Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2013, 07:46:29
Laura19
Guest

Implicit

Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imbunatatiti? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Legat de numar. Imi amintesc de martirii din inchisorile comuniste. Si ei devenise un numar, nu mai erau strigati si trecuti in documente cu numele de botez, erau un numar. Numarul:350 la interogari. Si au ajuns Sfinti multi dintre ei. Si ce a fost la Pitesti, cu controlul individului si "ghicirea" gandurilor, a fost facuta de oameni, nu de cipuri.(nimeni nu a iesit de la Pitesti fara ca mainile sale sa nu fie patate de sange). Ma intreb eu asa, nu este aceiasi chestie? Acestora li s-a inlocuit numele cu un numar, si totusi Dumnezeu i-a mantuit! Cum e treaba? Se poate face o paralele intre cele doua?

Last edited by Laura19; 14.01.2013 at 08:22:34.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 07:52:31
mekahekaleka mekahekaleka is offline
Member

Data înregistrării: 26.10.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imunatatiti a ? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Legat de numar. Imi amintesc de martirii din inchisorile comuniste. Si ei devenise un numar, nu mai erau strigati si trecuti in documente cu numele de botez, erau un numar. Numarul:350 la interogari. Si au ajuns Sfinti multi dintre ei. Si ce a fost la Pitesti, cu controlul individului si "ghicirea" gandurilor, a fost facuta de oameni, nu de cipuri.(nimeni nu a iesit de la Pitesti fara ca mainile sale sa nu fie patate de sange). Ma intreb eu asa, nu este aceiasi chestie? Acestora li s-a inlocuit numele cu un numar, si totusi Dumnezeu i-a mantuit! Cum e treaba? Se poate face o paralele intre cele doua?
Pentru ei care sustin orbeste ceea ce au auzit de la altii ... NU , nu se poate sa faca nicio paralela , pentru ca nu erau cipuri domne !
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 08:23:57
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mekahekaleka Vezi mesajul
Pentru ei care sustin orbeste ceea ce au auzit de la altii ... NU , nu se poate sa faca nicio paralela , pentru ca nu erau cipuri domne !
Este adevarat ca nu a fost un acord din partea detinutilor, dar nici in prezent nu cred ca pecetea va fi pusa fara ca oamenii sa nu stie despre ce e vorba. Si nu, nu au fost cipuri. Au fost alte unelte de torturare si distrugere fizica si psihica a oamenilor. A fost un experimanet psihologic. Victima sa se transforme in criminal.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 08:38:37
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imbunatatiti? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Laura, detinutii nu se compara cu noi, cei liberi, care luam numarul al carui semn este 666 pentru a o duce mai bine, ca sa putem vinde si sa putem cumpara dupa plac. Detinutilor li s-a atribuit un numar, dar in ciuda vointei lor. Iar acel numar nu avea semnul 666. Era un alt tip de numar. E altceva. Noua ni se cere sa nu ne insemnam cu un numar de om al carui semn este 666.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 13:47:05
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:

Laura ,noi in nici un caz nu ajungem sfinti daca acceptam documentele biometrice.
Parintele Proclu spune ca daca luam cardul de sanatate pierdem binecuvantarea Sf.Duh
Sunt eu mai buna decat parintele Proclu ?
Ce dorim ,pana la urma ,pentru ce traim?
In nici un caz sa nu ne batem joc de cei care sunt pentru respingerea documentelor biometrice ,sa nu ii luam peste picior
Parintele meu duhovnic este total impotriva documentelor biometrice ,dar inca nu si-a spus parerea deschis ,in public
A mai adus vorba la predici ,ca vom fi inlocuiti cu numere,desi am primit un nume in numele sfintei Treimi.
Inca nu a sosit momentul ,dar va predica .
Fiecare are duhovnic ,daca face sau nu ascultare e problema lui.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 14:57:05
Laura19
Guest

Implicit

Care inregistrare cu pr.Proclu? Ca sunt mai multe si una zice asa, si alta zice opusul!

http://www.razbointrucuvant.ro/files/p.proclu2010.mp3

“Lupul la oi!”

