![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma gandesc ca esti la inceput si ti-as zice sa citesti din articolele astea, te vor lamuri mai bine si daca vei mai avea si alte framantari sa te mai uiti pe site
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tin...irea-pacatelor Si faza cu banii depinde de biserica sau duhovnic de exemplu duhovnicul meu nu cere bani dar daca unde te duci tu este vreun loc unde sa ii pui, pune si tu :P
|
||||
|
||||
![]()
1. Nu văd de ce nu poți ajunge decât duminica la biserică. Dar e bine și așa.
2. Întreabă-l pe preot când crede dumnealui că e cel mai bine să te spovedești. 3. Dacă un preot pretinde bani pentru spovedanie, mai bine îl lași în plata Domnului și te duci la altul.
|
|||
|
|||
![]()
Draga Alina,bine ai venit pe forum .Din experienta mea iti pot spune aproape sigur ,ca te poti marturisi dupa Sfanta Liturghie de Duminica....(chiar sotul meu a facut-o duminica trecuta ,la Manastirea Agapia,fara nici o problema).....din cate stiu eu de la noi din biserica ,nu se plateste "acest serviciu",insa cei care doresc totusi sa o faca, pun un banut(cat il lasa inima)in cutia milei.....eu asa fac...de ani buni...Doamne Ajuta!!!!! sa-ti dea Bunul Dumnezeu,putere si curaj sa poti pasi pe acest "drum al mantuirii".....Amin...
|
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc mult pentru rasapunsuri.Nu ma asteptam sa mi se raspunda si sa gasesc atat de repede o rezolvare pentru problema aceasta mai ales ca ma framanta de multa vreme.
Dumnezeu fie cu voi si sper ca lucrurile vor decurge cu bine. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca imi permiteti indrazneala unui sfat: este important ca preotul sa fie avertizat din vreme ca estevorba de o spovada generala a unei persoane adulte care nu s-a spovedit de la primirea Botezului. In felul acesta, el va sti cum sa procedeze, inclusiv cat timp sa aloce acestui lucru. Eu, cand m-am spovedit prima data, a durat cam o ora, iar preotul, auzind ca e vorba de o spovada generala a unui convertit recent, mi-a rezervat timp in afara programului obisnuit de spovada. Acum, cand ma spovedesc dureaza cam 2 minute.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am un prieten de familie, care este paroh la bis. sf. Visarion din București. îmi spunea că are unul care se spovedeste în fiecare săptămână. si stă cam 2 ore de fiecare dată ... când îl vede ... |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca asta trebuia sa fac si eu ...sa-mi gasesc duhovnicul si sa-l atentionez ca va fi o spovedanie generala .....acum cu ajutorul Bunului Dumnezeu sper sa ma 'tin' de acest duhovnic mult timp de acum inainte si voi astepta Postul Sfintelor Pasti ptr o spovedanie generala in care sa nu-mi mai fie rusine sa-mi scot foita cu pacate din geanta..
|
|
|||
|
|||
![]()
De unde am siguranta si argumentul ca, spovedindu-ma la preot sunt iertat de Dumnezeu?
Dati-mi un argument teologic bazat pe Scrierile Sfinte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16) "Deci fiind îndreptați din credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos " (Romani 5:1)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate preotul, un muritor, pacatos ca si mine sa ma absolve de pacat? A luat el locul lui Dumnezeu? Caci in Scripturi insusi Mantuitorul a fost acuzat ca ierta pacatele si ca aceasta e o hula impotriva lui Dumnezeu. Acum Iisus a transferat-o preotilor calcand in picioare orice regula divina? inseamna ca si ei hulesc... |
![]() |
Tags |
duminica, liturghie, spovedanie |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Îndreptar pentru spovedanie | Simply_me | Generalitati | 0 | 31.07.2012 23:42:01 |
Indreptar pentru spovedanie | Sanduu | Generalitati | 17 | 14.04.2011 22:20:05 |
Canoanele pentru spovedanie | Ducutu | Pocainta | 30 | 13.04.2010 12:53:44 |
Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? | patinina34 | Sfanta Liturghie | 11 | 04.06.2009 02:11:51 |
A doua cununie pentru el, prima pentru ea | BogdanF | Generalitati | 5 | 24.07.2008 23:13:59 |
|