![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunde-mi teleologic la urmatoarea intrebare: De ce Luna sta mereu cu fata la Pamant?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar dacă cumva atât Pământul cat și Luna ar avea mișcări de rotație și revoluție, aș putea presupune că viteza de rotație și de revoluție ale Lunii sunt egale. Dar mă abțin... Tu ne poți spune?
|
|||
|
|||
![]()
Aha.
Si uite asa ajungem "ontopic" tot la geocentrism. Probabil de asta si teama, motivata chipurile teologic, a ideii de explorare spatiala - se aduna prea multe dovezi impotriva religiei geocentriste pretins crestine si ortodoxe. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cam asta este fundamentul talcuirilor la Facere. Imi cer iertare fata de AlinB daca imi permit ca pe un site ortodox sa afirm ca - teleologic - Sfintii Parinti au inteles geocentrismul ca pe lucrare motivata a lui Dumnezeu. Dar eu nu punctam asta nicidecum. Indiferent de ceea ce crezi despre miscarea Pamantului, exista un motiv duhovnicesc pentru care Luna sta mereu cu fata catre Pamant, iar mie imi place foarte mult: Pamantul este comparat cu Sfanta Masa (din Sf. Altar), pe care se face Euharistia (Trupul intreg al lui Hristos). Catre aceasta, preotii stau mereu cu fata, iar adesea - in timpul slujbei - se invat in jurul ei: dar raman cu fata (nu ne referim la momentul in care preotul iese si binecuvinteaza). In pronia lui Dumnezeu, intreaga zidire cosmica slujeste - dupa cum numerosi Parinti ai Bisericii arata - Pamantului, nu pentru ca Pamantul ar fi ceva, ci pentru ca pe el se face Liturghia, pe el se afla pururi Hristos intreg. Iar acum revenim la ideea esentiala a topicului, pentru care am facut aceasta referire. Nu pe Marte se face Liturghia si nu a fost randuit asa. Marte, ca podoaba a creatiei, este pentru Pamant, adica pentru Altarul cosmic, deci pentru Hristos-Omul. :D
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Tu vezi fata lui Marte cu ochiul liber? :-> ... greu e sa gandim....
|
||||
|
||||
![]()
Nu, dar am bani de telescop. Deci?
|
|||
|
|||
![]()
Telescopul este inventia diavolului!
Ai uitat??
|
||||
|
||||
![]()
Aberezi. Sfintii Parinti nu foloseau telescopul cand talcuiau, deci teleologia nu atinge astfel de puncte. In teleologie se explica, de exemplu, de ce nu ne-am nascut cu telescop in loc de aparat vizual "standard". Marte nu a fost facuta pentru telescopisti, ci pentru slava lui Dumnezeu ca podoba. O includem la diversitatea fructelor, florilor, solurilor, rocilor, s.a.m.d.
Iarta-ma, dar nici oftalmologia si nici tehnica telescopica nu reprezentau preocupari patristice. Iarta-ma, dar imi permit sa afirm: de departe se vede ca ati lasat PSB-urile si Filocaliile, iar asta - duhovniceste vorbind - este trist. :) nu avem ce discuta; vorbim de pe pozitii diferite. Te las cu "tovarasii" tai pe cel mai potrivit topic pentru voi: "Religia pe Marte". Iertati!
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religia in scoli | Maria_1 | Generalitati | 13 | 09.03.2012 15:08:56 |
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. | doctor_faustus | Alte Religii | 39 | 12.12.2010 11:59:23 |
Religia New-Age | doctor_faustus | Alte Religii | 0 | 31.10.2010 10:43:02 |
Religia in scoala | Marius22 | Generalitati | 28 | 18.05.2010 14:35:24 |
|