![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
care predau religia? Astept reactia lor pe acest subiect. Sfantul Apostol Pavel spune ca:,,Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu iar sfarsitul ei este iubirea de Dumnezeu caci acum nu ma mai tem de Dumnezeu caci Il iubesc pe Dumnezeu.'' Frica de Dumnezeu presupune frica de a nu-L supara pe Dumnezeu si de a nu fi pedepsit de Dumnezeu pe lumea aceasta si/sau pe lumea cealalta pentru pacatele savarsite. Majoritatea profesorilor au trecut direct la iubirea de Dumnezeu care de fapt s-a transformat in iubirea, mila si indelunga rabdare a lui Dumnezeu fata de noi, pacatosii fara a mai constientiza si faptul ca Dumnezeu mai e si drept ceea ce a dus la un laxism si o nepasare de nedescris in randul elevilor si al parintilor acestora. La tara bisericile sunt aproape goale; doar batranii si cativa copii mai vin cu bunicii lor. Copii, adolescentii si tinerii aproape ca nu mai au respect fata de nici o autoritate. Ce se poate face?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt poate momente cand credinta e pusa la incercare si depresia castiga (nu e o justificare).
Ceea ce mi se pare revoltator este reactia celor din jur pentru ca de obicei, pana sa reuseasca, sinucigasul incearca de cateva ori. De cele mai multe ori prietenii stiu...parinti nu intotdeauna dar prietenii sau partenerul stiu. Si nu prea fac mare lucru se pare...am auzit si de prieteni care au dat sinucigasului o carte cu tehnici cat mai bune de sinucidere. E doar o forma de inconstienta/nepasare de aproapele. Am citit undeva ca daca daruiesti ceva sau iti ajuti apropele 29 de zile (in fiecare zi) iti trece orice depresie...nu stiu daca este adevarat... |
|
||||
|
||||
![]()
Numai 29 de zile? Nu 28? si cu scopul egoist de a scapa din depresie?
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit si eu de chestia asta cu 29 de zile de la cineva sau am citit (nu mai stiu). Probabil m-am intrebat si eu de ce 29...dar atat incercase persoana respectiva si probabil nu s-a mai simtit a fi depresiva.
Pentru cei care nu au credinta si aceasta metoda poate merge...nu stiu ca nu am ajuns sa traiesc asa ceva...banuiesc ca sunt si alte remedii (eu nu sunt avizata) |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Prostii. Nu se poate vorbi despre toate cazurile la un loc, fiecare adolescent e unic, are problemele sale, iar cei care ajung la sinucidere au trecut demult de stadiul la care vorba ii poate determina sa renunte.
Ce educatie sa faci ca profesor, indiferent ce materie predai, cand tanarul are problema sau problemele sale specifice? Poate l-a lasat iubita sau iubitul, poate are grave probleme financiare in familie, sau un parinte bolnav de cancer; poate parintii divorteaza, poate alti tineri din jur il ostracizeaza. Toate astea sunt probleme adevarate, concrete, pe care oamenii le intalnesc in viata, iar atunci cand te lovesti de ele la adolescenta e si mai grav. Cand ai ajuns la ganduri negre, de sinucidere, e nevoie de ajutor urgent, specializat, de interventie prompta si hotarata, nu de vorbarie. Iar preventia e o gluma trista. Cum previi cauzele sinuciderilor? Cum previi problemele oamenilor? Daca poti sa previi astea, poti sa rezolvi infometarea la nivel global, printre altele.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 12.06.2013 at 15:11:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sinuciderea | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 4 | 13.11.2012 11:39:42 |
departarea de Dumenzeu aduce chiar sinuciderea | C-tin | Generalitati | 1 | 25.07.2008 14:55:53 |
sinuciderea | brainiac_x | Eutanasia | 51 | 26.01.2008 09:24:56 |
Relatii posibile pe net? | viviana | Generalitati | 13 | 11.01.2008 10:17:39 |
eutanasia si sinuciderea | jezisovi_pivo_nelej | Eutanasia | 23 | 28.10.2007 21:52:04 |
|