Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2012, 22:45:01
Iustin45 Iustin45 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit Unde sunt profesorii de religie sau preotii

care predau religia? Astept reactia lor pe acest subiect. Sfantul Apostol Pavel spune ca:,,Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu iar sfarsitul ei este iubirea de Dumnezeu caci acum nu ma mai tem de Dumnezeu caci Il iubesc pe Dumnezeu.'' Frica de Dumnezeu presupune frica de a nu-L supara pe Dumnezeu si de a nu fi pedepsit de Dumnezeu pe lumea aceasta si/sau pe lumea cealalta pentru pacatele savarsite. Majoritatea profesorilor au trecut direct la iubirea de Dumnezeu care de fapt s-a transformat in iubirea, mila si indelunga rabdare a lui Dumnezeu fata de noi, pacatosii fara a mai constientiza si faptul ca Dumnezeu mai e si drept ceea ce a dus la un laxism si o nepasare de nedescris in randul elevilor si al parintilor acestora. La tara bisericile sunt aproape goale; doar batranii si cativa copii mai vin cu bunicii lor. Copii, adolescentii si tinerii aproape ca nu mai au respect fata de nici o autoritate. Ce se poate face?
Vechi 07.10.2012, 17:56:54
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt poate momente cand credinta e pusa la incercare si depresia castiga (nu e o justificare).
Ceea ce mi se pare revoltator este reactia celor din jur pentru ca de obicei, pana sa reuseasca, sinucigasul incearca de cateva ori. De cele mai multe ori prietenii stiu...parinti nu intotdeauna dar prietenii sau partenerul stiu. Si nu prea fac mare lucru se pare...am auzit si de prieteni care au dat sinucigasului o carte cu tehnici cat mai bune de sinucidere.
E doar o forma de inconstienta/nepasare de aproapele.
Am citit undeva ca daca daruiesti ceva sau iti ajuti apropele 29 de zile (in fiecare zi) iti trece orice depresie...nu stiu daca este adevarat...
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 18:24:26
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Am citit undeva ca daca daruiesti ceva sau iti ajuti apropele 29 de zile (in fiecare zi) iti trece orice depresie...nu stiu daca este adevarat...
Numai 29 de zile? Nu 28? si cu scopul egoist de a scapa din depresie?
Vechi 07.10.2012, 18:54:34
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Am auzit si eu de chestia asta cu 29 de zile de la cineva sau am citit (nu mai stiu). Probabil m-am intrebat si eu de ce 29...dar atat incercase persoana respectiva si probabil nu s-a mai simtit a fi depresiva.
Pentru cei care nu au credinta si aceasta metoda poate merge...nu stiu ca nu am ajuns sa traiesc asa ceva...banuiesc ca sunt si alte remedii (eu nu sunt avizata)
Reply With Quote
Vechi 11.06.2013, 22:27:50
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Vorbele rănesc mai mult decât pietrele

http://www.doxologia.ro/viata-biseri...decat-pietrele
Reply With Quote
Vechi 12.06.2013, 15:06:24
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Prostii. Nu se poate vorbi despre toate cazurile la un loc, fiecare adolescent e unic, are problemele sale, iar cei care ajung la sinucidere au trecut demult de stadiul la care vorba ii poate determina sa renunte.

Ce educatie sa faci ca profesor, indiferent ce materie predai, cand tanarul are problema sau problemele sale specifice? Poate l-a lasat iubita sau iubitul, poate are grave probleme financiare in familie, sau un parinte bolnav de cancer; poate parintii divorteaza, poate alti tineri din jur il ostracizeaza. Toate astea sunt probleme adevarate, concrete, pe care oamenii le intalnesc in viata, iar atunci cand te lovesti de ele la adolescenta e si mai grav. Cand ai ajuns la ganduri negre, de sinucidere, e nevoie de ajutor urgent, specializat, de interventie prompta si hotarata, nu de vorbarie.

Iar preventia e o gluma trista. Cum previi cauzele sinuciderilor? Cum previi problemele oamenilor? Daca poti sa previi astea, poti sa rezolvi infometarea la nivel global, printre altele.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 12.06.2013 at 15:11:52.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2013, 15:35:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Prostii. Nu se poate vorbi despre toate cazurile la un loc, fiecare adolescent e unic, are problemele sale, iar cei care ajung la sinucidere au trecut demult de stadiul la care vorba ii poate determina sa renunte.

Ce educatie sa faci ca profesor, indiferent ce materie predai, cand tanarul are problema sau problemele sale specifice? Poate l-a lasat iubita sau iubitul, poate are grave probleme financiare in familie, sau un parinte bolnav de cancer; poate parintii divorteaza, poate alti tineri din jur il ostracizeaza. Toate astea sunt probleme adevarate, concrete, pe care oamenii le intalnesc in viata, iar atunci cand te lovesti de ele la adolescenta e si mai grav. Cand ai ajuns la ganduri negre, de sinucidere, e nevoie de ajutor urgent, specializat, de interventie prompta si hotarata, nu de vorbarie.

Iar preventia e o gluma trista. Cum previi cauzele sinuciderilor? Cum previi problemele oamenilor? Daca poti sa previi astea, poti sa rezolvi infometarea la nivel global, printre altele.
da, ai dreptate amice, dar partial. Numai ca din ecuatia asta a ta l-ai scos pe Dumnezeu! Atunci cand un tanar are probleme si nu-l cunoaste pe Dumnezeu, i se pare ca raspunsul l-a problemele luii este sinuciderea...din pacate
Reply With Quote
Vechi 02.07.2013, 23:12:42
Kosmin's Avatar
Kosmin Kosmin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.05.2012
Implicit Sinuciderea

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul

Mă faci să râd! Ce zici de femeile care aveau 10-12 copii... femei care sperau ca soții lor să se întoarcă nevătămați de pe front? O mamă văduvă cu atâția copii presupune multă muncă. Își mai luau viața când vedeau situația în care sunt? Problemele de astăzi se datorează proastei educații. Dacă nu învață de la părinți respectivul măcar de la profesori ceva.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sinuciderea Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 4 13.11.2012 11:39:42
departarea de Dumenzeu aduce chiar sinuciderea C-tin Generalitati 1 25.07.2008 14:55:53
sinuciderea brainiac_x Eutanasia 51 26.01.2008 09:24:56
Relatii posibile pe net? viviana Generalitati 13 11.01.2008 10:17:39
eutanasia si sinuciderea jezisovi_pivo_nelej Eutanasia 23 28.10.2007 21:52:04