Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2012, 20:44:46
Petru37
Guest

Implicit Va lasati copii sa participe la haloween?

Citind postarile voastre de mai sus, cred ca ar fi foarte utila si o discutie despre participarea copiilor nostri la asa numita"sarbatoare" de haloween in interiorul institutiilor de invatamant (gradinite/scoli).
Acceptati sa va supuneti copii la asa aberatii (sub pretextul distractiei bineinteles..(mancam bomboane, ne veselim si sarbatorim un zeu pagan al mortii…si daca nu primim bomboane…va bantuim…. (mi-ar fi si frica sa imi las copii sa zica asa ceva))
Va pun intrebarea asta pentru ca as vrea sa stiu daca mai exista si alti parinti care nu pot si nu vor sa fie de acord cu asa ceva…..

Eu am 2 fetite care se apropie de momentul numit gradinita, unde imi inchipui ca nu am cum scapa de haloween….ca doar acum toata lumea sarbatoreste haloween …..este trendy nu-i asa ?
Oare exista gradinite in care nu este inca promovata aceasta sarbatoarea a mortii si a intunericului??
Eu unul nu am de gand sa imi las copii sa participe la o asemenea ratacire.
Sper ca ei insisi sa aleaga bine sa sa refuze participarea insa in caz contrar probabil ca va trebui sa ma impun ca parinte si sa gasesc o modalitate de a le capta altfel atentia: de pilda sa plecam intr-o excursie exact in ziua sarbatorii satanice.
Voi ce pareri / idei aveti?
Cum ne ferim copii?
Reply With Quote
Vechi 31.10.2012, 21:03:13
Laura19
Guest

Implicit

Gradinitele ortodoxe nu cred ca sarbatoresc halowinul. De asemenea, nu consider ca o sa fie obligat copilul sa ia parte la serbarea de halowin, nu iti poate impune nimeni asa ceva. Nu te duci pur si simplu.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2012, 22:00:52
Petru37
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Gradinitele ortodoxe nu cred ca sarbatoresc halowinul. De asemenea, nu consider ca o sa fie obligat copilul sa ia parte la serbarea de halowin, nu iti poate impune nimeni asa ceva. Nu te duci pur si simplu.
Multumesc pentru sfat insa nu stiu nici o gradinita Ortodoxa, exceptandu-le pe cele particulare unde sumele care se platesc pe luna nu sunt ptr. buzunarul oricui.
Poti sa imi spui ce gradinite Ortodoxe cunosti?
Iar la gradinitele de stat, cred eu ca e un pic mai complicat cand copilul isi face prieteni care participa la porcaria asta de eveniment si se mai si lauda un pic cu costumatia lui/ei grozava, cu cat de bine s-a distrat cu ceilalti copii etc.
Treburile astea sunt de natura sa influenteze un copil si sa il faca sa isi doreasca si el sa faca ce fac prietenii lui.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2012, 22:01:36
stefmir stefmir is offline
Member

Data înregistrării: 18.05.2010
Locație: Valahia
Religia: Ortodox
Implicit Boxing Day

Cred ca singura "sarbatoare" care nu am preluat-o de peste ocean este Boxing Day. Comerciantii stiu de ce...
Reply With Quote
Vechi 01.11.2012, 11:08:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Petru37 Vezi mesajul
Citind postarile voastre de mai sus, cred ca ar fi foarte utila si o discutie despre participarea copiilor nostri la asa numita"sarbatoare" de haloween in interiorul institutiilor de invatamant (gradinite/scoli).
Acceptati sa va supuneti copii la asa aberatii (sub pretextul distractiei bineinteles..(mancam bomboane, ne veselim si sarbatorim un zeu pagan al mortii…si daca nu primim bomboane…va bantuim…. (mi-ar fi si frica sa imi las copii sa zica asa ceva))
Va pun intrebarea asta pentru ca as vrea sa stiu daca mai exista si alti parinti care nu pot si nu vor sa fie de acord cu asa ceva…..

