![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Toate cazurile de ascultare totală relatate în literatura patristică se referă la răbdarea umilințelor de tot felul, nu și la supunerea față de o poziție dogmatică sau morală nedreaptă. Ascultarea încetează acolo unde intervin nedreptatea și minciuna, căci dra*gostea, despre care am spus că este condiția ascultării evanghelice, se bucura doar de adevăr[4]. Ascultarea nu se face doar pe linie ierarhică, ci, mai ales, pe linia adevărului și a iubirii. Oricine vesteste o altă Evanghelie, fie episcop, patriarh, sinod sau chiar înger din ceruri, spune Apostolul Pavel în Epistola către Galateni, anatema să fie. Pentru noi nu există autoritate în afara Evangheliei iubirii și a jertfei lui Hristos. Este nepotrivită și convingerea că doar Sinodul episcopilor este infailibil, putand, de aceea, să impună porunci de necontrazis, căci aceasta nu e decat o replică, puțin mai înmuiată, la infailibilitatea papală. Nu numărul și rangul celor adunați sfințește adunarea, ci adevărul mărturisirii lor. Sinoadele Ecumenice au fost numite sfinte pentru că au fost conforme adevărului. Au existat însă și sinoade de episcopi cu totul păcătoase, cum a fost, de exemplu, sinodul denumit ulterior „talhăresc”, la care a fost condamnat Sfantul Ioan Gură de Aur. Orice credincios trebuie să știe acest lucru, pentru a nu cădea în capcana „ascultărilor” și „binecuvantărilor” mincinoase. Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...-punctul-pe-i/ Forul Ortodox Roman, dupa ce a participat la mai multe dezbateri impotriva actelor biometrice, ne lasa sa ne descurcam singuri... Pacat. Last edited by antoniap; 07.01.2013 at 13:36:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Am inteles; atunci sa ne dam in cap unii altuia cu "marii duhovnici" pe principiul "al meu e cu mai mult har decat al tau, ca asa mi se pare mie, deci eu il ascult pe el care a spus ca cip-ul e satana, nu ascult de cel care a spus ca cip-ul nu e satanic ci vointa omului conteaza. Al meu spune adevarul, al tau e inselat, ratacit, sigur nu spune tot adevarul ..."
Sunt curioasa care asociatii religioase au participat la discutiile cu Min. Sanatatii, ca sigur biserica n-a participat. Last edited by ioanna; 07.01.2013 at 13:46:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Și totuși cum îți explici că din ”neascultarea” unor mari duhovnici de atunci (Sf Ioan gură de Aur, Sf Maxim), noi astăzi credem în ”neascultarea” lor? De asemenea, te întreb, cum au propovăduit Sf Aposoli Evanghelia, ascultând de arhiereii de atunci? Nu sub interdicție au propovăduit ei Evanghelia?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 07.01.2013 at 16:17:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai foarte mare dreptate. Eu sincer nu am încercat să comnving pe nimeni și nici nu am de gând. Să nu uiți însă că nici tu nu ești scutită de a intra sub incidența afirmației tale.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca marii nostrii oameni religiosi si duhovnici precum D.STANILOAIE,A.FAGETEANU,A.PAPACIOC,I.PIRVU,ARSENI E BOCA SPUN CA ECUMENISMUL ESTE EREZIA EREZIILOR NOI TREBUIE SA II CREDEM!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-am mai intrebat dar..tacere.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ete infatuare la noi, astia mai destepti teologici decat hotararile Bisericii. De fapt, ce ne trebuie noua episcopii astia? Facem sinod cu marii duhovnici, ca uite, episcopii astia ba sunt masoni, ba sunt eretici, ba sunt ecumenisti.... numai belele ne provoaca.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 07.01.2013 at 17:59:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce m-ai intrebat ca n-am vazut? :) Nu vad cardul de sanatate ca fiind nociv, il privesc ca pe o modalitate de efiencitizare a sistemului sanitar, nici nu consider ca ar leza pe cineva, in schimb, amprentarea de pe pasaport poate leza demnitatea umana fiind considerat un posibil infractor. Last edited by ioanna; 07.01.2013 at 18:33:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cu alte cuvinte, dupa cunostintele tale actuale, Sf.Apostoli erau subordonati arhiereilor Vechii Legi? Penibil, penibil..
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|