Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2012, 09:32:23
UNNOOM
Guest

Implicit

Gata! Am hotarat sa vand pamant pe Mercur! Am nevoie de un partener cu bani care sa ma ajute sa deschid firma! (Siteul il fac eu, ca ma pricep cat de cat)

Un crater cat de cat OK il vand cu 1 dolar, un crater mai mare sa zicem ca poate ajunge pana la 5 dolari!

:))
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 11:59:24
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Gata! Am hotarat sa vand pamant pe Mercur! Am nevoie de un partener cu bani care sa ma ajute sa deschid firma! (Siteul il fac eu, ca ma pricep cat de cat)

Un crater cat de cat OK il vand cu 1 dolar, un crater mai mare sa zicem ca poate ajunge pana la 5 dolari!

:))
Geniala idee, frate. Iti reamintesc ca suntem in Romania, unde bogatii sunt mai mult smecheri decat creduli, si putini pe deasupra. Fa propunerea asta pe un site american: jupoaie-i pe spalacitii imbogatiti din sangele si sudoarea popoarelor subjugate. Claponul gras trebuie folosit!
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 16:04:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Geniala idee, frate. Iti reamintesc ca suntem in Romania, unde bogatii sunt mai mult smecheri decat creduli, si putini pe deasupra. Fa propunerea asta pe un site american: jupoaie-i pe spalacitii imbogatiti din sangele si sudoarea popoarelor subjugate. Claponul gras trebuie folosit!
acolo unde ignoranța este la putere, aproape că este păcat să nu te folosești de ea
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 20:12:45
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
N-au suportat nici Statia Spatiala Internationala si roverul Curiosity! Acum le suporta mai bine?
Tin sa te anunt ca daca le-ai fi citit, ai fi aflat ca le suporta ca pe niste realitati sumbre... :D
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2012, 20:44:59
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Tin sa te anunt ca daca le-ai fi citit, ai fi aflat ca le suporta ca pe niste realitati sumbre... :D
Sumbre de tot!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 07:23:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
Teleologia se ocupa cu "studiul scopurilor". Daca stiinta observationala afirma: "se intampla asta", din punct de vedere teologic noi ne intrebam: "de ce Dumnezeu care a facut asta, a facut sa fie asa si nu altfel?"

Cam asta este fundamentul talcuirilor la Facere.
Imi cer iertare fata de AlinB daca imi permit ca pe un site ortodox sa afirm ca - teleologic - Sfintii Parinti au inteles geocentrismul ca pe lucrare motivata a lui Dumnezeu. Dar eu nu punctam asta nicidecum.

Indiferent de ceea ce crezi despre miscarea Pamantului, exista un motiv duhovnicesc pentru care Luna sta mereu cu fata catre Pamant, iar mie imi place foarte mult:

Pamantul este comparat cu Sfanta Masa (din Sf. Altar), pe care se face Euharistia (Trupul intreg al lui Hristos). Catre aceasta, preotii stau mereu cu fata, iar adesea - in timpul slujbei - se invat in jurul ei: dar raman cu fata (nu ne referim la momentul in care preotul iese si binecuvinteaza). In pronia lui Dumnezeu, intreaga zidire cosmica slujeste - dupa cum numerosi Parinti ai Bisericii arata - Pamantului, nu pentru ca Pamantul ar fi ceva, ci pentru ca pe el se face Liturghia, pe el se afla pururi Hristos intreg.

Iar acum revenim la ideea esentiala a topicului, pentru care am facut aceasta referire. Nu pe Marte se face Liturghia si nu a fost randuit asa. Marte, ca podoaba a creatiei, este pentru Pamant, adica pentru Altarul cosmic, deci pentru Hristos-Omul.

:D
Și Marte stă tot timpul cu aceeași față spre noi?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 17:29:15
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și Marte stă tot timpul cu aceeași față spre noi?
Tu vezi fata lui Marte cu ochiul liber? :-> ... greu e sa gandim....
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 17:43:37
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu, dar am bani de telescop. Deci?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 19:04:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Telescopul este inventia diavolului!
Ai uitat??
Vechi 03.12.2012, 19:28:27
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Și ochelarii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religia in scoli Maria_1 Generalitati 13 09.03.2012 15:08:56
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. doctor_faustus Alte Religii 39 12.12.2010 11:59:23
Religia New-Age doctor_faustus Alte Religii 0 31.10.2010 10:43:02
Religia in scoala Marius22 Generalitati 28 18.05.2010 14:35:24