Eu am 2 fetite care se apropie de momentul numit gradinita, unde imi inchipui ca nu am cum scapa de haloween….ca doar acum toata lumea sarbatoreste haloween …..este trendy nu-i asa ?
Oare exista gradinite in care nu este inca promovata aceasta sarbatoarea a mortii si a intunericului??
Eu unul nu am de gand sa imi las copii sa participe la o asemenea ratacire.
Sper ca ei insisi sa aleaga bine sa sa refuze participarea insa in caz contrar probabil ca va trebui sa ma impun ca parinte si sa gasesc o modalitate de a le capta altfel atentia: de pilda sa plecam intr-o excursie exact in ziua sarbatorii satanice.
Voi ce pareri / idei aveti?
Cum ne ferim copii?
Eu daca as avea copii mici ,in situatia pe care o descrieti mi-as lua o zi de concediu si i-as feri de astfel de practici.
Mersul la biserica ,duminica ,impreuna cu parintii e bun pentru copii ,pentru devenirea lor duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 01.11.2012, 16:59:37
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Petru37
....
Cred ca toate gradinitele ortodoxe sunt private. Nu stiu daca sunt de stat cele ortodoxe.

Gradinita pe care o stiu este din orasul meu natal, Brasov.
link-ul cu detalii:http://www.centrulsfantaecaterina.ro/

Taxa Lunara:
  • program normal (08.00 - 13.00) - 280 Lei

Depinde in ce zona locuiti. Dar chiar daca mergeti la stat cu copii nu puteti fi obligat sa participati la halowin. Cum s-a si zis, plecati in excursie cu copilul fix in acea zi. Nu-i bai. Nu are ce pierde.

In ce oras stati?
Reply With Quote
Vechi 01.11.2012, 22:46:38
Petru37
Guest

Implicit

Multumesc tuturor pentru raspunsuri / idei.

@ Laura
Locuiesc in Bucuresti.
Am caut pe net si nu am gasit din pacate nimic care sa ni se potriveasca.
Mai asteptam..poate vor aparea in cele din urma.
Cea din BV mi se pare foarte buna dar nu stiu sa existe asa ceva si in Bucuresti.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 00:36:31
Laura19
Guest

Implicit

Am gasit aceasta gradinita:

Gradinita Mavrogheni - o oaza de liniste si un loc plin de caldura sufleteasca pentru cei mici

Situata intr-o zona linistita si plina de verdeata din sector 1, in apropierea parcului Kiseleff din Bucuresti, gradinita Mavrogheni este o gradinita in care copii sunt primiti cu dragoste de la varsta de 2 ani.

Gradinita ofera cele mai bune conditii pentru cresterea copiilor, intr-o viziune unica care ii trateaza pe cei mici asa cum sunt: niste minunate suflete pline de sensibilitate, imaginatie si energie, care au nevoie sa fie crescute cu atentie si caldura, ca sa nu piarda nimic din ceea ce are copilaria mai frumos.

Desi este o gradinita apartinand Parohiei Mavrogheni si avand hramul "Sf. Dumitru", ocrotitorul orasului Bucuresti, accentul principal este pus pe dezvoltarea armonioasa a copiilor prin joc si deprinderea abilitatilor de socializare, cu ocrotirea blanda a Sfintei Treimi si grija parintelui paroh Zavoianu, si nu prin impunerea unei viziuni dogmatice asupra vietii. Initierea in crestinism, adaptata stadiului de dezvoltare si puterii de intelegere la care se afla cei mici, este facuta numai la solicitarea si cu acordul parintilor.

Cadrele didactice au experienta de peste 20 de ani, si respecta programa scolara in vigoare, creand un spatiu stimulativ si propice invatarii si dezvoltarii armonioase.

