Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2012, 11:37:37
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai ales un exemplu extrem de nefericit, care te-ar putea duce la concluzii alarmante și nedorite, căci în ultimii ani sute de mii de mame ortodoxe și-au măcelărit bebelușii (născuți, dar mai ales nenăscuți). Este aceasta urmare a unor voci emanate din Biserica Ortodoxă Română?
Acum decide-te odata: ori vrei sa vobesti de Romania ca exemplu negativ, tocmai tu care sustii sus si tare ca esti roman, dar care dai exemple de viata din America ori vorbim de exemple de viata din lumea intreaga comparand lumea ortodoxa cu lumea protestanta. Ca atunci nu ma provoca ca-ti aduc o gramada de exemple negative din America ta unde s-au ucis zeci de milioane de copii.

Daca vrei sa continuam discuktia in acesti parametrii o voi continua pentru ca doresc o discutie echidistanta, dar daca dulaul mustiata, cel care a provocat aceasta alunecare a discutiei nu se intoarce in cusca, voi continua.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Vechi 29.12.2012, 12:44:22
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
(...)dar daca dulaul mustiata, cel care a provocat aceasta alunecare a discutiei nu se intoarce in cusca, voi continua.
Domnule Iluminatu, este clar ca ce am zis legat de discoteci este ca morala protestanta, oricat de criticata este, are cu siguranta rezultate bune (chiar si dpdv ortodox).

Pe de alta parte, dvs ati aratat un caz extrem, si ati fost sanctionat de 2 neoprotestanti si un ortodox.

Ce "discutie" am continuat, e ca se pot trage tot felul de concluzii (nedorite) in a lua oameni ce au actionat rau in anumite contexte.

Va doresc sa vizitati macar o data o biserica protestanta, ca sa fiti mai temperati in pozitiile dumneavoastra.

Din experienta personala, ca de exemplu la nunta fratelui meu, destui membri ai familiei mele ortodocsi au fost in B Evanghelica (sotia lui e din BE). Si corul a fost din BB. Nu am auzit discutii de ce femeile nu poarta batic (dintre ortodocsi) si nici din partea ortodocsilor de ce nu exista bautura pe masa (cu o notabila exceptie, ce este fost ortodox, dar azi e ateu).

Pe de alta parte, dumneavoastra pareti ca "adevaratii romani" ce sunt implicit ortodocsi ar trebui sa fie un fel de supra-oameni, ce nu o dau in bara cateodata. Daca asta e pozitia dumneavoastra, nu stiu cat va incanta sau nu, eu am vazut ca oamenii sa o dea in bara mai des in lumea ortodoxa. Nu acolo unde locuiti dumneavoastra, bineinteles. Pe de alta parte, nu am generalizat, dar nu m-am putut abtine cand ati pus atacuri la persoane, cu ideea de a face atac la actiunile persoanelor ce (cateodata doar din intamplare) par sa fie din biserica din care apartineti.

Daca nu puteti sa vedeti ca anumiti oameni au roade bune, probabil ca trebuie sa deschideti mai mult ochii sau sa mai ascultati. Daca nu ar fi cazul, si n-ar fi nici un rod, de mult aceste biserici protestante ar fi disparut, dar se pare ca nu e asa.

P.S. Numele unei persoane se scrie nu litera mare. Si daca in a discrimina prin cuvinte precum "dulau" va arata "roadele", cautati si alte cuvinte ce va reprezinta.

Domnul sa va intelepteasca si sa aveti pace,
Ciprian
Vechi 29.12.2012, 13:40:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Domnule Iluminatu, este clar ca ce am zis legat de discoteci este ca morala protestanta, oricat de criticata este, are cu siguranta rezultate bune (chiar si dpdv ortodox).
Domnule Ciprian, in discoteci se asculta muzica facuta de... neoprotestanti. Chiar asa de orb poti sa fi?

Imi aduc aminte cum madonna inainte de fiecare concert spunea o rugaciune - mai degraba o invocare - ca sa o ajute sa se dezbrace pe scena.
Cei care au inventat discotecile cu siguranta NU AU FOST ORTODOCSII, CI PROTESTANTII SI NEOPROTESTANTII!!!

Mai vrei exemple? Poate esti curios sa afli ca sclavia in Bizant a fost abrogata cu mult timp inainte ca Spania sa cucereasca americile de unde au adus sclavi in Europa.

Mai vrei sa continuam discutia in spiritul tau neosatanist sau te calmezi?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Vechi 29.12.2012, 13:50:11
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Domnule Ciprian, in discoteci se asculta muzica facuta de... neoprotestanti. Chiar asa de orb poti sa fi?
Iar cei care dansează pe ea sunt ortodocși.

Citat:
Mai vrei exemple? Poate esti curios sa afli ca sclavia in Bizant a fost abrogata cu mult timp inainte ca Spania sa cucereasca americile de unde au adus sclavi in Europa.
În România ortodoxă sclavia a fost abrogată abia acum 150 de ani. Cu precizarea că cei mai mulți dintre sclavi aparțineau mănăstirilor.

Mai vreți exemple sau vă calmați ?
Vechi 29.12.2012, 13:54:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Iar cei care dansează pe ea sunt ortodocși.
Cred ca veti ramane stupefiat cati protestanti isi bataie fundurile prin discoteci.

