Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2013, 12:09:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Aparatoare Doamna , apara-ne de vrajmasii nostri , care se indarjesc cu tarie sa ne indeparteze de Domnul nostru Iisus Hristos , si invata-ne sa-ti cantam cu bucurie : Bucura-te , Izbavitoare , care pe noi , cei necajiti , din chinuri , din nevoi si din moarte ne mantuiesti . Asemanandu-te stelei celei calauzitoare , izgoneste bezna si intunericul din inimile noastre pacatoase , ca vazand pe Domnul in lumina iubirii tale sa-I cantam : Aliluia !+
Vechi 11.01.2013, 12:09:16
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
remarc aceeași idee preconcepută: cum că neoprotestanții ar huli-o pe maica Domnului. De unde o asemenea idee năstrușnică? Cine vi-o inoculează? Din câte știu -și o știu din auzite aproape zilnic- cei ce o hulesc și o înjură pe maica Domnului sunt ortodocșii, iar nu neoprotestanții.
Ortodocsii nu o hulesc. Eu nu am auzit pe nici unul, nu de alta dar s-ar lasa singur de ortodoxie, caci nu ar suporta lumina ei.

Sa sti ca si noi avem cunostiinte printre neoprotestanti si alte secte, ca doar nu traiti pe alta planeta, si stim bine ce ganditi si ce credeti.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:10:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Atunci când vii să te rogi împărătesei, Maicii lui Dumnezeu, crede cu tărie, înainte de rugăciune, că nu te vei întoarce de la ea fără a primi milostivire. Așa este și așa se cuvine să gândești și să crezi despre Dânsa. Fiindcă este Maica Atotmilostivă a Atotmilostivului Dumnezeu-Cuvantul și despre milele sale nemăsurate și fără de număr mărturisesc toate veacurile și toate Bisericile creștine.
Ea este, cu adevărat, „noian de milostivire și de binefaceri”, așa cum aflăm spus în Canonul Odighitriei (Canon, cântarea 5, vers 1). De aceea, a nu veni cu încredere când te rogi către Dânsa ar fi o sminteală și o necuviință, neîncrederea i-ar defăima bunătatea, așa cum este defăimată bunătatea lui Dumnezeu când nu nădăjduiești că vei obține ceea ce ceri atunci când I te rogi. Oare cum alergi să ceri mila unei persoane sus-puse și bogate, milă pe care toți i-o cunosc și pe care și-a arătat-o în nenumărate rânduri? De obicei, fiind ferm convinsă și cu speranță vie că vei obține de la ea ceea ce vrei. Așa se cuvine să fii și când te rogi: să nu te îndoiești și să nu șovăi.

(Sfântul Ioan de Kronstadt – Viața mea în Hristos)

Vechi 11.01.2013, 12:12:19
antoniap
Guest

Implicit

Nu discutam cu sectarii despre Maica Domnului. Punct. Conform poruncilor bisericesti, ortodocsii nu au voie sa citeasca nici carti eretice si nici sa discute cu sectarii aspecte dogmatice. Prin urmare, nu ne intereseaza parerea sectarilor despre Maica Domnului.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:18:45
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Foarte bine zis, caci nu poti invinge pe cel rau care-i sfatuieste si ii invata, caci a fost cel mai frumos inger al Domnului, deci este maestru al gandirii logice si al impotrivirii!
Cei trei mari stalpi ai raului: necunoasterea, uitarea si nepasarea.
Aviz amatorilor!!!

Deci incearca sa nu mai lenevesti duhovniceste, pune mana pe carti - ca sunt destule Slava Domnului si nu uita ca lucrurile nu sunt intodeauna ceea ce par a fi.
Fi deci intelept atat cat mai ai timp!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:19:51
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca tu compari lucrarea duhovniceasca cu cea lumeasca e grav. Daca tu nu vezi nicio deosebire intre mama Nadiei Comaneci si Maica Domnului e si mai grav.
Spuneți asta lui nuțucuțu, nu mie; ea este autoarea comparației. E drept, cam nepotrivită, dar am mers pe firul ei...

Citat:
Daca ratacirea ta sectara nu-ti permite sa vezi importanta misiunii Maicii Domnului pentru mantuirea noastra, macar taci.
Pumnul în gură nu rezolvă dilema dumneavoastră. Dacă aveți impresia că mântuirea dvs. atârnă de cuvântul unui om (chiar sfânt de ar fi), vă înșelați! Eventual ar atârna de acceptul dvs. în a primi mântuirea oferită de Dumnezeu. Repet: oferită de Dumnezeu, nu de un om.

Citat:
Daca Maica Domnului nu spunea ,,Fie!", asteptam mult si bine pana sa se iveasca o alta fecioara din care Mantuitorul sa ia chip de om pamantean.
Părere personală. Unde omul nu vede decât o cale, Dumnezeu are 1.000 de soluții.

Citat:
Asa ca Maica Domnului nu are nevoie de cinstirea ta, are mii de ingeri care o cinstesc.
De ce trebuie ca eu -un păcătos- să atrag atenția asupra acestor erezii? Și este o erezie cât carul de mare! Adică Scriptura zice că e interzisă închinarea oamenilor la îngeri, iar dumneata vii și-mi spui că îngerii se închină la un om. Doamne ferește-ne de erezii!

Citat:
Nu numai Ioan Evanghelistul era vorba, ci despre toti crestinii.
În afară de Tradiție aveți vreo dovadă scripturistică pentru această idee bizară?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:23:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@99: te joci cu focul, îți dai seama nu?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:25:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Ortodocsii nu o hulesc. Eu nu am auzit pe nici unul, nu de alta dar s-ar lasa singur de ortodoxie, caci nu ar suporta lumina ei.

Sa sti ca si noi avem cunostiinte printre neoprotestanti si alte secte, ca doar nu traiti pe alta planeta, si stim bine ce ganditi si ce credeti.
Sunteți foarte amuzantă! Adică negați o realitate prezentă, vizibilă și audibilă la orice pas, emițând pretenția că știți ce gândim și credem noi (ca și cum am înjura-o pe maica Domnului în gând)... Hai că asta a fost bună!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:27:11
Banned

Implicit

Citat:
Prin urmare, nu ne intereseaza parerea sectarilor despre Maica Domnului.
Dar de părerea lui Dumnezeu cu privire la închinarea adusă oamenilor vă interesează? Vă interesează ce zice Domnul în Cuvântul Său? Poate ar fi bine... zic și eu așa... în nevolnicia mea sectărească...
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:29:20
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar de părerea lui Dumnezeu cu privire la închinarea adusă oamenilor vă interesează? Vă interesează ce zice Domnul în Cuvântul Său? Poate ar fi bine... zic și eu așa... în nevolnicia mea sectărească...
Este evident că ai probleme grave de înțelegere și faci confuzii la fel de mare între termeni.
Sau totul e din ciclul: "idei puține și fixe" ale neoprotestanților.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32