Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2013, 07:44:13
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Așa arată "moaștele sfinților" din erezia romano-catolică.....
Ceea ce ati postat nu sunt moaste de sfinti catolici. Pana acum ati spus 2 minciuni. Sa vedem ce mai urmeaza.

PS. Daca moastele de sfinti ortodocsi inspira "blandete, pace...", unii ortodocsi inspira groaza de-a dreptul.

Last edited by nutucutu; 09.01.2013 at 07:50:07.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 11:58:11
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2012
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Cred că satana e foarte fericit pentru că a fost deschis acest topic și atâția așa ziși creștini își revarsă mânia și frustrarea pe aici. Ar trebui închise topicurile de genul acesta. Nu folosesc la nimic nimănui. Mai degrabă seamănă confuzie între ortodocși.

Știm că Ortodoxismul este adevărul, ce ne mai trebuie altceva? Ne-am născut în religia aceasta prin voia lui Dumnezeu. Cei care s-au născut în alte religii nu au avut același noroc ca noi, dar nu este vina lor. Totuși, sunt destul de sigur că Dumnezeu îi va milui pe aceștia din urmă, din moment ce nu au știut adevărul. Nu știu însă ce să zic de cei care odată ce au primit Botezul l-au renegat, căzând în erezii (aici fac referire mai ales la cei care fug la adventiști, penticostali sau mai știu eu ce alte nebunii de genul MISA).
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 13:04:26
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad_7 Vezi mesajul
Știm că Ortodoxismul este adevărul
De unde stii ?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 13:24:16
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
De unde stii ?
Pentru că așa i-a spus părintele. E singura autoritate pe care se bazează. Scriptura nu spune o vorbuliță despre ortodoxie...
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 13:30:29
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru că așa i-a spus părintele. E singura autoritate pe care se bazează. Scriptura nu spune o vorbuliță despre ortodoxie...
Serios? Cine zice asta?
Daca te uiti la pagina de garda a Scripturii scrie: Aparuta cu Binecuvantarea Bisericii Ortodoxe...!!!
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 13:54:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Serios? Cine zice asta?
Daca te uiti la pagina de garda a Scripturii scrie: Aparuta cu Binecuvantarea Bisericii Ortodoxe...!!!
Ata a fost o glumă, sau ce? Scriitorii inspirați ai Bibliei nu au scris așa ceva pe copertă.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 14:00:28
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Ata a fost o glumă, sau ce? Scriitorii inspirați ai Bibliei nu au scris așa ceva pe copertă.
Nu era vorba de coperta
Atentie ,voi care huliti cu buna stiinta ,sa nu va indraciti
La sectanti nu sunt rugaciuni pentru dezlegare ,sau chiar daca sunt ,ele se citesc de catre niste persoane oarecare ,fara nici un har
Dumneata ,desi ai raspuns unui forumist ca vrei sa discuti aici ,nimic altceva ,ai venit sa semeni neghina si sminteala
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 21:50:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Stii pentru ca am mai discutat, o dovada ca ortodoxia este credinta cea adevarata sunt minunile. Intotdeauna Domnul a aratat adevarul prin minuni, incepand cu evreii in Egipt si pana la Sinoadele ecumenice. Fara acestea practic un cult nu se deosebeste de o filozofie omeneasca, cu multe asemanari cu vitelul de aur.
Desigur ca in Sfanta Scriptura scrie despre ortodoxie (dreapta credinta), cateva pasaje aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Eretic Dar de fapt in toata Sfanta Scriptuura scrie de dreapta credinta, inclusiv Vechiul Testament.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2013, 14:33:39
ignatiu ignatiu is offline
Banned

Data înregistrării: 18.09.2011
Implicit

12. LAICATUL NU PRIMEȘTE SÂNGELE, DOAR TRUPUL (!)

Eresul romano-catolic care nu permite, nu îngăduie laicatului să primească Sângele Domnului, atunci când se Împărtășesc, doar Trupul (azima în gură). Sângele e "un drept" rezervat doar clericilor. ÎNGROZITOR! Uite ce zice Domnul: " Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el." Aceste ființe... din erezia romano-catolică... duc oamenii la iad. Nici prin 300 de purgatorii dacă mai treci, dacă nu iei și Sfântul Sânge al Mântuitorului la Taina Euharistiei, nu mergi în Rai. Nu spun eu, ci Domnul Însuși a spus-o. Iisuse... Vino, Doamne Iisuse... ANATEMA ereziei acesteia. Daniel Ortodox

