Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2012, 09:31:47
celestial_pottery
Guest

Implicit Acesta e anotimpul in care trebuie sa mancam la greu radacinoase:

...telina, gulie, ridichi de ambele soiuri, sfecla, albitura.
Dumnezeu a randuit, prin Biserica, atat de intelept posturile...
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 09:51:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Confirm ce a scris Anca.
Daca un aliment nu are proteine, nu inseamna ca este 'nul ca aliment' si ca nu este hranitor. Pe langa aspectele medixamentoase (pot adauga ca este si anticancerigena), varza este f bogata in fibre. Si in sensul asta este hranitoare: iti pune stomacul la lucru si uita de foame.
Este bineinteles valabil pt majoritatea legumelor.
Este bine pt sanatate sa mancam in general mai multe legume decat alte alimente.

Pentru cei carora le place sa gateasca, va recomand in post supa de ceapa eventual cu ceva linte pt. proteine. Este f buna - si ieftina.
Supa de ceapa?Stiam ca reteta originala,frantuzeasca,foloseste zeama de carne si branza ...
Dar despre varianta de post ,ne poti da detalii?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 20:09:07
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Fallen,este o placere deosebita ca ti-am putut fi de folos catusi de putin

In alta ordine de idei,renunta la prajeli si la alimente procesate,pt a scapa de arsuri.Observa daca nu chiar ceapa sau usturoiul nu te suporta :)
Arsurile nu sunt de la"mancarea de post";ba din contra,legumele si fructele daca sunt consumate cat mai simplu,negatite ore intregi in grasimi si rantasuri,nu provoaca arsuri fiind alcaline.
Problemele vin de la felul in care le gatim.
"vinete prajite"ai spus?sunt foarte toxice prajite,ideal ar fi sa le coci si sa scurgi zeama pe care o lasa.
Eu vorbesc din experienta,caci am avut toate afectiunile gastrointestinale posibile:gastrita,ulcer,colita,colon iritabil,intoxicatii,etc.
Cu placere. Atata doar ca si eu m-am intrebat dc e ok laptele si branza de soia in post...
Insa noua ne-a zis parintele ca/ ca (scuzati) tratament pt durere de gat de ex (si dc nu si de stomac) se poate consuma chiar si lapte cu miere si galbenus.
Vinetele le scurg cat pot de bine, dar... mama nu stiu cum le face dar ies bune, dc nu scapa prea multa sare sau condimente, mie insa da si nu. eu picur putin ulei in tigaie, le pun pe ele si cand le intorc mai pun nitel ulei aromat (cu usturoi si ierburi) si e ok. In stare cruda intr-adevar ceapa si usturoiul nu prea ma plac, si nici eu pe ele...
Iar cu afect. gastroint...fereasca Dumnezeu... apropos, ai idee ce metode folosesc ai vostri pt diagnosticarea diverticulitei (sau diverticulozei)? Or better not !!!!
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 20:14:24
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nu rade, mi-au placut si imi plac ardeii iuti :) Imi place sa mananc iute, sarat, condimentat... Si supa cand mananc, pun piper pana se face neagra. Deci nu ar fi o "misiune imposibila" sa incep sa mananc cantitati mari de ardei iute. Macar sa ma fac bine.

Multumesc pentru mesaj. Da, pot sa ajung la Lidl, nu e nicio problema. Si preturile nu ar fi neaparat o problema, ideea e sa fie ceva rentabil si care sa-mi si placa, sa tina de foame etc. Gasisem odata si in Kaufland ceva de post, o pasta alba intr-o cutie, nu mai stiu exact ce era. Insa cam avea gust de margarina, deci aducea a sintetic... Pateurile vegetale nu le mai suport. Cand am intrat in post am cumparat vreo 3. Doua le am si acum, iar unul l-am consumat cam jumatate. Restu l-am aruncat la pisica (ideea e ca nici ea nu l-a mancat). Mi se face groaza numai cand ma gandesc la gustul lui. Daca ar mai fi si panarama de Mandy, as vomita numai cand as privi cutiile din frigider!

Cu postul m-am linistit, slava Domnului. Nu mai am probleme. Beau ceai Kamboucha, mananc mere, rodie, am cumparat si morcovi, usturoi (cativa catei sau chiar o capatana in fiecare zi), mi-am facut si cartofi prajiti, am mai mancat paste (am din Italia o gramada), iau si vitamine efervescente, eugenii, napolitane, covrigi, cafele etc. Nu mananc mare lucru daca stau sa ma gandesc, dar sincer nici nu am slabit, si asta ma bucura. Plus ca acum vineri, sambata, duminica voi manca si conserve de peste (cum am facut si weekend-ul trecut), astfel mai simplificandu-se putin lucrurile.

Si chiar era necesar sa faci salata?? Am ascultat si eu sfatul cu morcovii, drept urmare am si cumparat o plasa. Dar ii mananc asa, goi, iau si 1-2 guri de ulei de masline direct din sticla si gata. De ce as munci sa fac salata? Nu tot in burta ajung? Iar semintele de floarea soarelui mancam afara sau la un film...
Sa inteleg ca mami e in Italia?