Citat:
În România ortodoxă sclavia a fost abrogată abia acum 150 de ani. Cu precizarea că cei mai mulți dintre sclavi aparțineau mănăstirilor.
Dovediti ce afirmati, altfel sunteti un biet impostor!
Vechi 29.12.2012, 14:00:53
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Dovediti ce afirmati, altfel sunteti un biet impostor!
http://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_Romania
Vechi 29.12.2012, 14:08:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu de pe Wikipedia aduci argumente?
Respecta-te putin!!
Acolo oricine poate sa scrie ce vrea, poate chiar tu ai scris pe Wikipedia minciuna aceasta!
Vechi 29.12.2012, 13:55:06
Banned

Implicit

Citat:

Imi aduc aminte cum madonna inainte de fiecare concert spunea o rugaciune - mai degraba o invocare - ca sa o ajute sa se dezbrace pe scena.
Cei care au inventat discotecile cu siguranta NU AU FOST ORTODOCSII, CI PROTESTANTII SI NEOPROTESTANTII!!!
Daca spuneti ca Jeremy Camp se canta in discoteci (desi nu stiu) probabil ca aveti dreptate. Dar discotecile din cate stiu au o origine "traditionala" catolica. Deoarece au aparut in lumea a doua tari catolice (Germania si Franta):
Citat:
The term "discothèque" was coined in Europe to describe clubs where there was no live music played (a.k.a. disk-only events). In Occupied France, jazz and bebop music plus the jitterbug were banned by the Nazis as decadent American influences, so members of the Resistance met at hidden underground dance clubs called discotheques (fr. record collection) where they danced to American swing music, which a DJ played on a single turntable when a jukebox was not available.[citation needed] These "discotheques" were also patronized by anti-Vichy youth called 'zazou' who much like the kids in the USA during the 1940s were wearing zoot suits.[citation needed] There were also underground discotheques in Nazi Germany patronized by anti-Nazi youth called the swing kids.
Indiferent de influenta, va rog sa mai citit odata contextul discotecilor ce l-am zis initial:
Citat:
(...)
Insa indiferent de bani si de faptul ca exista "uscaturi", faptul de a se da ajutoare, si a se da prin biserica, mi se pare de bun simt (indiferent de pozitia dumneavoastra teologica). Mi se pare mult mai bine ca biserica sa ajute orfanul si vaduva, decat aceasta supa sa fie oferita numai de institutii laice.

Chiar daca cineva va ajunge in urma acestor ajutoare baptist, evanghelist, sau ce o fi, cel putin nu o sa bea, nu o sa umple discotecile, o sa isi trateze sotia cu respect, si o sa traiasca forma lui sub care a inteles crestinatatea si credinta in Hristos. Dumnezeu o sa ierte necunoasterea acelei persoane.

Pe de alta parte, persoanele fara educatie, puse la furat, si traiesc fara Dumnezeu, chiar in pozitia in care ei ar face sau nu parte din biserica adevarata, nu ii va mantui. Asta este estenta mesajului lui Hristos, in ambele "interpretari" (protestante sau ortodoxe)
Dvs continuati:
Citat:

Mai vrei sa continuam discutia in spiritul tau neosatanist sau te calmezi?
Deci vreti sa spuneti ca ortodocsii au abrogat sclavia inaintea catolicilor spanioli? Daca va referiti la critica anterioara asupra sclaviei, cred ca inca o data ma scoateti din context. Argumentul original era ca sclavia a schimbat pozitia originala a BO. Este irelevant daca a facut-o cu 500 de ani inainte sau dupa BC. Dar a facut-o dupa ultimul consiliu ecumenic. Iar ideea ca exista sclavie in secolul XIX, si BOR accepta asta poate fi referentiata istoric. Indiferent de pozitia BO ca sclavia in masa nu exista.

Pe de alta parte, sclavia eu unul o vad o rusine ce a suferit-o nu numai BO sau BC, ci si B Baptista, B Evanghelista, si toate celelalte!

Lasand calomnia la o parte (ca as fi "neosatanist") - si totodata dumneavoastra va plangeti ca si victima a calomniei - de ce nu puteti vedea roadele ce poate chiar le au alte persoane indiferent de pozitia dumneavoastra? Oamenii buni pot fi doar ortodocsi pentru dumneavostra?
Vechi 29.12.2012, 13:59:16
Senior Member

Implicit

Citat:
Lasand calomnia la o parte (ca as fi "neosatanist") - si totodata dumneavoastra va plangeti ca si victima a calomniei - de ce nu puteti vedea roadele ce poate chiar le au alte persoane indiferent de pozitia dumneavoastra? Oamenii buni pot fi doar ortodocsi pentru dumneavostra?
Tu esti intreg la minte sau nu?
Nu tu ai inceput prin a afirma tendentios ca numai la neo sotiile sunt respectate si discotecile sunt pline de ortodocsi?
Tu nu mai stii ce scrii?
Vechi 29.12.2012, 14:01:23
Banned

Implicit

Citat:
Tu esti intreg la minte sau nu?
Nu tu ai inceput prin a afirma tendentios ca numai la neo sotiile sunt respectate si discotecile sunt pline de ortodocsi?
Tu nu mai stii ce scrii?
Dvs stiti sa cititi? Va rog cititi de 3 ori si spuneti daca intelegeti ca am scris: "numai la neoprotestanti" si daca da, aratati citatul!

In rest, cuvintele de scuze, sunt bine primite, daca va referiti ca tocmai voiati sa le ziceti?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01