Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2012, 18:15:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Duhovnicul: Înjuri în trafic?
Eu: Ăă, îmi mai vin gînduri, dar...
Soția (ne spovedim împreună): Nu, nu înjură.

Asta era mai demult.
Florin-Ionut, tu te spovedesti impreuna cu sotia ta?!
Spovedania este personala si secreta, nu la gramada...
Vechi 04.11.2012, 20:53:30
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Eu recunosc ca pana sa Il cunosc (asa la nivelul meu mediocru) pe Dumnezeu, dracuiam. Devenise un obicei urat, josnic ... Apoi n.am mai facut.o. Am incercat si cu ajutorul Domnului am reusit. Cand am ajuns la Sfanta Parascheva am avut o senzatie foarte neplacuta la inceput... imi venea sa injur in gand in Sfanta Biserica apoi m.am rugat Sfintei si m.am linistit. Am mai patit.o odata acum cativa ani si am dracuit iar dar cand am ajuns acasa am plans ... am plans si iar am plans ... Imi parea asa de rau .. . ma simteam oribil. De atunci n.am mai facut.o si incerc sa nu spun nimic cand ma enervez maxim. Sper sa ma ajute Domnul sa nu mai cad in pacatul asta.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2012, 20:58:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bineinteles! Chiar foarte multi.
daca e asa, eu ma bucur!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 00:14:20
Simply_me
Guest

Implicit

Baiatul meu pt ca are energie multa m-am gandit sa-l dau la un sport si l-am dat la fotbal, si nu mai vrea sa mearga pt ca antrenorul injura, dna de pian injura..etc chiar nu mai gasim oameni seriosi
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 02:18:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
exista oare oameni care sa nu injure macar odata pe zi (afara de sfinti)?
Nu vezi ca exista? Cred ca posteaza si sfinti pe forum Eu decat sa ma laud si sa o fac prost, mai bine recunosc si gata. Mi se pare mai fairplay!

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Iata ce spune Simion Mehedinti:

"Romanii de azi injura cumplit. Batranii nu injurau. Obiceiul e luat in mare parte de la tigani. Popoarele cu buna crestere nu cunosc injuraturile."
In halu' asta mintea Simion Mehedinti?? Saracu' de el, o fi fost vreodata prin alte tari?

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Eu recunosc ca pana sa Il cunosc (asa la nivelul meu mediocru) pe Dumnezeu, dracuiam.
Si eu aveam pacatul asta inainte. Adica nu stiu sigur daca dracuiam, dar stiu ca ma dadeam pe mine raului, era vorba mea cea de toate zilele...

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Baiatul meu pt ca are energie multa m-am gandit sa-l dau la un sport si l-am dat la fotbal, si nu mai vrea sa mearga pt ca antrenorul injura, dna de pian injura..etc chiar nu mai gasim oameni seriosi
Sa-mi fie cu iertare, dar la ce va asteptati sa auda? Mai ales cand spuneti cuvantul "fotbal", cu ce anume il asociati? Evident, cu injuraturi, fanatism, huliganism etc. Recomand artele martiale, un karate traditional sau ceva de genul. Este opusul a ceea ce ati experimentat pana acum!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 07:54:41
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Stati fratilor sa ne intelegem,haideti sa fugim de exagerari...

Oare nu mai sunt pe fata pamantului oameni care nu mai injura?Pana sa va grabiti sa dati raspunsuri din burta,luati-o mai usor...poate mai sunt...oare sunteti in pozitia in care i-ati putut cunoaste pe toti oamenii de pe pamant,v-a purtat Duhul Sfant pe deasupra Terrei si i-ati vazut pe toti oamenii ca injura???
Eu zic ca mai exista si nu sunt sfinti,chiar eu stiu cativa.

Asta imi aduce aminte de subiectul"cine nu a inselat macar o data in viata?"=presupunandu-se ca toti sunt niste pacatosi slabi care inseala.
Sa nu ne mai grabim sa-i mocirlim si pe altii facand presupuneri despre starea lor spirituala.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 08:56:54
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Ca veni vorba de injuraturi,vreau sa intreb ce se intampla cu cei care sunt dati raului de catre alti netrebnici care dracuie?!?
Avem o ruda care face aceasta in mod constant cu oricine nevasta,copii,ceilalti membri de familie,nici eu nu am scapat...
Are repercusiuni grave asupra persoanei nevinovate pe care i se casuna?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 09:03:28
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Eu stiu de la parintele Antim ca este cel mai rau lucru sa iti dracui copilul / membrii familiei. Dandu-i raului, ei se schimba. Apartin celui rau... Era o pilda cu un om.care isi dracuia capra. Si cand a vrut sa o ia sa o taie si sa ii manance carnea,cel rau a venit si ia spus ca ii apartine. Nu imi amintesc daca asa era pilda dar geva in gen... Asa ca....vorbele ne aduc ce meritam.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 09:22:36
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Eu stiu de la parintele Antim ca este cel mai rau lucru sa iti dracui copilul / membrii familiei. Dandu-i raului, ei se schimba. Apartin celui rau... Era o pilda cu un om.care isi dracuia capra. Si cand a vrut sa o ia sa o taie si sa ii manance carnea,cel rau a venit si ia spus ca ii apartine. Nu imi amintesc daca asa era pilda dar geva in gen... Asa ca....vorbele ne aduc ce meritam.
Eu nu stiu ce sa zic,pare cam aiurea...
Adica cum sa apartin raului daca sunt victima unui descreierat care nici macar nu are notiunea gravitatii actiunilor sale?
Ar fi o soarta cam amara si nedreapta,cum sa i se dea acest drept ???
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 09:47:01
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ca veni vorba de injuraturi,vreau sa intreb ce se intampla cu cei care sunt dati raului de catre alti netrebnici care dracuie?!?
Avem o ruda care face aceasta in mod constant cu oricine nevasta,copii,ceilalti membri de familie,nici eu nu am scapat...
Are repercusiuni grave asupra persoanei nevinovate pe care i se casuna?
Conteaza foarte mult,pe langa cuvintele spuse,energia emotiei pe care o investeste in ele: daca le spune cu ura,furie exagerata,atunci da,persoana respectiva poate face mult rau in jurul sau,chiar si de la distanta.
In general sunt afectate persoanele care au o protectie slaba,pentru ca,in general un om cu o anumita viata si conduita spirituala este protejat.
Pur si simplu este ca la niste posturi de radio,daca vrei,iar daca tu accesezi niste frecvente inalte prin rugaciune si aceasta conduita spirituala,vibratiile de frecventa joasa nu ajung la tine.
Se mai poate petrece,insa si urmatorul fenomen: uneori atragem violenta celor din jurul nostru si atunci cand in noi insine este un grad de violenta marit,pe care il reprimam si nu dorim sa il recunoastem.Atunci,ceilalti functioneaza ca niste oglinzi care ne arata acel chip al nostru ascuns pe care refuzam sa il acceptam ca facand parte din noi.
In momentul in care constientizarea si acceptarea au loc,automat si aceste manifestari reprimate ale noastre se dizolva si incetam sa mai atragem in viata noastra acest gen de persoane.