relatie. Si la un moment dat nu mai merge si va despartiti, poate destul de urat. Cum ramane cu doctoratul si cu celelalte planuri profesionale?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2017, 18:18:53
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Nu e doar asta, sunt pur și simplu interzise. Idem cu relația medic-pacient.
Vechi 30.10.2017, 10:17:22
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Vreun update? Evolutia ulterioara postarii pe forum?
S-a mai intamplat ceva? Este o poveste de viata ar fi interesant sa stim cum a evoluat, spre bine sau spre rau?
Reply With Quote
Răspunde