Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2012, 10:12:11
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Domnule Urs, cum am mai spus sunt lămurit, am avut ocazia să fiu într-o mănăstire ortodoxă nu doar în calitate de vizitator-turist ci și într-o ipostază cu totul inedită. Dar vă rog, nu mă provocați că s-ar putea să sară în aer forumul... prefer să țin pentru mine ceea ce am constatat.
eu nu va provoc la nimic, doar va dau sugestii vazand ca sunteti ratacit si fara pastor...

forumul nu are cum sa sara in aer, pe mine cel putin nu ma mai socheaza nimic, am vazut destule...

si eu am vazut la adventisti, dar mai ales la penticostali niste chestii...de te infiori, cat de rai si meschini pot sa fie ! copii adevarati ai lui aghiuta sau scaraotschi.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2012, 10:44:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu nu va provoc la nimic, doar va dau sugestii vazand ca sunteti ratacit si fara pastor...
Atâta vreme cât Îl am pe Păstorul cel Bun (Ioan 10,14) și Lumina Cuvântului Său (Ps.118,105) nu mă pot rătăci.

Citat:
forumul nu are cum sa sara in aer, pe mine cel putin nu ma mai socheaza nimic, am vazut destule...
Asta e drept, însă de fiecare dată când e scos la lumină un trist adevăr, vă scandalizați de parcă n-ați ști că așa stau lucrurile în Biserica Ortodoxă.

Citat:
si eu am vazut la adventisti, dar mai ales la penticostali niste chestii...de te infiori, cat de rai si meschini pot sa fie ! copii adevarati ai lui aghiuta sau scaraotschi.
Oameni răi și meschini sunt peste tot, Biserica adevărată a lui Iisus nu se caracterizează prin absența totală a acestora, ci prin curăția învățăturilor ei.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2012, 11:13:22
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Oameni răi și meschini sunt peste tot, Biserica adevărată a lui Iisus nu se caracterizează prin absența totală a acestora, ci prin curăția învățăturilor ei.
In sfarsit, un pas inainte: pana nu demult 666 credea ca sambetistii sunt curati ca lacrima.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 11:41:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=osutafaraunu;476411]Atâta vreme cât Îl am pe Păstorul cel Bun (Ioan 10,14) și Lumina Cuvântului Său (Ps.118,105) nu mă pot rătăci.

ai uitat sa o mentionezi si pe Hellen White!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 12:17:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ai uitat sa o mentionezi si pe Hellen White!
Pardon, eu nu sunt atât de obsedat de White ca voi.

Last edited by osutafaraunu; 17.10.2012 at 13:35:29.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 21:02:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Vai, dar se poate asa?
Sa faci nota discordanta cu AZS?

Ca iote ce e mentionat in crezul "bisericii" matale:

"Unul dintre darurile Duhului Sfant este profetia. Acesta este un semn distinctiv al bisericii lui Dumnezeu si a fost manifestat in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea prin lucrarea lui Ellen G. White. Avand autoritatea unui sol al lui Dumnezeu, scrierile sale sunt o sursa continua de mangaiere si incurajare. Ele calauzesc, invata si corecteaza pe credinciosi, aratand in mod clar ca Biblia reprezinta standardul de apreciere a invataturii si experientei."

Pai se puteau sa o lase deoparte?
Ceea ce ma mira este ca pe Miller l-au lasat deoparte, ca pana la urma l-ati scos basma curata de profet, nu?

Sau e prea jenanta amintirea, chiar asa, ca sa fie pomenit in crez?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 23:21:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ceea ce ma mira este ca pe Miller l-au lasat deoparte, ca pana la urma l-ati scos basma curata de profet, nu?
  1. Miller n-a fost profet, el doar a interpretat o profeție (cea a profetului Daniel). Dacă interpretezi o profeție, înseamnă că ești profet?
  2. Miller n-a fost "scos basma curată", în Biserica AZȘ se recunoaște franc că a greșit în interpretare profeției lui Daniel.
  3. Nu l-au "lăsat deoparte", ci este socotit printre primii adventiști, (chiar dacă nu era "de ziua a șaptea", ci de ziua întâia).
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau e prea jenanta amintirea, chiar asa, ca sa fie pomenit in crez?
Evenimentul de la 1844 este pomenit în ceea ce numești dumneata "crez" (adică manualul de doctrine biblice) chiar cu "jenanta" denumire de "Marea Dezamăgire".

Oare nu cunoșteai aceste aspecte? Cum de te "miră"?
Reply With Quote
Vechi 21.10.2012, 20:48:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
pe bune...?!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2012, 07:16:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe bune...?!
Pe bune!...
Reply With Quote
Vechi 23.10.2012, 09:22:52
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Problema adventistilor si a celorlalti este ca se cred infailibili in a interpreta biblia. Apoi considera biblia Cuvantul lui Dumnezeu. Dar Nt este dat de biserica , biserica care este stalp si temelie al adevarului. Spune Nt: voi sunteti lumina voi sunteti sarea care nu se poate pierde (aiurea crestinii dupa parerea adventistilor au pierdut aceasta sare de mult ei sarand cu o sare falsa de exemplu nerespectarea sabatului)
Imi spunea osutafiaraunu ca el face ca evreii din Bereea:Iudei acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa.
In afara ca primesc Cuvantul si nu Nt (acel viu grai pomenit in Nt) acei evrei primeau vestea buna ca Iisus este Mesa! Si cercetau aceasta avand scrpturle vechi testamentare asupra lor nu pe cele noi! Apoi un alt aspect interesant este ca ei ascultau Cuvantul adica explicatile date de biserica si sub lumina aceasta cercetau.
Apoi un alt verset care i-l citeaza gresit este:Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16)
Daca este asa atunci ce folos aduce acest verset in biserica adventa?Si, pe cand ingropau un om, iata ca au zarit una din aceste cete si au aruncat pe omul acela in mormantul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei si a inviat si s-a sculat pe picioare. (2Reg.13:21)
Ca tot are el necaz pe osemintele sfintilor.
Am revenit putin. Stateam asa si ma gandeam recitand ce am scris. Si deodata ma intreb. Cuvantul.... Cum e scris in biblia ortodoxa?Citez:Si acestia erau mai buni la suflet decat cei din Tesalonic; ei au primit cuvantul cu toata osardia, in toate zilele, cercetand Scripturile, daca ele sunt asa.
Biblia cornilescu scrie cuvantul cu litera mare. Adica biblia e Cuvantul lui Dumnezeu asa cum stiu si penticostalii si cam orice protestant(babilon). Dar acest pasaj nu se refera la biblie ci la cuvantul spus de apostoli! Biblia o aveau ca erau evrei :))

Last edited by Neaguu; 23.10.2012 at 10:14:00.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32