- Acuma ei fac caz de problema asta cu cipurile, cu actele cu cip. Ca de la 1 ianuarie anul viitor or sa inceapa sa bage buletine cu cip pentru toti. Si acuma au facut o noua campanie din asta: “Nu primiti actele cu cip! Nu primiti actele cu cip! Buletinele cu cip! Ca-i lepadare, ca-i cadere din har, ca nu va mai mantuiti”. Cam asta-i mesajul. Si-l pun inainte pe Parintele Iustin, primul, si apoi zic “si altii, stalpii ortodoxiei, marii duhovnici”. Va pun si pe Sfintia Voastra…

- … sa trag la kil

- … c-ati fi zis anul trecut nu stiu ce, tot in sensul asta, si ei trag totul intr-o directie… nu ca ar fi bune, bineinteles ca nu sunt bune, dar ei trag oamenii intr-o directie, si zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…

- Nu, nu-i bun! Si… eu is de parere ca daca baga in corp, nu-i bun.

- Si pana acolo?

- Pana acolo trebe asa: spunea un parinte, era o poveste. Un cioban avea multe oi ale oamenilor. Si daca avea oile, ciobanul pleca la pascut. Si o facut o gluma. S-a suit intr-un copac si o strigat:“Lupul la oi!” Asa. Si atuncea, ce sa vezi! Daca o strigat asa, lumea s-a dus cu ciomege ca sa nu atace oile. Si o fost minciuna. Si pana la urma, mai tarziu, o fost adevarat. A venit si lupul. Si lumea n-a mai sarit. Asa se intampla si amu`.
Si pana la urma nu-i bun… partidele astea…
- “Taberele”?

- “Taberele” astea. Nu, ni[mi]ca, nu, n-au semne bune. Eu atata va spun: cel mai inalt [e] cine asculta si de biserica si de conducere. Parintele Cleopa asa a spus Asa a spus Parintele Cleopa, sa ne supunem Statului pana la ultima despartire. Si daca atuncea… sa pastrez credinta mea. Daca ma desparte de Dumnezeu. Daca nu ma desparte de Dumnezeu n-am voie sa ma supar pe nimica.Ca uite cum e: asa lucreaza Duhul Sfant la crestini: trebuie sa ascultam a nu ne razboi – eu si cu tine si cu acela, noi avem aparte. Nu, ca sa spun… adica Duhul Sfant asa lucreaza, daca noi avem smerenie si trebuie sa ascult, si daca conducerea gaseste o metoda, ori poate ingaduit de Dumnezeu, atuncea noi trebuie sa ne rugam pentru conducatori, sa-i lumineze Duhul Sfant si cu cat ne rugam, Duhul Sfant va lumina mintea lor, ca sa spuna asa: adevarul e aicea, cum spun amu`: cei mici sa respecte pe cei mari. Iar cei mari sa aiba mila de cei mici.

Si io spui ceva de mine: cat am pus in minte sa-mi apar viata mea, sa spui adevarul, sa-i spui omului adevarul, da ori nu, si daca el nu vrea sa recunoasca, sa stau cu gura inchisa si sa ma rog: Doamne, fie voia Ta!

Si de cate ori am dat vina pe mine, am avut multa pace. Si, pana la urma, sa cautam a nu ne razbuna.Ca sa spun asa... Ca daca noi nu ascultam de conducere inseamna ca trebuie sa ascultam de alta tara, sau de altcineva.

complet in scris aici:http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...niciun-pas-ca/

ps. daca te uiti la comentarii ai sa vezi ca aia de la apologeticum au furat inregistrarea si au falsificat-o! eu de aceea cand vad sursa apologeticum nu am nici o incredere + alte motive.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 15:47:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Care inregistrare cu pr.Proclu? Ca sunt mai multe si una zice asa, si alta zice opusul!

http://www.razbointrucuvant.ro/files/p.proclu2010.mp3

“Lupul la oi!”

