Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2012, 17:19:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Draga AlinB, consider ca iritarea dumitale este pripita.

Fratele Ioan Cezar are interventii foarte utile aici pe forum, unde "vederea" fina a unui bun cunoscator in "cele sufletesti" este binevenita. Una este sa vorbesti din carti iar alta este sa imbini competentele (studii adecvate etc) cu experienta practica.

Sunt destui incompetenti, impretinenti... si obraznici (care se grabesc sa argumenteze postarile lor cu injurii, calomnii... "atacuri la persoana") care isi dau cu parerea pe forum, in multe cazuri "nestiind (necunoscand) cele depsre care vorbesc", motivati fiind de patimi mai mici sau mai mari... insa sunt si oameni precum Ioan Cezar care din dragoste de adevar, cu bun simt isi pun GRATUIT cunostintele dobandite in ani de studiu si lucru efectiv, avand ca scop mantuirea noastra a tuturor.

Asadar consider ca ar fi mult mai indicat sa apreciem mustrarile si atentionarile venite din partea persoanelor competente, caci ne sunt de mare folos.

Sa multumim domnului Ioan Cezar (si celor ca dansul precum Pelerin spre Rasarit spre exemplu) pentru "consultatiile gratuite" si sa ne rugam pentru dansii sa ii lumineze Dumnezeu cu harul Sau.

Consider ca domnul Ioan Cezar este foarte util, noua tuturor si ficaruia in parte prin postarile sale, pe care sa ne ajute Domnul sa le intelegem.

Sunt de parere ca atentionarea de "cinism inoportun" la adresa dumintale domnule AlinB este motivata de grija si dragoste frateasca si de adevar.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne dauriasca Domnul Iisus Hristos.
O fi facut si bine, o mai smintit si pe ici si pe colo datorita unor imaturitati care pana la urma toti le avem, nu?

Probabil ma fost inteles gresit, remarca nu am facut-o in numele altora care probabil i-au zis un "bogdaproste" pentru consultatiile gratuie si publice - era strict in numele meu.

Daca vroia sa-mi ofere o consultatie (desi n-am cerut-o ca altii) sau un sfat personal putea sa le ofere in privat.

Eu am facut, zic eu, o remarca pertinenta si preferam sa mi se raspunda la fel, nu cu acuzatii aiuristice si caracterizari.

Esti invitat si tu sa oferi o parere, se naste fiecare copil cu o paine sau nu?
Este o paine tot ce are nevoie un copil?

Last edited by AlinB; 04.10.2012 at 17:22:43.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2012, 22:02:54
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Reiau intrebarea: frate Alin, ai incremenit in lut?

"Daca vroia sa-mi ofere o consultatie (desi n-am cerut-o ca altii) sau un sfat personal putea sa le ofere in privat."
Aici ai dreptate. M-am grabit. Am gresit. Te rog sa ma ierti!

Last edited by ioan cezar; 04.10.2012 at 22:46:09.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2012, 10:26:26
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
O fi facut si bine, o mai smintit si pe ici si pe colo datorita unor imaturitati care pana la urma toti le avem, nu?
"Cine este fara de pacat sa..."
Sa ne iubim unii pe altii si sa ne ajutam unii pe altii in mantuire prin conlcurarea cu harul Duhului Sfant.

Citat:
Probabil ma fost inteles gresit, remarca nu am facut-o in numele altora care probabil i-au zis un "bogdaproste" pentru consultatiile gratuie si publice - era strict in numele meu.
Probabil si eu am fost cam aprig... iarta-ma daca te-am suparat.
Consider asemenea Sfantului Pavel ca "invatatorii trebuie sa aiba cinste indoita" si nu ma sfiesc sa afirm ca pe domnul Ioan Cezar, domnul Pelerin Spre Rasarit (si multi altii) trebuie sa ii respectam si sa ii apreciem pentru munca lor, dragostea lor... invatatura lor.

Citat:
Daca vroia sa-mi ofere o consultatie (desi n-am cerut-o ca altii) sau un sfat personal putea sa le ofere in privat.
Ai dreptate si dumneata, are dreptate si domnul Ioan Cezare... dupa parerea mea.
Cu singuranta dansul nu s-a gandit sa iti aduca vreo ofensa, ci a dorit ca pe langa indurmarea oferita dumitate cu dragoste, sa fie ajutati, inddrumati si alti oameni, cititori ai forumului.

Citat:
Eu am facut, zic eu, o remarca pertinenta si preferam sa mi se raspunda la fel, nu cu acuzatii aiuristice si caracterizari.
Afirmatia dumitate este pertinenta privita dintr-un animit punct de vedere... insa in contextul discutiilor in care incercam sa punem "degetul pe rana" adica sa vedem cauza pacatului sexual: care este lipsa dragostei... cinismul (afirmatiile cinice) a fost si este inoportun, (si) dupa consideratia mea.
Consider ca domnul Ioan Cezar nu v-a acuzat si nici nu a avut intentia sa va supuna unui (tribunal) inchizitoriu si nici nu v-a caracterizat ci a facut o remarca generala din punct de vedere psihologic: de obiecei cinismul are cauze... in lipsa dragostei.