Multumesc foarte frumos pentru aceste cuvinte atat de sincere domnule Daniel Ortodox. Nu stiam ca exista aceste erezii. Cand am fost tanar am participat de multe ori la slujba catolica. Era o slujba frumoasa si consideram ca este oricum acelasi Dumnezeu. Oamenii care participau la slujba erau credinciosi, cu suflet bun.

Acum cand am aflat ca oamenii obisnuiti nu sunt impartasiti decat pe jumatate, nu cred ca asi mai adera la BC. Ce parere au oamenii de religie catolica despre aceasta.

Last edited by ignatiu; 12.01.2013 at 16:06:04.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2013, 18:06:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ignatiu Vezi mesajul
Acum cand am aflat ca oamenii obisnuiti nu sunt impartasiti decat pe jumatate, nu cred ca asi mai adera la BC. Ce parere au oamenii de religie catolica despre aceasta.
Problema a mai fost discutata pe acest forum. Dar, pentru ca s-ar putea sa fiti un membru mai nou, am sa repet aici cateva idei principale. Pentru detalii, folositi motorul de cautare al bazei de date, apasand pe butonul de pe bara meniu, acela dintre "ultimele postari" si "linkuri rapide".

Asadar, oamenii de religie catolica sunt de parerea ca, la Sf Impartasanie, Il primesc pe Domnul Isus Cristos. Acesta este prezent acolo, dupa cum defineste Sinodul Tridentin:
-cu trupul Sau
-cu sangele Sau
-cu sufletul Sau
-cu dumnezeirea Sa.

Deci, in oricare dintre speciile consacrate si in orice fragment al lor care inca le mai pastreaza "accidentele" (firimituri, picaturi care pot fi recunoscute ca atare) se afla Isus intreg, cu trupul Sau, cu sangele Sau. Cand primim, deci, o ostie consacrata, ori doar o bucata din ea, cand primim o inghititura care pare vin, noi nu credem ca primim, ca ortodocsii, un Isus mort, ci credem ca Il primim pe Isus viu, cu Sfantul Sau Trup si Sange. De aceea, noi spunem "impartasire cu o specie" sau "cu ambele specii" si nu "cu Trupul", "cu Sangele" ori cu "Trupul si Sangele". Ideea de a primi, sub aparenta painii, un Sfant Trup lipsit de sange este, pentru noi, de neimaginat. De fapt, este vorba de o adevarata erezie, numita "utraquism".
Asadar, cum se impartasesc catolicii ? Cu o specie sau cu ambele specii ? Ei o fac in functie de anumite circumstante si mai ales in functie de traditia lor. Astfel, catolicii de traditie rasariteana o fac cu ambele specii, asemanator felului in care o fac ortodocsii (cu toate ca lingurita nu se foloseste decat in mod exceptional). Catolicii de traditie apuseana o fac, cel mai adesea, cu o singura specie, in care exista atat Sf Trup, cat si Sf Sange, dupa cum am aratat. In mod obisnuit, aceasta este specia painii, in afara de cazurile de alergie la gluten, cand se face cuminecarea numai sub specia vinului. Totusi, exista 13 sau 14 situatii in care si catolicii apuseni se impartasesc cu ambele specii. Iata cateva exemple:
-preotii
-laicii, cand se casatoresc
-tinerii credinciosi, inainte de a primi Mirungerea (Confirmatiunea)
-toti credinciosii, cand sufera de o boala grava si primesc Sf Impartasanie cu speciile amestecate (cum fac ortodocsii, materie euharistica numita, in acest caz, "viatic") in afara cadrului Sfintei Misse.
-o data pe an, la o sarbatoare a Sfintei Impartasanii specific apuseana.

In speranta ca foloseste,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 12.01.2013 at 18:09:37.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03