Citat:
În prealabil postat de leonte
Vreau si eu!Desi nu sunt foarte convins ca am inteles macar jumatate din ce se descrie aici, am riscat sa cer in speranta ca voi avea si eu parte de asa ceva... Minunat citatul!
|
Stiu omule ca vrei,si este bine pentru ca orice oaie vrea sa fie in turma ei dar adevaratul pastor este cel care vine dupa oaia care s-a pierdut,sau care a ramas singura,sau careia i-se clatina sufletul,sau care este ranita,pentru ca pastorul adevarat isi iubeste oile si le stie dupa nume pe fiecare si cand isi duce oile acasa vede daca una este lipsa si pleaca dupa ea.Dar daca pastorul ramine acasa si asteapta ca oaia sa vina singura atunci vai de biata oaie
caci doar cine nu stie cum este o oaie crede ca poate ajunge singura inapoi.Si cel care ramine acasa,privind fericit la oile ramase dar uitand de oaia pierduta cand vor veni sa le rapeasca pe celelalate se va intrista sau doar va numara cate au ramas,rasufland usurat ca inca mai are oi care sa-i justifice ratiunea de a fi?Parintele Sarbu isi cunostea oile si nu ostenea niciodata sa aiba grija de ele,de aceea si erau o comunitate de frati si surori,ca la inceput,si nu doar o adunare de straini in esenta si de credinciosi in aparenta.Pentru ca oile erau legate prin exemplul si dragostea pastorului care statea in mijlocul lor la bine si la rau si oile il urmau cand mergea in fata lor pentru ca stiau ca ultima era pentru el la fel ca prima.Si traiau impreuna si bucuria si intristarea si toti erau una si pastorul era gata sa-si dea viata pentru ele,si asa a si facut urmand exemplul Mantuitorului.O sa-ti ajute Dumnezeu,cel care vede in inima noastra ceea ce noi nu vedem, sa-ti scoata in cale pe Pastorul cel Bun si sa mergi alaturi de ai tai.