![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
topic-ul pe care ai scris tu mesajul acesta are alta tema decat la ce se refera intrebarea ta. Si ca sa-ti raspund, apotolii au fost apostoli...si atat. Apostolii au putut hirotoni episcopi, dar episcopii au putut sa hirotoneasca pe cineva apostol? Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi sau Petru papa
|
|
|
||||
|
||||
|
Când are dreptate, are. O logică îmbârligată rău de tot, dar...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by celestial_pottery; 19.01.2013 at 12:10:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poate nu stii, dar Biblia e inclusa in Traditie/Predanie. Intreaba-l pe Dragos, ca sa nu zici ca se sparge "papistasu'" in figuri sa te convinga ca esti pe un drum gresit. Amice,ordinea descrescatoare a prioritatii e: Autoritatea Bisericii >Predania/Traditia>Biblia. E clar? Ok, nu ma crede pe mine, pe Dragos, pe orice ortodox sau catolic: intreaba orice preot. Pariez ca daca ti se pare ca duhovnicul e pe linga (ce ai inteles tu din) Biblie, treci lejer ascultarea de duhovnic in plan secund, tert, etc., dupa caz. Dar sa revenim on-topic: eu afirm ca apostolii erau episcopi. De ce crezi ca episcopul e centrul principiului ierarhic al Bisericii? Ah, am uitat: asta nu scrie EXPLICIT in Biblie. Last edited by celestial_pottery; 19.01.2013 at 21:38:13. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ești în înșelare, domnule Celestial. Însăși autoritatea bisericii, și în special în cazul papalității își revendică situația de la Scriptură, acolo fiind textele pe baza cărora ei susțin poziția lor. Prin urmare Scriptura joacă un rol fundamental pentru că ea este una dintre mărturiile fundamentale și de referință ale Adevărului revelat. Autoritatea actuală din Biserică nu este și nici nu poate fi deasupra Scripturii, adică deasupra Revelației, mai ales ținând cont de faptul că apostolii lui Hristos, precum și cei inspirați de Duhul de lângă ei, au fost canalele principale prin care s-a transmis Revelația mai departe. Mai mult Biblia sau Scripturile au fost una dintre prinipalele forme de manifestare ale autorității Bisericii și prin urmare Scripturile nu pot să fie sub "autoritatea bisericii" ca autoritate în Biserică.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
| Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
| Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
| Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|
|