Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2012, 18:12:40
MariaElena
Guest

Implicit

Ce ne mai spune domnul Victor Ponta tot pe 13 decembrie 2012, in principal, CA NU VREA PARLAMENT UNICAMERAL CU 300 DE PARLAMENTARI

Legea electorală, un eșec. Ce spune Victor Ponta
Stire pe www.dcnews.ro Covrig Roxana / 13 Dec 2012 20:17
<<Victor Ponta, președintele PSD, a declarat, joi, la Bruxelles, că actuala Lege electorală, pe baza căreia au fost organizate alegerile parlamentare, este un “eșec”. El a adăugat că reforma electorală trebuie schimbată în prima sesiune a noului Legislativ.
“E clar că în primăvară trebuie să decidem care e sistemul de vot. Cel actual e un eșec, pentru că nimeni nu și-a dat seama în 2008 ce se va întâmpla în 2012″, a afirmat Ponta, într-o conferință de presă la Bruxelles, potrivit Mediafax.
El a amintit că USL a încercat în vară, după preluarea majorității parlamentare, să modifice actuala lege și să reducă numărul parlamentarilor, însă nu a fost lăsată să o ducă până la capăt de Curtea Constituțională. Victor Ponta a adăugat că ar fi groaznic ca CCR să nu permită nicio altă lege nouă în afară de cea cu 300 de aleși și Parlament unicameral.
Ponta a mai spus că trebuie analizat și optat pentru una dintre cele trei variante de sistem electoral: pe listă, uninominal pur sau “sistem mixt cu jumătate în colegii și jumătate pe listă”.
Cu privire la posibilitatea unui nou conflict politic sau constituțional, Victor Ponta a declarat “Am primit destule felicitări, pe care le voi transmite colegilor mei de acasă și, de asemenea, în toate discuțiile pe care le-am avut, i-am asigurat pe toți partenerii că am convingerea că România va merge pe o cale constituțională, de normalitate și de stabilitate, că procedurile constituționale vor fi îndeplinite și că nu va exista un nou conflict de natură politică sau constituțională în perioada următoare”.>>
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29