![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai citit ceva pe domeniu, stii la ce ma refer, nu mai pierd timpul cautandu-l acum. In afara de greci, care scriu niste elucubratii cu 666 fara nici o legatura cu realitatea (obsesia asta pe ei i-a afectat in primul rand) nici o Biserica Ortodoxa nu spune ca aceste carduri sau alte lucruri conexe ar fi o problema de ordin spiritual, desi Biserica Ortodoxa Rusa cerea ca Statul sa menajeze oarecum pe superstitiosi. Ca ar putea ridica niste probleme de ordin social, pe undeva da - dar nu problema de ordin spiritual. Iar daca tot i-am mentionat pe greci, ei duc "lupta" asta de mai bine de 10 ani (cred). Si s-au "luptat" asa bine, incat nici n-au bagat de seama problemele reale care le au (comoditatea, hotia, lacomia). Unde sunt acum grecii ca tara si economie si mai ales problemele spirituale care i-au adus aici, nu mai vorbim ca deja oricine poate sa vada.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cine are "harometrul"? Tu? Smintitii de la apologeticum? Saccsiv? Ceilalti care inghit pe nemestecate ce le serversc astia?
|
|||
|
|||
![]()
Nu aici.
Esti sigur ca stii despre ce vorbesti? Citat:
Lumineaza-ne tu si spune de care arhierei n-au facut ascultare Sf. Apostoli cand au propovaduit Evanghelia? Citat:
Daca nu ai nimic de adaugatm raman la afirmatia ca esti confuz tare.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 21:44:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar citeste postarile de la antoniap si te prinzi tu, ca nimic din ce e absurd pentru ei nu este imposibil de promova ca virtute duhovniceasca. Citat:
Citat:
Am aratat doar ce stupida e propaganda cipofoba si ca avand in vedere calidatea proasta a argumentelor, e clar ca mizeaza pe isterizarea maselor de semi-ortodocsi fara prea multa cultura religioasa si discernamant.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact prin asta se definește protestantismul și spiritul schismatic: nu accept poziția oficială a Bisericii, decât dacă se potrivește ci pozițiile pe care le accept eu (respectiv, ale acelora despre care tot eu apreciez că sunt suficient de înduhovniciți). Pânp la urmă, este o problemă de autoritate. Ortodoxul (sau catolicul) este cel care recunoaște că autoritatea lui Hristos se manifestă prin autoritatea Bisericii, iar autoritatea Bisericii se manifestă prin: preot, episcop, Sinod (în cazul catolicului, îl mai adăugăm și pe Papă). Atât. Punct. Gata. Finita. Fertig. "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă". Dacă episcopul îmi spune mîine, cu autoritatea conferită de Biserică, să-mi implantez un cip în buric, implantarea cipului devine o chestiune de ascultare de Cristos. Oricine găsește cu cale să pună la îndoială autoritatea episcopului, pune la îndoială autoritatea lui Cristos. Punct. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Practic nu stiu cum iti permiti sa vorbesti in numele " majoritatii preotilor si episcopilor Bisericii Ortodoxe Romane"? Esti cumva purtator de cuvant al BOR, sau doar ti-ai luat libertatea de a ne interzice noua unele lucruri?!? Cum nu (cred ca) esti purtator de cuvant al BOR, cuvantul tau nu are mai multa greutate decat al altuia; te rog in consecinta sa arati respect pentru parerile altora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu exista categoriile opuse "pentru" si "impotriva" asa cum vor sa le construiasca istericii cipofobi cu scopul de a dezmembra biserica. Exista ei (cipofobii) care fac din nimic ditamai problema duhovniceasca (pe linie neoprotestanta si stilista) si cei care nu considera ca acest lucru merita atentie dpdv duhovnicesc in sensul propus de cipofobi. Echipa cipofoba este evident grav stramtorata, ca prea multi nu si-au afirmat sustinerea ba chiar dimpotriva. Daca tii minte, prima data cand a aparut acel comunicat de la Petru Voda, impotriva "actelor cu cip", se incheia prin ceea ce trebuia sa fie o lista de semnaturi de la mai multe manastiri. Ei bine, in afara de Petru Voda, nici o manastire din Romania nu s-a implicat in asa ceva. Au fost manifestatii ale cipofobilor, mai mult de 1-200 persoane la un loc cu Noua Dreapta si yoghini, scandand lozinci penibile, nu au fost. Si culmea, s-au adunat impotriva dorintei exprimata public, a parintelui Iustin, de a face asa ceva. S-au gasit chiar cipofobi nesimtiti si mincinosi care sa spuna ca par. Iustin ii lipseste curajul marturisrii, adica de fapt vrea ca aceste manifestatii sa aiba loc, dar nu vrea sa recunoasca asta public. Deci, dupa cum vezi, majoritatea (preoti, mirei, ierarhi) NU valideaza cipofobia. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 23:02:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Esti vulgar!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă unui om nu-i place albul, nu înseamnă că neapărat că-i înnebunit după negru. Între cei doi poli cromatici există o sumedenie de nuanțe!
|
|||
|
|||
![]()
Pardon, mintea ta este, daca se gandeste la prostii!
Sensul expresiei este "a forta, a obliga". Eu nu am nimic cu "liberul arbitru" al tau, cum sustii tu sus si tare, ca si cand te-as fi obligat chipurile sa faci ceva, doar am argumentat ca problema duhovniceasca, nu exista in realitate, este doar o isterie sectara. Ca poate la un moment dat aceste acte vor deveni o problema sociala, ca pot ajuta la construirea unei dictaturi - este partea a doua. Hitler a reusit sa extermine milioane si f. putini au scapat si fara sa fie nevoie de acte cu cip. La fel de bine poate servi unei dictaturi si politia, armata, telefonia mobila, televiziunea, Internetul, si nu vad pe nimeni urland sa fie desfiintate. De altfel, diavolul nu are nevoie de amarata de tehnologie omeneasca pentru a gasi pe cineva. N-am auzit nicaieri in Sfanta Traditie de cineva care, in trup fiind, sa se fi ascuns de diavol.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.01.2013 at 23:17:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|