Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2012, 09:21:24
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Adventistii inteleg porunca a patra (referitoare la pazirea zilei a saptea - singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu) asa cum le-a explicat-o Domnul sambetei si incearca sa o tina la fel ca El.
O buna parte din viata am trait-o pe vremea lui Ceausescu. La scoala am invatat ca poporul roman e drept, cinstit, viteaz, tara e curata etc. Invatam ca oamenii din societatea capitalista sunt asupriti si sunt un fel de sclavi. Eu chiar credeam toate astea. Imi amintesc ca prin 1994 am iesit prima data din tara. Am aterizat in Austria iar acolo nu puteam sa-mi cred ochilor. Nu vedeam si nu simteam nici un asuprit, oamenii erau foarte binevoitori si tara era curata.

Eu fusesem indoctrinata sa cred altceva si chiar credeam. La fel se intimpla si cu dumneavoastra. Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare. Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi pentru ca asta inseamna sigur ca va pierde un "zeciuitor". Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni, ajungeti sa credeti ca minciunile adventiste ar fi adevar.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 21:09:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare.
Știți care e explicația? Sunt cuvintele Scripturii!

"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)

Citat:
Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi
Nici nu ne dorim să avem "originalitatea" și "creativitatea" prințului întunericului - cel care a creat o "altă Evanghelie". Ne mulțumim cu Cuvântul lui Dumnezeu... știți... Sola Scriptura...

Pe de altă parte, e caraghios de ciudățică remarca dumneavoastră. Gândiți pentru câteva clipe câtă libertate în exprimarea creativității se găsește în dogmele seculare ale Bisericii Catolice?

Citat:
Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni
Aidoma, meditați puțintel la vorbele repetate de miliarde de ori, cîteva secole bune... Ave Maria și alte poezii în proză
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 21:56:41
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Știți care e explicația? Sunt cuvintele Scripturii!

"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)
Cuvintele Scripturii indoite de interpretarea voastra sucita!

Citat:
Nici nu ne dorim să avem "originalitatea" și "creativitatea" prințului întunericului - cel care a creat o "altă Evanghelie". Ne mulțumim cu Cuvântul lui Dumnezeu... știți... Sola Scriptura...
Pai tocmai ca sunteti originali in sens negativ in intepretarea Scripturii.
Sola Scriptura este fluturata in desert de foarte multe secte. Trebuie sa-i credem pe toti?
Nu va doriti originalitate, dar din pacate ati dobandit-o. Si nu prin fapte, ci prin vorbe fara rost.

Ia spune, 666, tu cum sfintesti ziua de odihna?
Cum poti sa-ti dai seama daca la sfarsitul zilei ai sfintit-o ori n-ai sfintit-o?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 22:31:25
Senior Member

Implicit

Citat:
"3.Pe când noi, cei ce am crezut, noi suntem cei ce intrăm întru odihnă, după cum s'a zis: Juratu-M'am întru mânia Mea: Întru odihna Mea nu vor intra!, cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,." Ce vrea sa spuna Sf.Ap.Pavel aici?
"..cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,.." Face o IDENTIFICARE intre odihna lui Dumnezeu de la Creatie si odihna la care ne chema Dumnezeu prin porunca a 4-a. Dar cum puteau evreii din vechime sa acceada la odihna lui Dumnezeu fara jertfa de rascumparare? Prin credinta, vei spune! Adevarat!
Dar atunci intrebarea mea este ce a adus Jertfa reala a Mantuitorului Hristos pe Sf.Cruce?
A adus posibilitatea accederii in Imparatie, gustarea cu adevarat a ODIHNEI!
Dar cei din vechime care au crezut in ziua de odihna, dar s-au stins neapucand sa guste din ODIHNA propriu-zisa?
Lor li s-a binevestit atunci cand Mantuitorul a coborat la cei tinuti in legaturile mortii!!
Si binevestindu-li-se, au putut si ei sa acceada la ODIHNA!

Si astfel, porunca a 4-a a fost doar un timp ante-liturgic care sa le atraga atentia vechilor evrei ca Jertfa datatoare de ODIHNA va veni cu siguranta. Era acest timp de asteptare "sabatica" a vechilor evrei o indreptatire din fapte - asa cum faceti voi astazi facandu-va de rusine prin tinerea sambetei - sau o indreptatire prin credinta?
Cu siguranta, o indreptatire prin credinta, pentru ca prin tinerea sambetei ei marturiseau despre Jertfa CE VA SA VINA.
Bun, dar cand Jertfa S-a savarsit? Ce mai este cu sambata? S-A CAM DESFIINTAT! Pentru ca acum timpul odihnei este ...tot timpul nostru inchinat lui Dumnezeu.
Intru odihna lui Dumnezeu SE INTRA PRIN CREDINTA!!!
Intru odihna in care Dumnezeu ne-a poruncit sa intram prin porunca a 4-a se intra prin CREDINTA!!

Cum se sfinteste ziua de odihna? In urma jertfei de rascumparare a Mantuitorului Hristos!

Unde este Sola Fide la voi? Cam pe nicaieri!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 29.09.2012 at 22:47:49.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 08:27:37
Senior Member

Implicit

Antihrist 666,
nu te-ai saturat sa tot fluturi lozinci si stindarde, iar faptele tale sa le infirme din greu ceea ce repeti ca pe o mantra: sola scriptura, sola fide, etc.?

Tocmai Sf.Scriptura confirma Sf.Traditia, cat despre sola fide, prin tinerea in continuare a sambetei asa cum exact la fel o fac si evreii astazi NEGATI JERTFA DE PE CRUCE A MANTUITORULUI. Pentru ca asta este consecinta imediata a tinerii sambetei.
Ce-ati facut cu sola fide? V-ati cam inecat cu lozincile astea!
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 16:34:23
Senior Member

Implicit

Citat:

Pai tocmai asta e: dumneavoastra SPUNETI ca va ghidati dupa Sfanta Scriptura; in realitate va ghidati dupa elucubratiile lui Ellen White. Iar fraza de mai sus, spusa si de colegul dumneavoastra, tot in aceiasi forma, nu e decat lauda de sine. Si dupa sute de repetari, ani de zile, ajungeti chiar sa credeti asta.

Iar Dumnezeu ne-a creat unici. Nu suntem copii trase la indigo, asa cum incearca secta dumneavoastra sa faca din membrii ei.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 16:57:11
Banned

Implicit

Citat:
Pai tocmai asta e: dumneavoastra SPUNETI ca va ghidati dupa Sfanta Scriptura; in realitate va ghidati dupa elucubratiile lui Ellen White.
E părerea dumneavoastră strict personală, fără acoperire în realitate. Ironia sorții face ca dumneavoastră s-o fi invocat pe Ellen White de sute de ori mai mult decât toți adventiștii de pe acest forum la un loc!
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 17:11:06
Senior Member

Implicit

Citat:
E părerea dumneavoastră strict personală, fără acoperire în realitate. Ironia sorții face ca dumneavoastră s-o fi invocat pe Ellen White de sute de ori mai mult decât toți adventiștii de pe acest forum la un loc!
E firesc sa nu o invocati pe Ellen White ca si-ar da seama toti ca sunteti mincinosi. Varianta oficiala este "Sola Scriptura", iar in realitate sunteti "sola White".
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 17:14:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

"Ignorați scetanții" a ajuns la 1073 de postări. Și crește.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2012, 17:20:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
"Ignorați scetanții" a ajuns la 1073 de postări. Și crește.
Mda... Și deocamdată, singurul sectant ignorat e Illuminatul. Deh, ce să-i faci? Asta e viața!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32