Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2012, 21:48:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Frate, informatiile pot fi manipulate tendentios si subiectiv: pot fi puse intr-un fals lant al cauzalitatii, functie de cine manuieste discursiv problema.
Pot fi informatii interpretate subiectiv, dar doar unele, care nu sunt usor de verificat. Nimeni nu poate spune ca un cal are cinci picioare, pentru ca oricine poate vedea ca nu e asa. Dar ca acum cateva miliarde de ani a fost o explozie si s-a nascut universul e mult mai usor de afirmat. In cazul de fata sunt mai multe tipuri de informatii, nu doar una. Si sunt nume si cercetari care nu au legatura cu religia, de exemplu de la Observatorul Greenwich, sau de la programul spatial.
Oricum, eu credeam si inainte sa vad asta ca ziua respectiva a fost mai lunga efectiv, nu aveam nevoie de o confirmare stiintifica.
Vechi 10.11.2012, 22:06:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Totusi, am concluzionat ca nu merita sa ma agit.
Cam la aceeași concluzie am ajuns și eu. Inepți și inepții am mai întâlnit, dar la nivelul acesta, cu mâna pe inimă pot spune că nu.
Vechi 10.11.2012, 22:19:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Las' că vine el Vsovivi și vă arată el vouă sumbrero.
Da ne-am lămurit cât de bine stăpânește știința, cât despre pilotaj, propun să-l facem cosmonaut, că e prea bun de pilot de avion. Și chiar și așa, văd că te bazezi pe ”tupeul” unora, căci de știință nici nu poate fi vorba, decât pe propiile tale convingeri.

Într-un final, poate ne postezi o poză concludentă teoriei PP, sau sunt prea multe și nu știi încă pe care o postezi?
Vechi 10.11.2012, 22:45:18
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs down Ioana si Catalin2

referitor la "Tâlcuirea minunii opririi soarelui și lunii de ctre Isus Navi" merita citit cu atentie
http://www.scribd.com/doc/102958694/...3tre-Isus-Navi

vedeti si ilustrarea momentului in video de la min 1: 06: 56 http://vimeo.com/7670534#

Pământul este sferic, nu plat, asa cum repeta aceasta minciuna mașinal și maniacal la adresa cosmologiei bisericești geocentrice ateii pe forumuri

http://vimeo.com/20062053#

Un documentar de televiziune german privind "Cele mai mari șapte minciuni din istorie" afirmă că învățații medievali știau foarte bine că Pământul este o sferă. Copernic este acuzat pentru că a omis să spună că Lactantius a fost mai degrabă o excepție decât o regulă, și, astfel, pentru că a contribuit la mitul Pământului plat.

http://en.wikipedia.org/wiki/De_revo...ium_coelestium

Last edited by neica_nimeni_altul; 10.11.2012 at 22:59:36.
Vechi 10.11.2012, 23:04:31
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit Oricum ar fi...

...Pamantul Plat si/sau in centrul Universului, sunt mituri primitive. Faptul ca sunt prezente in biblie si confirmate de ideologii bisericii, adica de sfintii traitori pe vremea inapoierii tehnologice, nu trebuie sa ne starneasca un reflex de falsa reverenta speriata "vai, asa zic sfintii, cum o sa zic/cred altfel?!". In fond, sfintii au fost doar niste fiinte umane deci pasibili de erori. Daca niste calugari fanatizati si deformati psihic de solitudine si disciplina tampa spun niste lucruri, nu trebuie luate toate for granted.
Oameni buni, ce legatura e intre cosmologie si mantuire?!?!?!
Vechi 10.11.2012, 23:28:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Într-un final, poate ne postezi o poză concludentă teoriei PP, sau sunt prea multe și nu știi încă pe care o postezi?
Ovidiu,

Așa cum nu am eu de unde lua o asemenea poză, nici tu nu ai. Mă refer la imaginea Pămîntului în întregime fotografiată, nu sintetizată din bucățele pe calculator sau mai știu eu cum.

Sper să nu atașezi așa-zisa fotografie cu răsăritul Pămîntului făcută de americani cînd NU au aselenizat.

PS: nu te murdări aruncînd cu vorbe nepotrivite în frații care nu subscriu convingerilor tale.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 11.11.2012, 13:47:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ovidiu,
Așa cum nu am eu de unde lua o asemenea poză, nici tu nu ai. Mă refer la imaginea Pămîntului în întregime fotografiată, nu sintetizată din bucățele pe calculator sau mai știu eu cum.
Acum m-ai lămurit, este clar. Ceea ce susții sunt doar presupuneri, nimic concret.

Citat:
PS: nu te murdări aruncînd cu vorbe nepotrivite în frații care nu subscriu convingerilor tale.
Același lucru îl recomand și eu celui care susține teoria PP, să o lase mai moale...uită-te cam ce vorbe nepotrivite a folosit.

Last edited by ovidiu b.; 11.11.2012 at 14:28:53.
Vechi 11.11.2012, 15:58:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Raoul! De cate ori ti-a repetat Florin ca geamurile de la avion, nave spatiale, lentilele foto, etc deformeaza "realitatea" afisandu -ti pamantul ca fiind sferic in loc de plat? Si daca o sa ajunga colegul sa zboare in spatiu tot prin "hublou" trebuie a priveasca pamantul, farfuria sau ruleta ce-o fi!
Deci varianta asta pica.
tu ai geamuri acasă?
și ele deformează?
dar aparat foto ai?
Vechi 11.11.2012, 16:08:31
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Acum m-ai lămurit, este clar.
Oricînd aude cineva că Pămîntul este plat, imediat în creierul lui apare imaginea aceea frumoasă cu Pămîntul sferic, fotografiat din spațiu. Și atunci se construiește replica îndată: dar oamenii au fost în spațiu, s-au făcut poze! Da, s-au făcut poze, dar cu Pămîntul în întregime mai puține - și acelea aproape sigur sînt măsluite. Deci argumentul cu pozele cade din motivele pe care le-am enumerat în repetate rînduri cu demonstrație, cu imagini atașate, dar degeaba.

Deci nu e clar, Ovidiu. Așa vrei tu să fie, clar, dar probabilitatea să te lași amăgit în continuare e foarte mare.

Citat:
Ceea ce susții sunt doar presupuneri, nimic concret.
Ai citit cele 15 experimete făcute pe rîul Bedford? Uite-le aici: http://www.sacred-texts.com/earth/za/index.htm .

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 11.11.2012, 19:55:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Ce este aceea "tarie" si unde sint "apele de sus"? V., ai idee? Trebuie sa inteleg cosmologia infantila si confuza de la inceputul Genezei, ca sa stiu mai exact in ce nu cred/ce combat. :))
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43