Numar paturi: 30
Program: 8:00-17:30
Cost lunar: 300 RON/copil
Masa de pranz: 13 RON/zi (prin cantina Muzeului Taranului Roman, situat vis-a-vis)

IMPORTANT: sunt acceptati si copii mai mici de 3 ani (in urma unei evaluari preliminare)

Gradinita poate fi vizitata zilnic intre orele 10:00 - 12:00

http://gradinitamavrogheni.blogspot.ca/

Se pare ca e mai noua aceasta gradinita. :) Daca mai gasesc, anunt.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 10:27:50
Petru37
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Am gasit aceasta gradinita:

Gradinita Mavrogheni - o oaza de liniste si un loc plin de caldura sufleteasca pentru cei mici

Situata intr-o zona linistita si plina de verdeata din sector 1, in apropierea parcului Kiseleff din Bucuresti, gradinita Mavrogheni este o gradinita in care copii sunt primiti cu dragoste de la varsta de 2 ani.

Gradinita ofera cele mai bune conditii pentru cresterea copiilor, intr-o viziune unica care ii trateaza pe cei mici asa cum sunt: niste minunate suflete pline de sensibilitate, imaginatie si energie, care au nevoie sa fie crescute cu atentie si caldura, ca sa nu piarda nimic din ceea ce are copilaria mai frumos.

Desi este o gradinita apartinand Parohiei Mavrogheni si avand hramul "Sf. Dumitru", ocrotitorul orasului Bucuresti, accentul principal este pus pe dezvoltarea armonioasa a copiilor prin joc si deprinderea abilitatilor de socializare, cu ocrotirea blanda a Sfintei Treimi si grija parintelui paroh Zavoianu, si nu prin impunerea unei viziuni dogmatice asupra vietii. Initierea in crestinism, adaptata stadiului de dezvoltare si puterii de intelegere la care se afla cei mici, este facuta numai la solicitarea si cu acordul parintilor.

Cadrele didactice au experienta de peste 20 de ani, si respecta programa scolara in vigoare, creand un spatiu stimulativ si propice invatarii si dezvoltarii armonioase.

Numar paturi: 30
Program: 8:00-17:30
Cost lunar: 300 RON/copil
Masa de pranz: 13 RON/zi (prin cantina Muzeului Taranului Roman, situat vis-a-vis)

IMPORTANT: sunt acceptati si copii mai mici de 3 ani (in urma unei evaluari preliminare)

Gradinita poate fi vizitata zilnic intre orele 10:00 - 12:00

http://gradinitamavrogheni.blogspot.ca/

Se pare ca e mai noua aceasta gradinita. :) Daca mai gasesc, anunt.

Multumesc frumos pentru ajutor.
Am cautat si eu dar nu am dat de ea.
Intr-adevar pare gradinita potrivita pentru noi.
Costurile nu sunt asa de mari, sper doar sa gasim si noi loc...
Multumim inca o data si Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 11:08:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu credeam ca exista gradinite particulare cu costuri sub 500ron.

Corectie: De fapt, am observat ca cei 300ron nu includ masa, deci cam 500ron e pretul pietei la cele cu program prelungit care include si o masa macar (13ron o masa e totusi cam mult).

Pacat ca sunt atat de putine.

In ceea ce priveste Halloween -ul nu cred ca e cazul sa fie blamat atat de mult.
Nu mai are aceeasi valoare "mistica" ca la origini, nu presupune nici un ritual religios sau aderare la un set de convingeri anticrestine.

Este o ocazie pentru o petrecere amuzanta pentru copii si cam atat.

Last edited by AlinB; 02.11.2012 at 11:15:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Impotriva Halloween-ului C.tin Vrajitoria 37 01.03.2017 12:56:53
'Pagini din istoria neamului romanesc' Laura19 Generalitati 43 25.06.2013 12:31:16
Portul popular/traditional romanesc zaharia_2009 Generalitati 32 03.09.2012 16:54:30
B.O.R. = MAICA SPIRITUALA A NEAMULUI ROMANESC Blanca Biserica Ortodoxa Romana 4 06.08.2008 18:51:45
Abecedar romanesc z3nn Stiri, actualitati, anunturi 4 11.03.2007 23:32:22