Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2013, 11:02:40
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
Păi îndemnul ăsta: 'să rămânem ortodocși până la capăt!' e un nonsens, un sofism, o ispită vicleană și absurdă... fiindcă ortodoxia cea Adevărată n-are CAPĂT!
Te rog Ovidiu , sa-l ierti pe Parintele Cleopa care a spus astfel , te rog mult , caci daca citeai atent prima postare , acestea sunt cuvintele Parintelui Cleopa :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ".
!
Păi dacă îmi ceri mie 'să văd Doamne' dar viceversa adică 'Văd Doamne mai bine ca alții!' așa că n-am nevoie de Ovidiu...

...Cred atunci, dacă tot mă pui în divergență ironică și contradicție absurdă cu părintele călugăr Cleopa, că nu pot să-l iert pe el că nu mie mi-a greșit el ci celor care i-au urmat îndemnurile greșite, că dacă i-au urmat îndemnurile cele bune atunci n-au ei ce să-i ierte lui, deci nu pe el îl iert ci te iert eventual pe tine dar tu nu-mi ceri asta ci jmecherești logica simplă și clară și atunci nu pot decât să vă îndemn și pe tine și pe el să luați aminte de la Domnul nostru Iisus Hristos care s-a milostivit de marele duhovnic Bartineu, orbul din naștere, zicându-i așa:

''Capătă-ți vederea!''

Iar viclenia de interpretare prin amestecarea preasfintei Maria într-o rugăciune greșită face ca să ai ideea perversă aia a comuniștilor: 'dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine', adică dai în preasfânta fecioară.

Păi nu el s-a rugat greșit? El și nu preasfânta Maria care a crezut neândoielnic în faptul că Ortodoxia... dar aia Adevărată și nu surogatul ăstă pîgân... aia nu era CAPĂT!

Te rog nu mă mai contrazice în deșert... ascunzându-te după fusta neagră a unor călugări... căci el se referea la altceva decât îmi pare că ai priceput tu. El preluase și adoptase sloganul legionar al trădătorilor, sloganul naționalist care indemna la jertfa deșartă de a ne apăra țara de propriul nostru rege creștin ortodox, de Carol al II-lea... făcând jocurile lui hitler sau ale lui stalin sau ale lui ceaușescu naționalistul și antisectantul de mai târziu... și adoptând el ca pe un copil din flori același slogan l-a folosit cu trimitere la ideea ecumenistă sau antioecumenistă sau osândind sectele sau sectanții impunând ascultarea de mai mare deși numai el jurase asta uitând deci el ca și tine că doar năravul propriu este singurul vrăjmaș care ne poate ucide... după înțelepciunea 'fiecare pasăre pe limba ei piere' și dacă suntem cinstiți atunci ne dăm seama și '...cine ne va despărți pe noi de Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu?'... firește Bartiraneu.

Last edited by vsovivivi; 28.01.2013 at 11:44:44.
Vechi 28.01.2013, 17:50:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Traiasca vsovivi cel banat pe nedrept ! Atentie Parinte Cleopa . . . !

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul

Te rog nu mă mai contrazice
Niciodata n-am sa te mai contrazic , pentru ca nu am ce sa contrazic la "minunile" tale , mai ales ca esti atat de inteligent , atat de atotstiitor , atat de invatat , atat de smerit , incat ma prabusesc in fata ta atat de luminata !
Fara cuvinte . . . . !

Last edited by cristiboss56; 28.01.2013 at 17:55:05.
Vechi 28.01.2013, 18:00:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Niciodata n-am sa te mai contrazic , pentru ca nu am ce sa contrazic la "minunile" tale , mai ales ca esti atat de inteligent , atat de atotstiitor , atat de invatat , atat de smerit , incat ma prabusesc in fata ta atat de luminata !
Fara cuvinte . . . . !

hai că e mai original vsovivivi cu mopul ăla pe cap :))
Vechi 28.01.2013, 19:58:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Il inteleg pe Cezar foarte bine, pentru ca si pe mine ma deranjeaza ghiveciul de formule si formulari care este folosit intr-adevar fara suflet.
Nu stiu, parca nu se mai vorbeste romaneste. Pe cuvantul meu.

Hai sa facem o diferentiere si sa o pastram, ca de aia ajungem la confuzii cat casa:

1. Iisus este creatorul legii noi (n.T.), a unei credinte - crestinismul. Noi il avem in ortodoxie, altii in catolicism, altii in protestantism.
2. B.O.R este o institutie a crestinismului. Punct. O institutie cu ierarhie omeneasca. Iisus nu poate fi capul unei institutii.
3. Biserica (in general) este un lacas de cult.

