Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2012, 13:53:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Daca imi permiteti indrazneala unui sfat: este important ca preotul sa fie avertizat din vreme ca estevorba de o spovada generala a unei persoane adulte care nu s-a spovedit de la primirea Botezului. In felul acesta, el va sti cum sa procedeze, inclusiv cat timp sa aloce acestui lucru. Eu, cand m-am spovedit prima data, a durat cam o ora, iar preotul, auzind ca e vorba de o spovada generala a unui convertit recent, mi-a rezervat timp in afara programului obisnuit de spovada. Acum, cand ma spovedesc dureaza cam 2 minute.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:15:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Daca imi permiteti indrazneala unui sfat: este important ca preotul sa fie avertizat din vreme ca estevorba de o spovada generala a unei persoane adulte care nu s-a spovedit de la primirea Botezului. In felul acesta, el va sti cum sa procedeze, inclusiv cat timp sa aloce acestui lucru. Eu, cand m-am spovedit prima data, a durat cam o ora, iar preotul, auzind ca e vorba de o spovada generala a unui convertit recent, mi-a rezervat timp in afara programului obisnuit de spovada. Acum, cand ma spovedesc dureaza cam 2 minute.
cam puțin ... glumesc :)
am un prieten de familie, care este paroh la bis. sf. Visarion din București.
îmi spunea că are unul care se spovedeste în fiecare săptămână. si stă cam 2 ore de fiecare dată ... când îl vede ...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:39:46
mihaelaandreea mihaelaandreea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.03.2012
Implicit

cred ca asta trebuia sa fac si eu ...sa-mi gasesc duhovnicul si sa-l atentionez ca va fi o spovedanie generala .....acum cu ajutorul Bunului Dumnezeu sper sa ma 'tin' de acest duhovnic mult timp de acum inainte si voi astepta Postul Sfintelor Pasti ptr o spovedanie generala in care sa nu-mi mai fie rusine sa-mi scot foita cu pacate din geanta..
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 20:54:54
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Intotdeauna sa incepi cu ce ai mai greu pe suflet si apoi te vei simti usurata. Daca nu ai voie sa te impartasesti inseamna ca esti "legata" de preotul care nu te-a dezlegat si e bine sa ramai la el...
Reply With Quote
Vechi 16.12.2012, 15:39:09
Junior Member

Implicit

nu stiam ca poti fi 'legata' de un preot.....??asta ce inseamna ??nu vreau sa par impertinenta dar am fost la 3 preoti(de-a lungul timpului) si nici unul nu m-a lasat sa ma impartasesc..asta inseamna ca trebuie s ama duc la primul preot care nu m-a lasat s ama impartasesc sa-i cer dezlegare??sau pot sa ma duc in continuare la ultimul preot la care am fost si sa continui cu el si sa nu-l mai schimb??
Reply With Quote
Vechi 16.12.2012, 15:54:01
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaelaandreea Vezi mesajul
nu stiam ca poti fi 'legata' de un preot.....??asta ce inseamna ??nu vreau sa par impertinenta dar am fost la 3 preoti(de-a lungul timpului) si nici unul nu m-a lasat sa ma impartasesc..asta inseamna ca trebuie s ama duc la primul preot care nu m-a lasat s ama impartasesc sa-i cer dezlegare??sau pot sa ma duc in continuare la ultimul preot la care am fost si sa continui cu el si sa nu-l mai schimb??
ești "legata" de un duhovnic, ce poate să fie altul decât cel de la biserica unde mergi de obicei.
dacă nici al 3lea nu ți-a dat dezlegare, poți să continui cu el.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2012, 20:32:28
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaelaandreea Vezi mesajul
Daca preotul a spus rugaciunea de la sfarsitul spovedanieni (Te iert si te dezleg pe tine roaba.. de toate pacatele tale.. etc), esti "dezlegata"; poti merge linistita la ultimul preot; sau la cel la care simti ca te ajuta.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2012, 23:33:58
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Daca preotul a spus rugaciunea de la sfarsitul spovedanieni (Te iert si te dezleg pe tine roaba.. de toate pacatele tale.. etc), esti "dezlegata"; poti merge linistita la ultimul preot; sau la cel la care simti ca te ajuta.
Multumesc ptr raspuns!!si da asa a spus parintele la sfarsit!!!dar nu mai dorec sa-mi schimb duhovnicul ptr ca am simtit intelegere din partea acestuia si as vrea cu ajutorul lui Dumnezeu sa merg numai la dansul sa ma spovedesc si sa ma IMPARTASESC!acesta este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult si sper ca anul ce vine sa-mi pun ordine in viata si in ganduri si s ama simt cu adevarat vrednica sa primesc Sfanta Impartasanie!!
Doamne Ajuta!!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
duminica, liturghie, spovedanie

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Îndreptar pentru spovedanie Simply_me Generalitati 0 31.07.2012 23:42:01
Indreptar pentru spovedanie Sanduu Generalitati 17 14.04.2011 22:20:05
Canoanele pentru spovedanie Ducutu Pocainta 30 13.04.2010 12:53:44
Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? patinina34 Sfanta Liturghie 11 04.06.2009 02:11:51
A doua cununie pentru el, prima pentru ea BogdanF Generalitati 5 24.07.2008 23:13:59