![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Am menționat că de-a lungul anului avem și noi cîteva zile de post negru, una tocmai a fost pe 5 ianuarie. De ce Sfinții Părinți au adaptat metoda de a posti la cea de astăzi? Pentru că oamenii au o voință slabă, ei au făcut acest "pogorămînt". Iată cum mai bine de jumătate de an un ortodox practicant este vegetarian, iar în rest depinde de fiecare. Dacă în primele secole era altfel, rămîne de cercetat. Îmi amintesc de cuvintele lui Pavel care zice: "Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." Acest timp hotărît de comun acord între cei doi presupune o dată abstinență și în paralel postul de la mîncare (oricum ar fi fost el) și în mod absolut sigur e mai mult de o zi. De acord? Citat:
Despre Euharistie însă nu vreau să vorbim aici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
da, dar din pacate, nu vezi ca si produsele pe care multi postitori le consuma in perioada postului lor, gen margarina sau pateu vegetal sunt la fel de nocive ca cele comercializate in fast-food-uri...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tu trebuie sa te hotarasti ce vrei. Vrei post sau dieta de curatire? Daca vrei dieta ai exemple foarte tari in yoghini sau budhisti. Dar daca vrei un post crestin, care este o lucrare mai ales spirituala, va trebui sa cauti niste indrumatori crestini. Iar acest post este mai greu decat o dieta, deoarece in post se duce o lupta spirituala, foarte solicitanta, iar vrajmasul sufletelor noastre face tot ce poate ca sa te opreasca din post. Pe yoghini nu ii deranjeaza, caci nici ei nu il deranjeaza pe el.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
- o claritate sporită a minții care duce la o rugăciune mai de calitate, puternică - autovindecarea și detoxifierea care încep cînd organismul atacă țesuturile rele, virușii, tumorile, consumînd sau îndepărtînd toate gunoaiele din corp - slăbirea trupului la modul fizic O, da, vrăjmașul nu ne vrea nici sănătoși, nici mai puternici intelectual. Vor fi mari ispite, eu am trecut printr-una deosebită în seara zilei cînd am ținut post negru. Îmi imaginez ce i se poate întîmpla unui creștin într-o perioadă de cîteva săptămîni, în care el practic declară război demonilor proprii prin rugăciune și slăbirea trupului... Să nu ai impresia că Domnul are vreun avantaj că noi postim. Nicidecum. Avantajul este al nostru și atît! Vorba unui ierarh ortodox, prin postul negru noi ne îndepărtăm de materie pentru a fi mai aproape cu sufletul de Dumnezeu. Toate aceste lucruri nu sînt valabile în cazul alimentației cu vegetale.
|
|||
|
|||
![]()
Florin, nu poti birui demoni prin metode lumesti/yoghine/budhiste/whatever... Poti doar deveni mai puternic pe anumite planuri, slabind proportional pe altele, caci in lume nu e nimic gratis. Singurul care are putere asupra demonilor este Hristos, iar demonii vor fi biruiti prin post. Ceea ce deosebeste postul de dieta sau infometare este tocmai dedicarea postului catre Histos prin rugaciune. Aceasta este partea cea mai grea, dar si mai eficienta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
... și în cazul postului negru scurt de o zi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evident că puterea vine de la Hristos prin Duhul Sfînt, prin har. Dacă vei avea răbdare să citești ce a postat acel user "verde", vei vedea că e postul nu înseamnă înfometare. Așa ni se pare nouă, celor care nu l-am încercat niciodată mai mult de o zi.
|
||||
|
||||
![]()
bineinteles ca v-ati laudat, atunci cand ati spus ca in timpul postului, nici nu simtiti nevoia sa beti apa !
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am tinut post negru 10 zile (fara apa si fara mancare) . Sa fie clar! cine ma crede bine cine nu sa fie sanatos. In legatura cu aceasta experienta pot sa spun ca e foarte greu dar cu ajutorul Duhului Sfant a fost incredibil. Imi aduc aminte ca prin ziua a 8 a aveam o sete incredibila, m-am rugat si pur si simplu din interior a inceput sa izvorasca apa si instantaneu m-am simtit hidratat.
Dar adevarata traire a fost dupa ce am terminat postul. PS. Motivele pentru care am tinut postul nu o sa le divulg pentru ca sunt foarte intime... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|