Va rog sa pastrati aceasta diferentiere. B.O. nu este o credinta, ci o institutie. Si este infiintata/organizata de oameni (apostolii la inceputurile ei).

Deci avem notiunile: credinta ortodoxa, institutie (BOR) si lacas.
Vechi 28.01.2013, 20:10:55
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Hai sa facem o diferentiere si sa o pastram, ca de aia ajungem la confuzii cat casa:
"Diferențierea" dumitale, pentru care oricum nu ai nici o autoritate și nici o cădere să o faci, este egală cu zero. Nu știu de când au ajuns toți incompetenții și toate incompetentele să își dea cu părerea în chestiuni în care nu au nici cea mai mică competență, cădere și autoritate? Profită de faptul că suntem pe un forum nemoderat așa cum trebuie și au impresia că li se cuvine să deschidă gura să spună orice enormitate. Ba mai mult, mai au și pretenția că ei / ele au dreptate.

Last edited by Decebal; 28.01.2013 at 20:16:53.
Vechi 28.01.2013, 20:23:08
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu știu de când au ajuns toți incompetenții și toate incompetentele să își dea cu părerea în chestiuni în care nu au nici cea mai mică competență, cădere și autoritate? Profită de faptul că suntem pe un forum nemoderat așa cum trebuie și au impresia că li se cuvine să deschidă gura să spună orice enormitate. Ba mai mult, mai au și pretenția că ei / ele au dreptate.
De câte ori vă citesc intervențiile, îmi vin în minte cuvintele de mai sus....
Vechi 28.01.2013, 20:23:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
"Diferențierea" dumitale, pentru care oricum nu ai nici o autoritate și nici o cădere să o faci, este egală cu zero. Nu știu de când au ajuns toți incompetenții și toate incompetentele să își dea cu părerea în chestiuni în care nu au nici cea mai mică competență, cădere și autoritate? Profită de faptul că suntem pe un forum nemoderat așa cum trebuie și au impresia că li se cuvine să deschidă gura să spună orice enormitate. Ba mai mult, mai au și pretenția că ei / ele au dreptate.
Cum iti permiti sa mi te adresezi in felul asta?
Cum adica n-am nici o cadere? Si ceilalti au? Am facut o diferentiere din punct de vedere lingvistic, pentru ca se fac confuzii grave.
Cum adica nu mi se cuvine sa deschid gura? Si te mai numesti ortodox?
Vechi 28.01.2013, 20:26:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Dar dpdv duhovnicește poți Sophia?
Hai, fă o scre^H^H^H^H încercare!
Vechi 28.01.2013, 20:30:59
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cum iti permiti sa mi te adresezi in felul asta?
Cum adica n-am nici o cadere? Si ceilalti au? Am facut o diferentiere din punct de vedere lingvistic, pentru ca se fac confuzii grave.
Cum adica nu mi se cuvine sa deschid gura? Si te mai numesti ortodox?
Ai dumneata vreo competență teologică să te bagi la făcut afirmații în domeniul ECLEZIOLOGIEI? Ai vreun gir și vreo binecuvântare din partea vreunei autorități bisericești pentru a face dumneata afirmații în domeniul ECLEZIOLOGIEI? Ți-a dat cineva mandat? Nu știai și nu știi că femeile nu au nici cea mai mică autoritate teologică în Biserica lui Dumnezeu? Pune mâna pe un manual de Teologie Dogmatică și vei vedea că tot ce ai scris în postarea aceea este FALS, este GREȘIT, nu are nici cea mai mică legătură cu adevărul. Înainte să îți dai cu presupusul în anumite domenii este obligatoriu ca mai întâi să studiezi acel domeniu, și abia mai apoi poate vei avea vreo minimă îndrituire să îți dai cu părerea. Până atunci, la studiu!
Vechi 28.01.2013, 20:33:12
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Ai dumneata vreo competență teologică să te bagi la făcut afirmații în domeniul ECLEZIOLOGIEI? Ai vreun gir și vreo binecuvântare din partea vreunei autorități bisericești pentru a face dumneata afirmații în domeniul ECLEZIOLOGIEI? Ți-a dat cineva mandat?
Dar dumneata ai ?!!!! Dacă da, de unde ?!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11