Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2012, 13:45:17
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu am apelat, el a explicat foarte bine. Are rost să tot repetăm?
Frate "repetitio est mater studiorum"...
P.S. Macar ofera si tu un link catre postarea la care faci referire
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:07:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Frate "repetitio est mater studiorum"...
P.S. Macar ofera si tu un link catre postarea la care faci referire
Mulțumit? ....http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1232

ps: nu te supăra că îți spun, ești ca musca în lapte, dar tot pe lângă subiect...nu mă deranjează să intri în discuție...dar fii la subiect...așa cum procedezi tu numai rastălmăcești ideile care se urmăresc...nu suntem aici de dragul polemicilor, nici ca să ne dăm în stambă care e mai "tare".

ps: mi-am permis acest mod de adresare că știu că ești barbat și nu din porțelan.

Last edited by ovidiu b.; 25.10.2012 at 14:16:14.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:17:32
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt satisfacut nu doar multumit.

Citat:
ps: nu te supăra că îți spun, ești ca musca în lapte, dar tot pe lângă subiect...nu mă deranjează să intri în discuție...dar fii la subiect...așa cum procedezii tu numai rastălmăcești ideile care se urmăresc...nu suntem aici de dragul polemicilor, nici ca să ne dăm în stambă care e mai "tare".
In discutia (meciul) cu tine sunt "pe langa"
In ceea ce priveste subiectul discutat... daca si altii sunt de aceeasi parere, ma retrag evident.

Citat:
ps: mi-am permis acest mod de adresare că știu că ești barbat și nu din porțelan.
Trebuia sa ma deranjeze modul de adresare ?
:D
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:20:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Trebuia sa ma deranjeze modul de adresare ?
:D
De asta mi-am permis, altfel nu mă adresam în modul acesta, destul de firesc până la urmă. Un alt user probabil că se supăra. Dacă erai din "porțelan" aveam mai multă grijă.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:57:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Ovidiu: Din tot ce postezi despre influenta negativa asupra fatului tot reise ca pt cei care afirma asta, activitatea sexuala ar fi rea sau pacatoasa sau impura in sine. Oricum ai intoarce-o tot asta reiese. De ce i-ar face rau fatului ca parintii isi exprima dragostea? Dimpotriva, ii face bine poate sa simta in felul lui ca parintii se iubesc.

Rodul firesc al unirii trupesti este zamislirea, da. Dar un cuplu care are chiar 10 copii tot a facut dragoste de mult mai multe ori. Rodul este rodul pe o viata, nu la fiecare unire.
Caci scopul unirii care este in final mantuirea este atins si daca ai doua 'roade' si daca ai 10.
Iar a interveni in planni gul propriei familii mi se pare un lucru firesc. Nu-i cerem lui Dumnezeu sa ne gaseasca sotul sau meseria...
Vechi 25.10.2012, 15:02:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ovidiu: Din tot ce postezi despre influenta negativa asupra fatului tot reise ca pt cei care afirma asta, activitatea sexuala ar fi rea sau pacatoasa sau impura in sine. Oricum ai intoarce-o tot asta reiese. De ce i-ar face rau fatului ca parintii isi exprima dragostea? Dimpotriva, ii face bine poate sa simta in felul lui ca parintii se iubesc.

Rodul firesc al unirii trupesti este zamislirea, da. Dar un cuplu care are chiar 10 copii tot a facut dragoste de mult mai multe ori. Rodul este rodul pe o viata, nu la fiecare unire.
Caci scopul unirii care este in final mantuirea este atins si daca ai doua 'roade' si daca ai 10.
Iar a interveni in planni gul propriei familii mi se pare un lucru firesc. Nu-i cerem lui Dumnezeu sa ne gaseasca sotul sau meseria...
nu te mai agita...nu are rost...pentru unii activitatile sexuale sunt pur si simplu diabolice, chiar daca nici unul din cei ce contesta aceste activitati NU a adus nici un verset biblic care sa le sustina aceste idei ci doar citate din parintii bisericii
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 15:14:03
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu te mai agita...nu are rost...pentru unii activitatile sexuale sunt pur si simplu diabolice, chiar daca nici unul din cei ce contesta aceste activitati NU a adus nici un verset biblic care sa le sustina aceste idei ci doar citate din parintii bisericii
Stefan Florin discutam acum stirct despre activitatea sexuala in perioada de graviditate si alaptare.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 15:18:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu te mai agita...nu are rost...pentru unii activitatile sexuale sunt pur si simplu diabolice,
Părerea ta amice.

Citat:
chiar daca nici unul din cei ce contesta aceste activitati NU a adus nici un verset biblic care sa le sustina aceste idei ci doar citate din parintii bisericii
Și sectarii spun la fel. Te deosebești cu ceva de ei?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 15:14:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ovidiu: Din tot ce postezi despre influenta negativa asupra fatului tot reise ca pt cei care afirma asta, activitatea sexuala ar fi rea sau pacatoasa sau impura in sine.
Păi și nu este păcătoasă? Spune-mi concret ce recomanzi soțului în cauză, unde să ejaculeze?

ps: îmi cer scuze de abordare, dar prefer una directă și la subiect

Citat:
Oricum ai intoarce-o tot asta reiese. De ce i-ar face rau fatului ca parintii isi exprima dragostea? Dimpotriva, ii face bine poate sa simta in felul lui ca parintii se iubesc.
Întrebare: ți-ar fi plăcut să vezi, să simți cum părinții tăi se iubesc? Ma refer la iubirea fizică, carnală? Dacă da, atunci înseamnă că concluzia ta este una bună.

ps: se pare că părerile duhovnicilor pe care i-am citat nu contează, le fel și argumentele aduse.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 15:35:20
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi și nu este păcătoasă? Spune-mi concret ce recomanzi soțului în cauză, unde să ejaculeze?
In cazul saricinii si in perioada de alaptare a pruncului evident ca relatiile sexuale nu mai pot fi considerate firesti... caci motivatia nu mai este una fireasca ci una patimasa.

Consider ca in aceste situatii trebuie sa fim foarte clari impotriva manifestarilor nefiresti. Deci ACTIVITATEA SEXUALA A SOTILOR IN TIMPUL SARCINII SI IN PERIOADA DE ALAPTARE ESE NEFIRESC.

Citat:
ps: îmi cer scuze de abordare, dar prefer una directă și la subiect
Nu este vorba doar de ejaculare ci de intrega activitate sexuala, hormonii specifici, reactia organismului la orgasm etc. Toate programeaza creierul fatului, care incepand din pantece si in primii ani de viata este ca un "burete"... aboarbe tot.

Citat:
Întrebare: ți-ar fi plăcut să vezi, să simți cum părinții tăi se iubesc? Ma refer la iubirea fizică, carnală?
Problema nu este "vazutul" ci impatimirea. Pruncii sunt foarte sensibili.
Daca in timpul alaptarii mama este alcoolica pruncul are mari sanse sa fie alcoolic intrucat creierul sau este programat in acest sens de catre parinti... la fel se intampla si cu impatimirea sexuala.

Sa nu fim impocriti sa privim onest lucrurile.

Last edited by Eugen7; 25.10.2012 at 16:18:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02