Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2012, 01:40:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
Atenție, am sesizat un lucru important, și nu am primit răspuns: inclusiv cei care folosesc abstinența totală, o fac după un principiu (sau după o intenție) contra - ceptivă, adică pentru a nu ajunge la sarcină.
Desigur, ei renunță astfel implicit la plăcerea asociată cu actul sexual, dar în intenție, putem spune că ei s-au opus planului lui Dumnezeu de a avea un copil în acea lună, punând deasupra puterii lui Dumnezeu calculele lor pământești, conform cărora nu este momentul să aibă acea sarcină.
Pai "planul lui Dumnezeu de a avea un copil in acea luna" exista doar daca exista actul sexual, altfel te asigur ca planul se amana, cu o singura exceptie, unica si minunata, in istoria lumii.

Citat:
De ce nu-l lasă pe Dumnezeu să decidă când să aibă ei acea sarcină (adică - virgulă - când să vină copilul), iar ei să-și "vadă de" una din menirile veții conjugale, respectiv unirea conjugală?
Nu este menirea, adica nu este o obligatie decat daca macar unul din cei doi are o necesitate expresa in acest sens.

Sa nu fie oare evidenta distinctia intre cei care practica abstinenta motivata spiritual si cei care opteaza pentru placere dar se feresc de consecintele ei?

Cu alte cuvinte, n-ai sa gasesti oameni care practica abstinenta in scop strict contraceptiv, dar in schimb cei care cauta strict contraceptia, este evident ca nu vor renunta si la placere.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 01:46:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eugen7,

Ai postt mai multe link -uri din care chipurile ar fi trebuit sa reiasa influenta activitatii sexuale a parintilor asupra creierului copiilor.

Eu cel putin nu am gasit nimic in acest sens, daca poti veni cu citate exacte care ar sprijini aceasta afirmatie, ar fi perfect.

Afirmatii de genul: "pentru ca tutunul, alcoolul, drogurile, afecteaza creerul bebelusilor inaintea nasterii, atunci trebuie sa o faca si hormonii parintilor in sensul discutat" este doar teorii, nu o demonstratie in sine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02