![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricare schismă recapitulează cele întâmplate la păcatul ancestral. "Eu transmit adevărata învățătură" spune schismaticul, "iată, acela a deviat!" adaugă, arătând spre autoritatea legiuită de Dumnezeu. Dar, de fapt, care autoritate legiuită de Dumnezeu ? În Numeri cap 16, această întrebare o pun alți schismatici: Core și fii lui. Ei vor face prima revoltă în sânul a ceea ce era prefigurarea Bisericii: poporul lui Dumnezeu în marș, prin deșertul acestei lumi, spre Țara Făgăduită. "De când și de ce să ne conducă Moise" este întrebarea pe care schismaticii și-o pun. "Destul! Toată obștea și toți cei ce o alcătuiesc sunt sfinți și Domnul este între ei. Pentru ce vă socotiți voi mai presus de adunarea Domnului!" (Num 16:3). Oricare schismă este anti-ierarhică. În esență, Core, fii lui și cei cu ei cer: 1) preoție universală și 2) conducere sinodală a Bisericii. Din păcate, inițiatorii primelor schisme au terminat-o prost. "Nu, nu veți muri !", dar Adam și Eva au murit. "Suntem sfinți", și pe toți ai lui Core i-a înghițit pământul.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|