- Acuma ei fac caz de problema asta cu cipurile, cu actele cu cip. Ca de la 1 ianuarie anul viitor or sa inceapa sa bage buletine cu cip pentru toti. Si acuma au facut o noua campanie din asta: “Nu primiti actele cu cip! Nu primiti actele cu cip! Buletinele cu cip! Ca-i lepadare, ca-i cadere din har, ca nu va mai mantuiti”. Cam asta-i mesajul. Si-l pun inainte pe Parintele Iustin, primul, si apoi zic “si altii, stalpii ortodoxiei, marii duhovnici”. Va pun si pe Sfintia Voastra…

- … sa trag la kil

- … c-ati fi zis anul trecut nu stiu ce, tot in sensul asta, si ei trag totul intr-o directie… nu ca ar fi bune, bineinteles ca nu sunt bune, dar ei trag oamenii intr-o directie, si zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…

- Nu, nu-i bun! Si… eu is de parere ca daca baga in corp, nu-i bun.

- Si pana acolo?

- Pana acolo trebe asa: spunea un parinte, era o poveste. Un cioban avea multe oi ale oamenilor. Si daca avea oile, ciobanul pleca la pascut. Si o facut o gluma. S-a suit intr-un copac si o strigat:“Lupul la oi!” Asa. Si atuncea, ce sa vezi! Daca o strigat asa, lumea s-a dus cu ciomege ca sa nu atace oile. Si o fost minciuna. Si pana la urma, mai tarziu, o fost adevarat. A venit si lupul. Si lumea n-a mai sarit. Asa se intampla si amu`.
Si pana la urma nu-i bun… partidele astea…
- “Taberele”?

- “Taberele” astea. Nu, ni[mi]ca, nu, n-au semne bune. Eu atata va spun: cel mai inalt [e] cine asculta si de biserica si de conducere. Parintele Cleopa asa a spus Asa a spus Parintele Cleopa, sa ne supunem Statului pana la ultima despartire. Si daca atuncea… sa pastrez credinta mea. Daca ma desparte de Dumnezeu. Daca nu ma desparte de Dumnezeu n-am voie sa ma supar pe nimica.Ca uite cum e: asa lucreaza Duhul Sfant la crestini: trebuie sa ascultam a nu ne razboi – eu si cu tine si cu acela, noi avem aparte. Nu, ca sa spun… adica Duhul Sfant asa lucreaza, daca noi avem smerenie si trebuie sa ascult, si daca conducerea gaseste o metoda, ori poate ingaduit de Dumnezeu, atuncea noi trebuie sa ne rugam pentru conducatori, sa-i lumineze Duhul Sfant si cu cat ne rugam, Duhul Sfant va lumina mintea lor, ca sa spuna asa: adevarul e aicea, cum spun amu`: cei mici sa respecte pe cei mari. Iar cei mari sa aiba mila de cei mici.

Si io spui ceva de mine: cat am pus in minte sa-mi apar viata mea, sa spui adevarul, sa-i spui omului adevarul, da ori nu, si daca el nu vrea sa recunoasca, sa stau cu gura inchisa si sa ma rog: Doamne, fie voia Ta!

Si de cate ori am dat vina pe mine, am avut multa pace. Si, pana la urma, sa cautam a nu ne razbuna.Ca sa spun asa... Ca daca noi nu ascultam de conducere inseamna ca trebuie sa ascultam de alta tara, sau de altcineva.

complet in scris aici:http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...niciun-pas-ca/

ps. daca te uiti la comentarii ai sa vezi ca aia de la apologeticum au furat inregistrarea si au falsificat-o! eu de aceea cand vad sursa apologeticum nu am nici o incredere + alte motive.
Laura ,aceia care au avut numere in inchisorile comuniste au fost marturisitori
Ori noi ,prin acceptarea documentelor ne transformam in tradatori ai lui Hristos
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53