![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tocmai,tinerii nu ar trebui sa fie incurajati sa bea un"pahar ocazional"ici si colo,deoarece nu sunt copti indeajuns pt a face fata tentatiilor sau exceselor.De la un pahar la mai multe se ajunge foarte usor,la fel si cu alte comportamente mai dubioase... Ce la 16-17 ani un suc de portocale sau de mere iti face rau??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai bine ii spui consecintele daca face un lucru sau altul si il lasi sa aleaga singur si sa suporte consecintele! Il ajuti doar daca iti cere ajutorul (si ti-l va cere daca vede ca ii respecti individualitatea). (Parca este un topic aici pe forum despre copii crescuti de parinti heperprotectivi care au ajung, de obicei, un fel de depersonalizati slabi din punct de vedere emotional!) |
|
|
||||
|
||||
|
eu, la varsta lor, beam lapte de vaca ! cel mai sanatos....
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu beau niciodata alcool, de exemplu. Nu beam nici in adolescenta, nici acum. Si motivul principal pentru care nu ma ating de alcool, nu este unul crestin. Motivul este de ordine etica personala. Mama mea nu bea niciodata alcool si am vazut asta la ea de cand eram micuta. De asemenea, ea mi-a explicat ca o domnisoara sau o doamna trebuie sa se respecte, pentru a fi respectata si de catre barbati. De aceea eu nu beau, nu injur si am avut dintotdeauna un comportament decent.
Eu consider ca astfel de exemple sau astfel de modele lumesti, ne pot ajuta sa intelegem mai bine modelele crestine. Degeaba ii zici unui adolescent ca Dumnezeu considera pacat sa bei, sa fumezi, sa faci sex etc. Nu va intelege aceste principii crestine de la inceput. Mai bine ii dam un exemplu lumesc. Problema este ca foarte multi parinti nu simt ca au integritatea necesara pentru a se da drept exemplu. Cum poti spune ca tata fiului tau sa nu bea, daca tu la fiecare onomastica bei cu prietenii pana dimineata? In final totul se reduce la o chestiune de exemplu moral si etic. Daca esti capabil sa-l oferi si altii te pot urma. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
(bine ai revenit pe forum) |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc :) Asta e opinia mea. Daca vrei de exemplu sa incerci a o determina pe fiica ta sa se marite virgina, ar trebui tu ca mama sa fi facut acelasi lucru. In loc sa o pui sa citeasca Biblia si sa-i spui continuu pasaje din Biblie, mai bine spune-i sincer ce-ai castigat din acest lucru. Cum ti-a fost de folos, lumeste vorbind, ca te-ai maritat virgina. Sunt mai multe sanse ca fata sa inteleaga si sa ia aminte decat sa-i tii o predica religioasa. Acelasi lucru se poate aplica si la baieti. La fel si cu celelalte vicii: bautura, fumatul.
|
|
|
|||
|
|||
|
Prin comparatie cu ce alta experienta personala..?
|
|||
|
|||
|
Prin comparatie cu alte femei care nu s-au maritat virgine. Care a fost avantajul tau ca femeie in casnicie ca te-ai maritat virgina. Fara predici, fara citate din Biblie, fara trimis la preot pentru confirmare. Lumeste vorbind, sa poti argumenta cum te-a ajutat fata de alte persoane. Consider ca o mama care reuseste sa ofere o explicatie coerenta si valida din punct de vedere al realitatii inconjuratoare, are mult mai multe sanse sa-si indrepte fiica, catre calea cea buna. Aruncand cuvinte din carti, fie ele si din Biblie, nu cred ca ai puterea de a convinge o tanara rebela de 16-17 ani sa nu se culce cu iubitul ei.
Ati fi surprinsi ca mai mult efect au argumente de genul: -poti lua o boala cu transmitere sexuala -poti ramane gravida -poti prinde o anumita sensibilitate genitala, de exemplu anexita. -poti sa te trezesti cu probleme de genul: rana pe col uterin. La final o intrebare de genul: "Crezi ca esti pregatita sa-ti asumi toate aceste responsabilitati de pe acum?" s-ar putea sa aiba un efect mult mai benefic decat o prelegere religioasa. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mai este martisorul la moda? | alexdu | Generalitati | 15 | 19.10.2025 00:30:43 |
| Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 20.12.2012 00:17:02 |
| Dragobetele saruta fetele | shakalu1 | Intrebari utilizatori | 0 | 25.02.2010 19:02:17 |
| Care va fi moda de anul acesta? | Anca-Miha | Generalitati | 55 | 01.02.2009 08:11:19 |
|
|