![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sper ca ai sesizat nuanta si anume ca omul se afla intr-o pozitie mediana (centru), la intersectia lumii materiale si spirituale, nu ca omul sau pamantul(planeta) este in centrul universului material(fizic).
Last edited by ioanna; 16.11.2012 at 15:28:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Am sesizat nuanta, dar de acolo NU rezulta ca ar fi,... cum nu rezulta nici ca NU ar fi, in centrul universului fizic.
Last edited by neica_nimeni_altul; 16.11.2012 at 15:30:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 16.11.2012 at 15:42:25. |
|
||||
|
||||
![]()
N-am de unde sa stiu daca suntem sau nu in centrul universului fizic, pentru ca acesta nu e static, ci in expansiune si oricum nu-l cunoastem in totalitatea lui, nu e vizibil. Pe de alta parte, centrul universului vizibil este dat de pozitia observatorului, iar atata timp cat noi suntem observatorul, in mod evident noi suntem in centrul acestuia.
Last edited by ioanna; 16.11.2012 at 15:42:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 16.11.2012 at 16:16:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Dargul meu iar ai recidivat osîndind nedrept pe sfinții prooroci și pe Biserica cea sfântă a Cetății Noului Ierusalim de la Pucioasa așa că îți scriu și ție mesajul pe care i l-a adresat lui Cătălin2:
Citat:
Citat:
Acuma vorbești că în scripturi se vorbește despre heliocentrism. Păi heliocentrismul este o născoceală a satanei din moment ce pământul stă pe nimic și pe gol. Iar tu zici că sub el sunt stelele și tăria, deci cine zice ăla este, referitor la toate urâciunile cu care ai batjocurit pe sfinți și ai răstălmăcit scriptura și interpretăruile sfinților spre a ta pierzare! De sus în jos: 1. Apele de deasupra cerului peste care la început se purta Duhul sfintei Treimi înainte de deslușire și de plinirea pământului în 7 zile cu odihnă cu tot. 2. Tăria Cerului care avea măsura fixă de o țeavă verticală, cât o dăduse Dumnezeu când a zis ca să fie și să desparte apele de ape prin mijlocul lor. 3. În mijlocul tăriei este pus apoi soarele de foc și luna de ghiață care la eclipsa de soare formează împreună o semisferă perfectă. 4. Deasupra sferei soare-lună sunt stelele și pe dedesubt ceea ce numim noi planete dar defapt sunt niște formațiuni din gaze, apă, ghiață, foc, nu au pământ sau bolovani. 5. Jos aicea e pământul și mările în părți de jur împrejur adică în lături, deasupra cărora începe cerul plin de nori și vânturi. 6. Sub acesta este 'semisfera' pământului cu tot ce conține el, minereuri, gaze, petrol, foc vulcanic, gheață, apă clocotind, cărbuni... 7. Dedesubtul semisferei pământului este nimic, adică nu este nimic creat astfel că pământul nu poate cădea mai jos de cât stă el în centrul acestui vas uriaș al mărilor și oceanelor, plat denivelat la suprafață deasupra căruia este cerul. Nu găsești marginile fiindcă creața e mică și finită și dacă lea-i găsi atunci ai întreba mereu dincolo de ele ce este și ai merge mai departe și tot așa... la infint. Dacă nu pricepi cu vorba bună și iar știi tu mai bine ca mine cine este eretic sau sectant sau dezbinat sau la cine se refără proorociile am să te sfătuiesc să pleci pe alte topicuri unde se dezbate așa ceva. Deci ciochiu mic, liniște și tăcere te rog, dacă nu vrei să ajungi ca 'deșteptu' să fi judecat cu aceiași măsură cu care ai judecat și judeci pe alții pe care nu-i cunoști și întâmplător sunt și prooroci și sfinți. Nu mă fă deci te rog să mă iau de 'proorocu' Sima și Codreanu și alții că nu vreau să-ți dărâm somitățile tale absurde ci vreau doar să discutăm cuminte și cinstit. Dacă nu poți atunci fă ciochiu mic și zboară liniștit în altă parte 'arhanghele' Michain. Bine? Last edited by vsovivivi; 16.11.2012 at 16:45:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intelg unde ai vrut sa bati Dumitru, insa Sfintii Parinti nu au gresit in argumentarea teologica. Dumnezeu nu dezvaluie omului ceea ce el poate sa cunoasca si singur, prin efort intelectual, nu dezvaluie teoria geocentrica, heliocentrica sau teoria cuantica, ci ajuta omul in intelegerea sensurilor duhovnicesti, mijloceste luminare interioara a omului. Last edited by ioanna; 16.11.2012 at 17:00:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|