Ce mai ok pateu e cel de la Bucegi original, de la Mandy mie imi place cel cu spanac. Dar t rog nu-i mai da lui pisi ca daca iti face gastrita nu se trateaza decat cu injectii. Pe vremea cand lucram eu la cab. facem o inj. cu arnetin (ranitidina inj) cu 3 sau 6 lei, dar acum nu cred ca mai intalnesti asemenea specimene. Si cateodata se manifesta asa urat boala la pisica incat tb sa-i faci un morman de analize pana te lamuresti ca e doar o gastrita si nu ceva mult mai grav.

Si apropos ce prostie mai e si "kamboucha" aia, ca n-am mai auzit de ea!?!
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 00:20:36
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Dar t rog nu-i mai da lui pisi ca daca iti face gastrita nu se trateaza decat cu injectii. Pe vremea cand lucram eu la cab. facem o inj. cu arnetin (ranitidina inj) cu 3 sau 6 lei, dar acum nu cred ca mai intalnesti asemenea specimene. Si cateodata se manifesta asa urat boala la pisica incat tb sa-i faci un morman de analize pana te lamuresti ca e doar o gastrita si nu ceva mult mai grav.
Hmm... din pacate cred ca are ceva la stomac, i-am dat prea multa mancare din aia de pisici (bobite), pana efectiv uneori dupa ce manca vomita imediat Ideea e ca si ea e foarte calica, mananca mult, e "disperata" dupa mancare. Eu am rasfatat-o de mica, am zis sa nu-i lipseasca nimic, dar se pare ca i-am facut rau Chiar m-am gandit sa o duc la un cabinet veterinar sa ii fac niste analize, sa-i dea un tratament ceva.

Citat:
E o bautura facuta din ceai negru si o ciuperca pusa in el, care fermenteaza. Este formata din niste bacterii care traiesc in simbioza. O am de la un calugar de la manastire.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 00:36:55
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Sa inteleg ca mami e in Italia?

Ce mai ok pateu e cel de la Bucegi original, de la Mandy mie imi place cel cu spanac. Dar t rog nu-i mai da lui pisi ca daca iti face gastrita nu se trateaza decat cu injectii. Pe vremea cand lucram eu la cab. facem o inj. cu arnetin (ranitidina inj) cu 3 sau 6 lei, dar acum nu cred ca mai intalnesti asemenea specimene. Si cateodata se manifesta asa urat boala la pisica incat tb sa-i faci un morman de analize pana te lamuresti ca e doar o gastrita si nu ceva mult mai grav.

Este un ceai care a stat la fermentat,in compania unei ciuperci,un organism simpatic,alb-crem.
Ceaiul este bun la gust,dulceag acrisor insa recomandarile lui sunt uluitoare.Practic iti alimenteaza sistemul cu bacterii probiotice.
Iar cand bacteriile probiotice lipsesc,ii iau locul bacteriile de Candida albicans(dar si altele )...
Cauta pe net,sunt destule informatii dar si retete.
Eu am cumparat ciuperca online,de la un producator.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 13:14:25
Laura19
Guest

Implicit Baghete – Paine frantuzeasca

Ingrediente:
  • 900 de grame de faina
  • ~500 ml. de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pachetel de drojdie de 25 de grame
reteta completa aici: http://www.retetecalamama.ro/retete-...ntuzeasca.html

Am facut saptamana aceasta painea dupa aceasta reteta si a iesit f.buna. :) Daca veti face si voi, sa imi spuneti si mie cum va iesit. :)
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 14:08:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Ingrediente:
  • 900 de grame de faina
  • ~500 ml. de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pachetel de drojdie de 25 de grame
reteta completa aici: http://www.retetecalamama.ro/retete-...ntuzeasca.html

Am facut saptamana aceasta painea dupa aceasta reteta si a iesit f.buna. :) Daca veti face si voi, sa imi spuneti si mie cum va iesit. :)
Cu adevarat sanatoasa !
Eu sunt extrem de multumit de masina de paine , si adaug cate o lingura de tarate , iar painea iese excelent de buna si gustoasa , fie ca folosesc programul rapid fe o ora si treizeci de minute , fie ca folosesc programul de trei ore . Se pot folosi si semintele de susan in compozitie .
Doamne ajuta !
Vechi 01.12.2012, 14:29:43
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cu adevarat sanatoasa !
Eu sunt extrem de multumit de masina de paine , si adaug cate o lingura de tarate , iar painea iese excelent de buna si gustoasa , fie ca folosesc programul rapid fe o ora si treizeci de minute , fie ca folosesc programul de trei ore . Se pot folosi si semintele de susan in compozitie .
Doamne ajuta !
Asa e. Painea de casa e buna tare, merge si goala, spre deosebire de paiele din comert. Vreau sa incerc sa fac si paine cu cartofi, caci n-am mai mancat de 3 ani :D. Eu nu am masina de paine asa ca folosesc forta fizica. Fac muschi.
Repet intrebarea pe care am pus-o acum 2 zișe. Untul de cocos este alta denumire ptr. uleiul(grasimea) de cocos? Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2012, 14:34:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Repet intrebarea pe care am pus-o acum 2 zișe. Untul de cocos este alta denumire ptr. uleiul(grasimea) de cocos? Multumesc.
Habar n-am , dar am gasit asta si poate iti este de folos:http://lecturidemamica.wordpress.com...simi-saturate/
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14