![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A doua: tutunul este rău în orice variantă. Și atunci, trebuie să-l ardem. Deci, îl aprind :) Acuma, trecând peste partea umoristică, treaba stă așa: dacă Biserica îmi poruncește că fumatul e păcat, atunci a da foc este cooperare la păcat. Dacă se întâmplă să am chibrite, deși nu sunt fumător, și mi se cere foc, pot, cu conștiința curată, să spun că nu am foc. Adică, nu am foc pentru țigară, sau trabuc. Am foc pentru lumânări, dar nu e același fel de foc. Pentru o mai bună înțelegere: dacă vine un oarecare și cere foc, ca să-și dea foc la casă, îi dăm ? Nu. Eu unul nu refuz decât pe cei pe care îi apreciez prea tineri (și, din păcate, se cam înmulțesc situațiile în care, pentru că lucrez lângă vreo două școli, mă abordează niște vajnici bărbați de clasa a zecea, cerându-mi foc)..... Dar, încă o dată, Biserica mea nu interzice fumatul decât în exces. |
|
||||
|
||||
![]()
nimeni nu poate stabili ce este fumatul "in exces",
exact ca in bancul acela: "betiv" este cel care bea mai mult decat medicul sau. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar cine poate stabili ce este "mâncatul de porc în exces" ?
Sau, oare, în BO, excesul alimentar nu este păcat ? Și dacă este, cine stabilește limita ?! Dar "băutul de vin în exces" ? Nu este păcat ? Și dacă da, cine stabilește limita ? După logica ta, poți să te îmbeți zilnic, și nu-i păcat, căci nimeni nu poate stabili limita excesului. Și poți mânca caltaboși și piftie până te faci de 150 de kilograme, că nimeni nu poate stabili limita excesului. Last edited by MihaiG; 08.01.2013 at 14:04:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In rest, Dumnezeu cu mila!
|
|||
|
|||
![]()
Ca să fiu sincer, nu am prea înțeles ce vreți să spuneți. OK, nu "aveți" o biserică, în sensul că nu vă aparține, dar D-vs aparțineți de una, nu-i așa ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Off-topic (oarecum): A propos de fumat, Mihai si Mihnea, as vrea sa (incerc sa) fumez narghilea. Care e parerea voastra in privinta alternativei narghilea/pipa/tigara electronica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, depinde cât fumezi (vezi discuția despre exces). Narghileaua, prin natura ei, nu se prea pretează la exces, că nu poți să ți-o aprinzi așteptând tramvaiul. |
|
||||
|
||||
![]()
chiar daca fumul nu este inhalat, dintii tot sunt afectati; si pielea fetzei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Narghileaua, de cele mai multe ori, nu inseamna propriu zis fumat, fiindca ceea ce se foloseste de obicei nu este planta tutunului, ci altele (trandafir, etc). Pipa, in comparatie cu tigareta, este mai putin daunatoare, din cauza ca: -principalele componente cancerigene din tigareta sunt in hartie (mai ales benzpirenul) si nu in tutunul tigaretei. Or, aceasta hartie lipseste pipei. -pipa se "pipeaza", adica nu se trage in piept. In plus, impune anumite conditii de confort. Poti fuma tigarete oriunde, dar nu-ti vine sa prepari si sa aprinzi pipa oriunde. Totusi, desi provoaca MULT mai putin cancer la plamani, pipa creste semnificativ riscul de cancer al limbii si buzelor. Pe de alta parte, ultimele sunt considerabil mai rare decat cancerul la plamani: cu alte cuvinte, cresterea cancerului bucal data de pipa nu atinge cresterea cancerului pulmonar data de tigarete. Mai trebuie observat ca folosirea pipei timp de mai multe luni duce la colorarea (intai in maro, apoi in negru) a placii dentare. Placa au si nefumatorii, dar nu se vede. Deci, fumatorul de pipa trebuie sa faca detartraj mai frecvent. Tigara electronica, prezentata de multe ori de mediile comerciale ca un mijloc de a te lasa de fumat, actineaza in ambele sensuri, precum planificarea familiala. Pentru un nefumator, a se apuca de tigara electronica este, evident, un mare pas spre fumatul propriu-zis. Fraternaliter in Christo, M.D.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Impresii din pelerinaje-tari straine | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 194 | 13.11.2013 15:36:28 |
Ma urmaresc pacatele! | skicolour | Pocainta | 38 | 20.01.2011 09:24:56 |
PACATELE SUBTILE ALE SEC XXI | cozia | Generalitati | 43 | 20.10.2009 20:08:14 |
Pacatele de la volan | luchian | Generalitati | 26 | 01.10.2009 22:41:19 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
|