![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am fost foarte departe de adevar; am cautat prin arhiva cu pozele mele si am vazut ca diferenta e enorma din punct de vedere al conservarii si al marimii; inauntru nu fusesm, dar am crezut ca o recunosc dupa exterior (probabil ca am suprapus in cap niste imagini ale bisercilor din zona). E pe valea Ariesului, voi incerca sa gasesc pozele cu ea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Răspuns corect, însă informațiile nu mai sunt de actualitate, biserica a fost reparată și pictura, atâta cât s-a mai păstrat, s-a restaurat impecabil. A fost nevoie de o muncă de convingere colosală pentru susținătorii proiectului, să-i convingă pe parohieni că pictura este foarte valoroasă și trebuie păstrată chiar și așa cum e, pe bucățele. Săracii creștini ortodocși din părțile locului, moștenitori și ei ai icoanei autentice a Bisericii Una, intenționau să repicteze interiorul cu cine știe ce năzdrăvănii pietiste contemporane.
Oricum, cine merge pe-acolo are ocazia să vadă pe viu constrastul dintre frescele de pe pereți și cacodoxiile vizuale populare portabile de prin biserică, fapt care arată clar diferența, aproape de nerecunoscut, dintre ortodocșii de acum câteva sute de ani și cei de astăzi.
|
||||
|
||||
![]()
Aha, ma bucur ca s-a restaurat. E un caz rar. Biserica cu sibile si filosofi din Bucuresti, veche de 300 de ani, pe care am postat-o pe acest topic este in stare crunta de degradare si nimeni nu pare sa faca nimic. Si mai este localizata si langa "strada Sfintilor", pe unde ti-e si frica sa treci neinsotit.
Sa repostez biserica propusa, care are legatura cu marea sarbatoare de azi:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am citit si ca in perioada comunista, niste imbecili au vrut sa ia moastele si sa le inmormanteze, pentru a stopa evlavia populara, dar dintr-o data, cerul s-a acoperit de nori si a inceput vijelia, ca au trebuit sa isi abandoneze planul. Poti posta urmatoarea biserica.
|
|||
|
|||
![]()
Cedez locul doamnei cu nickname-ul arwein!
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc.
Tot in Apuseni, tot biserica de mir...In acceasi localitate se mai afla si o biserica greco-catolica, una romano- catolica si una evanghelica (cred). Ghici ciuperca ce-i? |
|
||||
|
||||
![]()
Si pentru ca am ramas datoare cu poze...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu s-a incarcat poza, mai incerc...
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci aceasta este biserica din satul Sartăș, jud. Alba...
Cred ca peste tot in Ardeal gasesti laolalta biserici ale diferitelor confesiuni. Asteptam o alta biserica! :)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Onestitatea in vorba si in gand | NECTARIE | Generalitati | 0 | 07.01.2011 13:24:56 |
Întrebare despre revelionul la mănăstire | camy_d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 28.12.2010 00:06:13 |
Biserica Poporului/Manastire vs Camin/Ajutoare/Azile/Locuinte | Unomoarecare | Generalitati | 11 | 15.07.2010 15:51:35 |
De vorba cu Parintele Gh. Calciu | Pannihis | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 03.12.2008 18:47:18 |
Urgent...nu e vorba de bani | pacatoasa | Umanitare | 3 | 29.11.2007 01:17:12 |
|