![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu Fany ca la materia numita religie, in scoala, nu trebuie sa se foloseasca un manual.
Nu-mi dau seama ce ar trebui sa contina asa un manual. Cred ca cel mai bine se preda liber, in functie de varsta: la cei mici sub forma de povesti, carti cu poze eventual, la cei mai mari sub forma de predici, pe marginea carora sa se poata discuta liber. Problema cu raiul si iadul mie mi se pare in sine cam spinoasa. Nici adultii nu au clar ce inseamna. Preotii au viziuni diferite asupra iadului si a raului. Unii spun ca Dumnezeu le-a creat, altii ca sunt o alta forta...Nu stiu. Eu am mai citit undeva, despre o alta problema a predarii religiei in scoli: li se spune copiilor ca Dumnezeu pedepseste daca ai facut o prostie. Si se ajunge sa se faca din El un bau-bau. Tot felul de povesti cu scene oribile: boli, moartea unui copil pentru ca a facut nu stiu ce, sau a catelului, sau lucruri din astea. In felul asta copiii vor capata frica de Dumnezeu si de religie. Discutia despre bine si rau ar fi buna daca s-ar defini mai intai. Ca si aici sunt pareri diferite. Sia iarasi...nu ca pe un bau-bau. Trauma scolarilor si a studentilor exista. Nu neaparat o materie ci profesorul, modul in care se poarta, in care preda, conteaza mult. Profesorul conteaza. Si mai conteaza totusi si inclinarea copilului: un copil care nu poate desena frumos (nu are indemanare si talent), si daca mai are si un profesor zmeu care da si note proaste, chiar va uri si materia si profesorul. La fel pentru sport sau muzica sau lucru manual. Si asa cum unii au probleme cu religia si biserica din cauza vreunui preot sau a unei intamplari neplacute, asa se poate intampla si la ora de religie daca profesorul nu stie sa le faca materia placuta si pe Dumnezeu.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tradatorii lui Hristos - cei care-si abandoneaza copiii sau parintii! | laurastifter | Morala Crestina | 62 | 05.12.2012 12:41:00 |
Copiii care nasc copii | anastasia2008 | Generalitati | 22 | 23.03.2012 04:57:30 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
CUNUNIA RELIGIOASA | carmenpenzes | Nunta | 4 | 06.04.2008 15:22:55 |
intoleranta. | Glamorous_witch | Generalitati | 5 | 17.12.2007 11:50:41 |
|