Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2012, 21:58:50
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Pe langa alte efecte secundare, cred ca cel mai important este faptul ca anticonceptionalele afecteaza fertilitatea femeii. Acestea actioneaza si la nivelul creierul, caruia practic "ii comanda" sa nu mai ovuleze. Dupa incetarea tratamentului, de multe ori femeile intalnesc dificultati pentru a ramane gravide. Trec cateva luni bune pana sa reuseasca. Uneori din pacate, chiar mai mult sau raman cu o sechela definitiva a sistemului reproductiv.
Si oricat m-ati blama de mult, o voi spune fara regret. Prezervativul este solutia cea mai buna, din toate punctele de vedere. Metoda calendarului nu este tocmai sigura. Coitus interruptus cu atat mai putin. Si toate celelalte, afecteaza sistemul reproductiv sau confortul fizic si psihic intr-un fel sau altul.
Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Nu cred ca sunt multe cupluri casatorite aici care sa-si permita sa faca copii "fara numar" si sa fie mandri de traiul pe care pot sa-l ofere acestora. Stiu ca un copil nu te va iubi mai mult sau mai putin, in functie de situatia materiala pe care i-o oferi, dar sa fim seriosi, nu te doare sa vezi ca fiul/fiica ta este singurul/singura care nu poate merge intr-o excursie la scoala?
Nu cred ca mesajul lui Dumnezeu a fost sa facem peste 10 copii pe care sa-i tinem intr-o mizerie. Si pe langa partea financiara, nici moral nu stiu cat suport pot sa oferi unui numar foarte mare de copii. Daca amandoi sotii lucreaza si mai au si 7-8 copii acasa, nu stiu cata educatie le pot da.
Da, stiu ca exista si varianta abstinentei, dar nu cred ca o familie tanara cu doi soti la 30 de ani, este incantata de aceasta varianta.
Toata lumea se da curata si nevinovata, dar nu cred ca e cineva casatorit aici, care sa nu fi folosit niciodata o forma contraceptiva. Fie naturala, fie artificiala. Si e foarte bine ca se intampla asta. Un copil nu-l faci la nimereala pe principiu "sa fie" sau "unde mananca sapte guri mai mananca si a opta". Conteaza educatia, moralitatea, scoala, viitorul pe care i-l oferi, siguranta, increderea, atentia.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 21:11:11
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
si mie mi-au fost recomandate aceste pastile inca din primul an de menstruatie (chisturi dureri foarte mari), norocul meu a fost ca mama nu a fost de acord sa isi indoape copilul de 12 ani cu anticonceptionale. treptat am scapat de dureri sau le calmam cu alte medicamente.
Am descoperit de curand tinctura de branca ursului si extractul de mladite de zmeur care sunt absolut extraordinare. In 2 luni am scapat de chisturile pe care le aveam din copilarie si nu am mai avut nevoie deloc de calmante ! tot nu este reglat complet ciclul dar nu mai trece de 30 de zile. Va recomand cu mare caldura sa incercati aceste plante.
Nu stiu ca si eu am dureri si am ramas siderata cand am auzit alte FEMEI spunand ca : Nu le inteleg pe cele care au dureri! Sunt pana si barbati care inteleg si am discutat pe acesta tema. La mine este fix la 28 de zile. Mie imi este teama ca mama a avut cancer si o sora ceva de genu' ce ai avut tu. Cat despre anticonceptionale, nu imi place acea sangerare despre care se vorbeste, plus ca sunt oarecum cancerigene.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2013, 21:13:23
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Pe langa alte efecte secundare, cred ca cel mai important este faptul ca anticonceptionalele afecteaza fertilitatea femeii. Acestea actioneaza si la nivelul creierul, caruia practic "ii comanda" sa nu mai ovuleze. Dupa incetarea tratamentului, de multe ori femeile intalnesc dificultati pentru a ramane gravide. Trec cateva luni bune pana sa reuseasca. Uneori din pacate, chiar mai mult sau raman cu o sechela definitiva a sistemului reproductiv.
Si oricat m-ati blama de mult, o voi spune fara regret. Prezervativul este solutia cea mai buna, din toate punctele de vedere. Metoda calendarului nu este tocmai sigura. Coitus interruptus cu atat mai putin. Si toate celelalte, afecteaza sistemul reproductiv sau confortul fizic si psihic intr-un fel sau altul.
Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Nu cred ca sunt multe cupluri casatorite aici care sa-si permita sa faca copii "fara numar" si sa fie mandri de traiul pe care pot sa-l ofere acestora. Stiu ca un copil nu te va iubi mai mult sau mai putin, in functie de situatia materiala pe care i-o oferi, dar sa fim seriosi, nu te doare sa vezi ca fiul/fiica ta este singurul/singura care nu poate merge intr-o excursie la scoala?
Nu cred ca mesajul lui Dumnezeu a fost sa facem peste 10 copii pe care sa-i tinem intr-o mizerie. Si pe langa partea financiara, nici moral nu stiu cat suport pot sa oferi unui numar foarte mare de copii. Daca amandoi sotii lucreaza si mai au si 7-8 copii acasa, nu stiu cata educatie le pot da.
Da, stiu ca exista si varianta abstinentei, dar nu cred ca o familie tanara cu doi soti la 30 de ani, este incantata de aceasta varianta.
Toata lumea se da curata si nevinovata, dar nu cred ca e cineva casatorit aici, care sa nu fi folosit niciodata o forma contraceptiva. Fie naturala, fie artificiala. Si e foarte bine ca se intampla asta. Un copil nu-l faci la nimereala pe principiu "sa fie" sau "unde mananca sapte guri mai mananca si a opta". Conteaza educatia, moralitatea, scoala, viitorul pe care i-l oferi, siguranta, increderea, atentia.
Uite o persoana care gandeste la fel ca mine, adica responsabil. Ma bucur ca mai sunt oameni asa. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre anticonceptionale ortodox4life Generalitati 21 28.04.2010 18:06:19
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08
Cateva nelamuriri zoridezi Din Vechiul Testament 17 28.09.2009 18:41:21
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35