![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil ma fost inteles gresit, remarca nu am facut-o in numele altora care probabil i-au zis un "bogdaproste" pentru consultatiile gratuie si publice - era strict in numele meu. Daca vroia sa-mi ofere o consultatie (desi n-am cerut-o ca altii) sau un sfat personal putea sa le ofere in privat. Eu am facut, zic eu, o remarca pertinenta si preferam sa mi se raspunda la fel, nu cu acuzatii aiuristice si caracterizari. Esti invitat si tu sa oferi o parere, se naste fiecare copil cu o paine sau nu? Este o paine tot ce are nevoie un copil? Last edited by AlinB; 04.10.2012 at 17:22:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca vroia sa-mi ofere o consultatie (desi n-am cerut-o ca altii) sau un sfat personal putea sa le ofere in privat." Aici ai dreptate. M-am grabit. Am gresit. Te rog sa ma ierti! Last edited by ioan cezar; 04.10.2012 at 22:46:09. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Sa ne iubim unii pe altii si sa ne ajutam unii pe altii in mantuire prin conlcurarea cu harul Duhului Sfant. Citat:
Consider asemenea Sfantului Pavel ca "invatatorii trebuie sa aiba cinste indoita" si nu ma sfiesc sa afirm ca pe domnul Ioan Cezar, domnul Pelerin Spre Rasarit (si multi altii) trebuie sa ii respectam si sa ii apreciem pentru munca lor, dragostea lor... invatatura lor. Citat:
Cu singuranta dansul nu s-a gandit sa iti aduca vreo ofensa, ci a dorit ca pe langa indurmarea oferita dumitate cu dragoste, sa fie ajutati, inddrumati si alti oameni, cititori ai forumului. Citat:
Consider ca domnul Ioan Cezar nu v-a acuzat si nici nu a avut intentia sa va supuna unui (tribunal) inchizitoriu si nici nu v-a caracterizat ci a facut o remarca generala din punct de vedere psihologic: de obiecei cinismul are cauze... in lipsa dragostei. Citat:
"Precum sunt sagetile in mainile razboinicului arcas, asa sunt copiii parintilor tineri" (Psalmi) Consider ca fiecare copil se naste cu potentialul hristificarii, al sfinteniei, a indumnezeirii prin har. Fiecare familie care are un purtatori de har, de duh Sfant este binecuvantata... si precum intr-o camera cu cat sunt mai multe becuri lumina este mai multa, asa este si in familie cu cat sunt mai multi membri purtatori de duh Sfant cu atat harul Duhului Sfant este mai mare in familie si mantuirea intregii familii este mai usoara, caci vrasmasii: patimile, pacatele, duhurile necurate sunt "orbiti" de luminta harului lui Dumnezeu... De asemnea consider ca si in aspectele materiale pe care le suputeni atentiei, un nou membru al familiei este o binecuvantare: "Unde sunt doi puterea creste". Daca va referiti la paninea in sens material evident ca raspunsul este negativ, caci omul nu este doar animal (care sa fie multumit doar cu mancare) ci "omul este animal indumnezeit"... si astfel daca prin "paine" intelegeti Sfanta Euharistie, consider ca da aceasta este "inima" nevoilor unui copil, insa Euharistia nu poate fi separata nici de dragostea parinteasca Sfintei Treimi, Maicii Domnului, a Sfintilor si bineinteles a parintilor... si nici de harul Duhului Sfant. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In ce context ai plasat-o mai exact? Pentru o familie care traieste la tara asa cum se traia acum mai bine de jumatate de secol, traind exclusiv din munca pamantului, fara doar si poate este adevarat, mai putin poate in primii 5 ani de viata ca pe urma devine un membru cu drepturi depline..la munca si munca nu ca hobby, asa cum o vedem acum parte a unei educatii sanatoase. Iar in contextul actual..mai analizeaza. Vezi daca pentru o familie care locuieste la bloc in 2 camere e mai de ajutor un copil in casa sau 5. Citat:
Astepta-te sa fii invinuit de desacralizarea unei zicale sacre. :) Last edited by AlinB; 08.10.2012 at 16:36:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde din ce unghi privești. Eu văd familii cu 3-4 copii, care trăiesc într-un apartament de 2 camere cum spui tu, care întradevăr duc lipsă la multe, dar care sunt foarte fericite, bineînțeles când ei îl au pe Hristos între ei. Acele familii nevoiașe cu mulți copii, dar cu multă credință, sunt mult mai fericite decât familiile cu 1-2 copii sau chiar fără copii, dar care își permit luxul din lumea asta. Fericirea acestora care își permit orice, este una falsă și trecătoare, pe când acelora nevoiași, dar cu credință este una veșnică. Înțeleg unde vrei tu să bați, dar să știi că aceia nevoiași dacă ar ști să-și înțeagă adevăratul sens al vieții, multe foloase ar putea trage din sărăcia lor, mult mai multe decât cei bogați. Și să știi că am vaăzut și familii numeroase care trăiesc în sărăcie dar foarte fericite, muțumind mereu lui Dumnezeu pentru puținul care îl au, muțumind pentru viața și familia pe care o au. Fericiți sunt aceia.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|