Citat:
"Fericit este omul care isi va umple casa de copii, nu se va rusina cand va grai cu vrasamasii sai in poarta" (Psalmi). Precizez ca vrasmasii sunt exclusiv: patimile, pacatele, demonii... si nicidecum oameni.
"Precum sunt sagetile in mainile razboinicului arcas, asa sunt copiii parintilor tineri" (Psalmi)

Consider ca fiecare copil se naste cu potentialul hristificarii, al sfinteniei, a indumnezeirii prin har. Fiecare familie care are un purtatori de har, de duh Sfant este binecuvantata... si precum intr-o camera cu cat sunt mai multe becuri lumina este mai multa, asa este si in familie cu cat sunt mai multi membri purtatori de duh Sfant cu atat harul Duhului Sfant este mai mare in familie si mantuirea intregii familii este mai usoara, caci vrasmasii: patimile, pacatele, duhurile necurate sunt "orbiti" de luminta harului lui Dumnezeu...

De asemnea consider ca si in aspectele materiale pe care le suputeni atentiei, un nou membru al familiei este o binecuvantare: "Unde sunt doi puterea creste".

Citat:
Daca va referiti la paninea in sens material evident ca raspunsul este negativ, caci omul nu este doar animal (care sa fie multumit doar cu mancare) ci "omul este animal indumnezeit"... si astfel daca prin "paine" intelegeti Sfanta Euharistie, consider ca da aceasta este "inima" nevoilor unui copil, insa Euharistia nu poate fi separata nici de dragostea parinteasca Sfintei Treimi, Maicii Domnului, a Sfintilor si bineinteles a parintilor... si nici de harul Duhului Sfant.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 16:34:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
"Cine este fara de pacat sa..."
"Fericit este omul care isi va umple casa de copii, nu se va rusina cand va grai cu vrasamasii sai in poarta" (Psalmi). Precizez ca vrasmasii sunt exclusiv: patimile, pacatele, demonii... si nicidecum oameni.
"Precum sunt sagetile in mainile razboinicului arcas, asa sunt copiii parintilor tineri" (Psalmi)
Consider ca fiecare copil se naste cu potentialul hristificarii, al sfinteniei, a indumnezeirii prin har.
Raspunsul asta ocoleste de fapt, intrebarea.

Citat:
Fiecare familie care are un purtatori de har, de duh Sfant este binecuvantata... si precum intr-o camera cu cat sunt mai multe becuri lumina este mai multa, asa este si in familie cu cat sunt mai multi membri purtatori de duh Sfant cu atat harul Duhului Sfant este mai mare in familie si mantuirea intregii familii este mai usoara, caci vrasmasii: patimile, pacatele, duhurile necurate sunt "orbiti" de luminta harului lui Dumnezeu...
Comparatia nu este apropiata, aceasta nu e matematica duhovniceasca.

Citat:
De asemnea consider ca si in aspectele materiale pe care le suputeni atentiei, un nou membru al familiei este o binecuvantare: "Unde sunt doi puterea creste".
Fara suparare, te-ai gandit cand ai facut aceasta afirmatie?
In ce context ai plasat-o mai exact?

Pentru o familie care traieste la tara asa cum se traia acum mai bine de jumatate de secol, traind exclusiv din munca pamantului, fara doar si poate este adevarat, mai putin poate in primii 5 ani de viata ca pe urma devine un membru cu drepturi depline..la munca si munca nu ca hobby, asa cum o vedem acum parte a unei educatii sanatoase.

Iar in contextul actual..mai analizeaza.
Vezi daca pentru o familie care locuieste la bloc in 2 camere e mai de ajutor un copil in casa sau 5.

Citat:
Daca va referiti la paninea in sens material evident ca raspunsul este negativ, caci omul nu este doar animal (care sa fie multumit doar cu mancare) ci "omul este animal indumnezeit"... si astfel daca prin "paine" intelegeti Sfanta Euharistie, consider ca da aceasta este "inima" nevoilor unui copil, insa Euharistia nu poate fi separata nici de dragostea parinteasca Sfintei Treimi, Maicii Domnului, a Sfintilor si bineinteles a parintilor... si nici de harul Duhului Sfant.
Asta era raspunsul, cel putin prima parte a lui, restul nu are legatura cu intrebarea.
Astepta-te sa fii invinuit de desacralizarea unei zicale sacre. :)

Last edited by AlinB; 08.10.2012 at 16:36:23.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 13:54:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Iar in contextul actual..mai analizeaza.
Vezi daca pentru o familie care locuieste la bloc in 2 camere e mai de ajutor un copil in casa sau 5.
Depinde din ce unghi privești. Eu văd familii cu 3-4 copii, care trăiesc într-un apartament de 2 camere cum spui tu, care întradevăr duc lipsă la multe, dar care sunt foarte fericite, bineînțeles când ei îl au pe Hristos între ei. Acele familii nevoiașe cu mulți copii, dar cu multă credință, sunt mult mai fericite decât familiile cu 1-2 copii sau chiar fără copii, dar care își permit luxul din lumea asta. Fericirea acestora care își permit orice, este una falsă și trecătoare, pe când acelora nevoiași, dar cu credință este una veșnică. Înțeleg unde vrei tu să bați, dar să știi că aceia nevoiași dacă ar ști să-și înțeagă adevăratul sens al vieții, multe foloase ar putea trage din sărăcia lor, mult mai multe decât cei bogați. Și să știi că am vaăzut și familii numeroase care trăiesc în sărăcie dar foarte fericite, muțumind mereu lui Dumnezeu pentru puținul care îl au, muțumind pentru viața și familia pe care o au. Fericiți sunt aceia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02