![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fim seriosi, e usor pe Internet, sa vii sa-mi spui ca eu am zis ca eu am facut. Sunt curioasa daca in viata ta de zi cu zi, te iei la cearta cu toate persoanele care spun ceva ce tie nu-ti convine. E usor pe internet sa argumentezi o idee, dar daca vrei cu adevarat sa schimbi lumea in bine, nu te mai limita doar la Internet. Uite am cunoscut o tipa, foarte ca lumea, care crede atat de mult in ideea fecioriei si a pocaintei in urma caderii in pacat, incat opreste lumea la metrou, imparte pliante cu citate crestine si explica tinerilor de ce Dumnezeu propavaduieste pastrarea fecioriei. Surprinzator, dar fata vorbeste atat de frumos, incat multi tineri, raman pusi pe ganduri dupa discutia cu ea. Si da, e crestin ortodoxa, daca te intrebi. Daca chiar vrei sa schimbi lumea, apuca-te de ceva asemanator. Pe internet toti ne dam curajosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"O sa-mi fac un afis cu "sunt virgin" si o sa mi-l lipesc in frunte! Astept reciprocitate din partea ta nu de alta dar vreau sa fii fi virgina numai pentru mine in noaptea nuntii! " Nu-i asa ca este ridicol sa-ti trambitezi intimitatile? Un ortodox fascist neolegionar, hranit cu teorii ale conspiratiei, care are ceva cu evreii, mi-a pus aceeasi intrebare pe forum. Am refuzat sa-i raspund fiindca am inteles ca, in viziunea lui, sa fii ortodox inseamna sa urasti evreii mai ales daca sunt foarte bogati au multa influenta in lume. Acelas mod de a intreba ai si tu. Ca sa fii ortodox trebuie sa te trezesti in fiecare dimineata si sa strigi in gura mare "sunt virgin!"? De ce oare suntem mai interesati de ograda vecinului si mai putin de ograda noastra? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact. Acelasi lucru il cred si eu. |
|
|||
|
|||
![]()
Este inadmisbil si penibil modul in care colega noastra, d-ra Andra, este hartuita stupid pentru lucruri pe care nu le-a afirmat. In alta ordine de idei, si eu lucrez in cercetare, anume cea biologica. Nu chiar toate fondurile s'au dus, cum afirma unii pe aici...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc pentru sprijin si pentru faptul ca demonstrati o gandire impartiala si libera. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe acest forum ortodox putem pleca de la premisa unor discutii asupra unor valori, principii, credinte la modul general. Dar a crede cu ardoare ca ceea ce spune un forumist despre sine este si adevarat, e o eroare foarte mare. N-ai de unde sa stii cine se ascunde in spatele unui pseudonim. Statistic vorbind, oamenii in aceasta epoca digitala au doua identitati: una virtuala si una reala. Nu intotdeauna cele doua se suprapun. Mi-e greu sa cred ca n-ati intalnit cazuri de genul. Asa ca, revenind, n-are nicio valoare daca spui pe internet: eu fac, eu dreg, eu ma rog, eu postesc, eu nu pacatuiesc, eu merg toata ziua la Biserica. Noi nu ne cunoastem unii cu altii si probabil nu ne vom cunoaste vreodata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai ramane surprinsa sa stii cati colegi de forum se cunosc intre ei, unii sunt prieteni altii rude spirituale ( au botezat copii unui coleg de pe forum..) deci aceasta comunitate nu e strict virtuala.
|
|||
|
|||
![]()
Nu exclud aceasta posibilitate. E foarte probabil sa fie si relatii reale de prietenie intre membrii forumului. Dar, nu cred ca reprezinta o majoritate acesti oameni. Daca ar fi asa, nu ar sta sa vorbeasca unii cu altii pe un forum, pentru ca exista skype, messenger, e-mail. E ca si cum mi-as chema prietenii mei pe forum si as vorbi cu ei pe forum, in loc sa vorbim in privat. Este o exceptie faptul ca unii se cunosc. Definitia generala a unui forum, este ca nu-i cunoastem pe toti si schimbam opinii cu oameni necunoscuti asupra anumitor teme.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar forumul nu e chat!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lamuriri despre teologie si stiinta | VladCat | Teologie si Stiinta | 12 | 11.04.2011 00:24:14 |
Ce va manifestati frustrarile? | Melissa | Generalitati | 9 | 05.02.2011 23:26:40 |
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti | patinina34 | Generalitati | 8 | 25.04.2009 13:57:51 |
Cateva lamuriri | achimovjan | Impartasania (Taina Euharistiei) | 6 | 18.07.2008 13:04:35 |
lamuriri | maslinul | Rugaciuni | 0 | 29.07.2007 23:29:17 |
|