![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Tu ai hotarat aceasta destinatie? Spune-mi, care-s locurile destinate florilor si cand consideri ca e abuz? Il mai tii minte pe celebrul profesor Moise ce s-a revoltat impotriva icoanelor din clasa? Fiica lui, eleva la scoala respectiva din Buzau, a spus ca pe ea nu o deranjeaza, de fapt, pe nimeni nu deranjeaza, pe niciun elev. Taticul e deranjat, ca are el gagauni pe creier si-si imagineaza tampenii. Si atunci, care-i problema? Tu chiar iti doresti sa nu se mai tina cont de colectivul clasei, chiar iti doresti ca elevii sa nu se simta bine in propria lor clasa si sa le dictezi tu ce sa-si puna sau sa-si ia jos de pe perete? Au diriginte, hotarasc impreuna.
Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 18:21:29. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
de când pot să discearnă copii? iei dreptul părintelui de a hotărî ce este bine pentru copilul său. desigur este vorba de părinții atei, sau aparținând altei confesiuni. parintele ortodox este liber să dicteze, la adăpostul majoritatii. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Parintii elevilor de alte confesiuni decat ortodoxa n-ar trebui alaturati ateilor, caci nu ei au militat pentru scoaterea icoanei din scoli. Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 18:41:22. |
|
|
|||
|
|||
|
dpmdv sa se puna icoane oriunde se doreste, si la semafor, nu ma deranjeaza mai ales daca pentru acele persoane conteaza atat de mult si ii ajuta atunci cu atat mai mult. Sa fie peste tot. Fara numar
|
|
|
||||
|
||||
|
asta este una din problemele remarcate si de unii credincioși: manelizarea cultului icoanelor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
dar dacă umpli clase cu icoane, mai este neutră? |
|
|
||||
|
||||
|
O icoana pe un perete nu schimba caracterul spatiului de invatamant, ce nu devine un lacas de cult, asa cum prezenta unor ghivece la fereastra nu transforma spatiul de invatamant intr-o sera, ci exprima ceva din personalitatea acelor elevi.
Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 19:30:43. |
|
|
||||
|
||||
|
dacă nu schimba nimic, de ce vă cramponati și cereți obsesiv icoane în sălile de clasă?
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu nu cer icoane in scoli, am spus sa fie lasate daca s-au pus, nu sa fie date jos. De ce spun asta? Din acelasi motiv pentru care tu, recunoscand ca icoana n-are o influenta nociva asupra elevilor, insisti totusi sa o dea jos .... din principiu.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|