Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2012, 13:47:54
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de writer Vezi mesajul
no, asta-i bine!

dar să fii ironică și să răspunzi urât unor persoane mai în vârstă ca tine (cum e dl. Urs), văd că te pricepi de minune!
Nici domnul Urs, nu se exprima prea amabil, sa zicem. De aceea consider, ca ar putea sa se gandeasca serios sa realizeze un forum al dansului. Sincer, nu am fost ironica. Acolo poate discuta exact cu colectivitatea dorita de dansul, fara a deranja pe nimeni si fara a fi deranjat.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 13:53:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de writer Vezi mesajul
dar nu e cazul să le mai promovăm și noi, da?
Depinde. Daca este pentru galceava, pentru barfa, bineinteles ca nu.

Ceea ce te-a socat pe tine, cee ace practica unele fete ca sa para virgine la casatorie, este o consecinta a purtarii de tip fariseic a unor barbati, care pe de o parte se distreaza cat vor cu alte fete, pe de alta insa cer virginitatea fetei cu care se vor casatori. Deci, cer de la altii ceea ce ei nu fac, si chiar ii condamna sever pentru asta.

Si lipsa de iertare. Unde intra poicainta in aceasta ecuatie? O fata care a calcat stramb odata nu se poate pocai, nu poate sa vrea sa se casatoreasca?
Or, la fete 'se vede', iar la baieti, nu, daca snt fecioare sau nu. (Si asta imi spun sistematic baietii din acest mediu crestin oriental). Deci, este vorba mai degraba de aparente decat de traire adevarata.
Cred ca este important sa stil si astfel de lucruri.
Vechi 13.11.2012, 13:59:02
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

Ceea ce te-a socat pe tine, cee ace practica unele fete ca sa para virgine la casatorie, este o consecinta a purtarii de tip fariseic a unor barbati, care pe de o parte se distreaza cat vor cu alte fete, pe de alta insa cer virginitatea fetei cu care se vor casatori. Deci, cer de la altii ceea ce ei nu fac, si chiar ii condamna sever pentru asta.

Si lipsa de iertare. Unde intra poicainta in aceasta ecuatie? O fata care a calcat stramb odata nu se poate pocai, nu poate sa vrea sa se casatoreasca?
Or, la fete 'se vede', iar la baieti, nu, daca snt fecioare sau nu. (Si asta imi spun sistematic baietii din acest mediu crestin oriental). Deci, este vorba mai degraba de aparente decat de traire adevarata.
Foarte foarte bine punctat.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:31:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

doamna mai sunt lume barbati (si sunt destui) care nu pun mare pret daca viitoarea sotie este sau nu virgina. Eu cred ca importanta este iubirea dintre parteneri si nu faptul daca fata e sau nu virgina
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:36:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
doamna mai sunt lume barbati (si sunt destui) care nu pun mare pret daca viitoarea sotie este sau nu virgina. Eu cred ca importanta este iubirea dintre parteneri si nu faptul daca fata e sau nu virgina
Stiu. Nu am pretins sa fac o descriere a tuturor mediilor sociale. Am descris doar o problema aparuta intr-unul din mediile cu care am avut de-a face.
Si cu asta ma retrag de aici. Am scris deja mai mult decat aveam de gand.
Vechi 13.11.2012, 15:39:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Stiu. Nu am pretins sa fac o descriere a tuturor mediilor sociale. Am descris doar o problema aparuta intr-unul din mediile cu care am avut de-a face.
Si cu asta ma retrag de aici. Am scris deja mai mult decat aveam de gand.
doar cei de moda veche mai fac caz de acest lucru, insa lumea a evoluat (a devenit mai toleranta)
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:48:45
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
doar cei de moda veche mai fac caz de acest lucru, insa lumea a evoluat (a devenit mai toleranta)
Interesant. Lumea a devenit chiar și muult mai corectă politic.
Evoluția asta nu e cumva o INvoluție? Ia stai și cugetă un pic, amice.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 16:54:53
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
patristica o mai citesti, stimabile?

de ce...ca-i demodata...
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 19:43:09
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Stimata Fani71,

probabil nu realizati ce faceti! veniti cu exemple negative, ne povestiti cum reusesc anumite fete de pe acolo sa ramana virgine pacatuind intr-un mod extrem de grav, dar nu invatati corect si nu dati exemplele pozitive !

chiar nu ne intereseaza ce si cum procedeaza pacatosii.

mai bine ati citi aici si ati lua aminte:

http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...spre-feciorie/

cei care intra pe acest forum si traiesc in astfel de pacat, al curviei, cum se vor lasa, daca nimeni nu-i invata???
Nu imi pare corect sa puneti pe capul doamnei Fani toate responsabilitatile care deriva din practicile sexuale deviante aduse in discutie .
Adica o faceti pe dansa vinovata ca le-a adus in discutie?
Multe fete/femei pot fi virgine fizic(la examenul medical) insa foarte putine sunt si nevinovate,pure,feciorelnice sufleteste.
S-a adus in discutie faptul ca oamenii triseaza oricum si ajung pana acolo incat fac sex folosind alte mijloace numai ca sa salveze niste aparente!

Nu este aceasta practica fariseica de condamnat??Este
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 19:57:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
de "smintire" ati auzit?

chiar m-a oripilat ce ati scris referitor la sodomia marocancelor.

chiar credeti ca era necesar un astfel de exemplu? pentru ce nu va rezumati la invata ce trebuie?
Imi pare rau ca v-au socat acestea.
Daca faceati liceul cu mine,la un binecunoscut colegiu national din Bucuresti,aveati ocazia sa le auziti in mod real din gura colegelor de clasa.

Nu este cazul sa o invinovatim pe Fani de ceva care exista in mod paralel in lumea noastra crestineasca.

Daca nu auzeati acum,foarte probabil ca ati fi auzit in viitorul foarte apropiat,aceste practici sunt vechi de cand lumea oricum!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Ce va manifestati frustrarile? Melissa Generalitati 9 05.02.2011 23:26:40
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti patinina34 Generalitati 8 25.04.2009 13:57:51
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35
lamuriri maslinul Rugaciuni 0 29.07.2007 23:29:17