![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Siugur ca exista o norma, dar eu cred ca este o recomandare pentru ca de altfel n-am auzit de un singur caz macar in care Biserica Ortodoxa sa refuze Taina Cununiei pe motive de diferenta de varsta. |
|
|||
|
|||
![]()
Yasmina e o fata, ai raspuns mesajului ei si din greseala m-ai amintit pe mine. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Asadar normal este ca sa fie de varste apropiate, dar daca se intampla sa nu fie asa nu o sa fie trimisi in localitati diferite (si li se ia si telefonul mobil), ca sa le treaca.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Amintesc,ca nu numai femeia trebuie sa-si pastreze fecioria ci si barbatul! Oare o femeie de 20 de ani fecioara,va gasi un fecior pe la 45-50 de ani???? Apoi,daca casatoria este calea spre mantuire dispar celelalte tentatii frivole(casatoria pt bani la femei si casatoria motivata de ego,la barbati). In viziunea asta,tinerii se unesc in casatorie pentru atingerea mantuirii urmand o cale spirituala sinoasa impreuna.Cresc spiritual si imbatranesc impreuna. Daca o tanara de 20 de ani se casatoreste cu un barbat pe la 45-50(varsta tatalui ei) va ramane vaduva pe la 40 de ani si va dori sa se casatoreasca a doua oara sau va divorta,fiind sfasiata intre ingrijirea unui batran si copii;sotul trebuie sa fie un real suport in familie nu numai donator de material genetic de cea mai buna calitate(colegul Demetrius spunea ca batranii au cel mai bun material genetic...) Iar a creste o familie este mai potrivit cand esti tanar,plin de entuziasm si de energie. De ceas biologic ati auzit?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce ai scris tu despre caracterul barbatilor/femeilor nu este neaparat conditionat de diferenta de varsta.
Cei doi se pot abuza in diverse feluri si fara sa fie cine stie ce diferenta de varsta. Majoritatea care se casatoresc, chiar in biserica, si cu diferente de varsta "in parametri", nu au in vedere cine stie ce scopuri spirituale. Consider ca e o prostie sa conditionezi alegerea partenerului de viata in functie de feciorie care de cele mai multe ori este strict de ordin fizic si nu spune neaparat mare lucru despre restul aspectelor care trebuie luate in considerare. Deci, ca sa nu se grabeasca unii sa inteleaga gresit, nu fecioria e o prostie, ci fecioria ca si criteriu primar. La fel, este o prostie sa legi "inocenta" de varsta. N-ai de unde sa stii cat o sa traiasca un om. Materialul genetic masculin se degradeaza si el o data cu varsta, dar probabil ca riscurile sunt mai mici decat in cazul femeii. La fel "realul suport", varsta, energia, nu cred ca depinde de varsta. Si daca vorbim de cresterea copiilor, maturitatea si rabdarea sunt mai importante decat entuziasmul (care de multe ori se frange in fatza realitatii) si energia (care cade in urma rabdarii). Last edited by AlinB; 26.10.2012 at 00:39:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am fost; si mai sunt(nu m-am schimbat). Citat:
Astea n-au legatura cu catehismul ei. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiu de la parintele Arsenie Boca de faptul ca diferenta cea mai sanatoasa intre parteneri este de 7 ani... Sunt niste probleme psihologice dupa parerea mea la o asemenea diferenta... O persoana care sa se indragosteasca de alta persoana mai mare cu 24 de ani... Poti fi persoane care n.au avut un parinte si vor sa se simta protejati sau simt un atasament care dureaza doar o perioada... Sunt multi factori care ar putea determina pe cineva sa nu vada diferenta atat de mare...
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie mi se pare cam la limita. De ce zici ca e "cea mai sanatoasa"? Sau de ce e mai buna diferenta de 7 ani decat cea de 2 sau 3?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La mine raspunsurile nu sunt atat de simple. :) Citat:
Citat:
Dpdv biologic se degradeaza. Calitatile umane, pot sa fie mai valoroase, sau nu - nu toti imbatranesc frumos. |
|
|||
|
|||
![]()
7 e o cifra frumoasa:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferenta de varsta intr-o relatie! | marius007 | Generalitati | 98 | 11.05.2018 22:19:20 |
Diferenta de varsta intre soti | anisoara | Nunta | 121 | 10.03.2017 02:10:53 |
Diferenta de varsta | Anisia | Nunta | 18 | 31.05.2010 16:55:30 |
Ce credeti despre vedenii? | lacrimi | Din Noul Testament | 42 | 28.03.2010 20:48:52 |
Ce credeti despre noul Patriarh | andorueca | Generalitati | 14 | 19.05.2008 21:33:56 |
|