Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2012, 10:00:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
:)
Un pic cinica? Sunt foarte, foarte amara...
Am ajuns sa ma bucur ca am baieti si nu fete pentru ca asta este: traim intr-o lume a barbatilor.
In ultimii cinci ani am strans povesti incredibile numai din cercul meu de cunostinte.. Si nu vorbesc de banala inselare ci chiar de ceva apropiat de tortura fizica si psihica.. Si ce li s-a intamplat nu ajunge in statistici.
(Pana si prietena mea avocata pe care am mentionat-o pe thread a trecut printr-un calvar.. incredibil cat a indurat. Si cu toate astea nu ea a cerut divortul! Chiar credea in "sanctitatea casatoriei" - e catolica)
Nu stiu ce se intampla azi. Cred ca este o boala a lumii contemporane: egoismul acesta crancen! Mi-e greu sa cred ca asta a fost casatoria intotdeauna (am exemplul luminos al parintilor mei care si-au fost intotdeauna sprijin).

Dar nu vreau sa fiu nedreapta cu barbatii, am cunoscut si barbati extraordinari (care nu sunt calugari. Pentru ca ideea mea despre barbatie implica controlul asupra sinelui, a nu trai pentru sine, jertfa.. asta este barbatia in viziunea mea). Dar stii care este ironia? Sotiile lor nu intelegeau ce au alaturi. Deci tot aia.
Lumea in care traim este rea.
Totusi, nu cred ca este bine sa ne oprim la aceste aspecte mai mult decat e nevoie ca sa ne rugam pentru cei care sufera si pentru cei care ii fac pe altii sa sufere. Si sigur, sa nu traim pe un norisor roz, sa ne pazim. Dar sa ne pazim inima noastra, mai intai, sa fie treaza si sa nu cada in capcane.
Sa nu fim ca musca, ci ca albina (postase glykys imaginea asta a unui parinte pe alt thread), nu ca cea care vede mizeria, ci ca cea care vede florile.

Eu am cunoscut si vad in jur si multi barbati minunati, incepand cu al meu (ceea ce nu inseamna ca nu are si defecte si aspecte mai colturoase, dar cine nu are? caa nu traim inca in rai). Cunosc diversi soti atenti, responsabili, iubitori. De ce sa nu vorbim si despre ei?

Subscriu insa la ceea ce i-ai scris Gabrielei in mesajulm care urmeaza acestuia.
Vechi 13.09.2012, 10:22:48
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sa nu fim ca musca, ci ca albina (postase glykys imaginea asta a unui parinte pe alt thread), nu ca cea care vede mizeria, ci ca cea care vede florile.
Foarte frumos. Subscriu.

Citat:
Eu am cunoscut si vad in jur si multi barbati minunati, incepand cu al meu (ceea ce nu inseamna ca nu are si defecte si aspecte mai colturoase, dar cine nu are? caa nu traim inca in rai). Cunosc diversi soti atenti, responsabili, iubitori. De ce sa nu vorbim si despre ei?
Cu totii cunoastem soti, sotii modele intru Hristos.
Consider ca daca ne dorim vietuirea intru Hristos Iisus nu se poate sa nu fie bine in familie.
Un prieten (necasatorit, fecior atat la trup cat si la inima si minte) spunea: "Nepotrivirea in familie... ce este asta? Cum se poate ca un barbat si o femeie sanatosi fizic si duhovniceste sa aiba probleme de "compatibilitate" daca se iubiesc cu adevarat intru Hristos?"

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 13.09.2012, 12:16:40
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Lumea in care traim este rea.
Totusi, nu cred ca este bine sa ne oprim la aceste aspecte mai mult decat e nevoie ca sa ne rugam pentru cei care sufera si pentru cei care ii fac pe altii sa sufere. Si sigur, sa nu traim pe un norisor roz, sa ne pazim. Dar sa ne pazim inima noastra, mai intai, sa fie treaza si sa nu cada in capcane.

Subscriu insa la ceea ce i-ai scris Gabrielei in mesajulm care urmeaza acestuia.
Multi sunt frumosi si buni,pana intr-un moment x cand te socheaza cu descoperirile pe care le faci...
A vb despre casatoria perfecta sau partenerul perfect la timpul prezent,nu-mi pare corect.Aceasta perfectiune are nevoie de timp.
Trebuie sa astepti pana la sfarsitul natural al mariajului pt a trage o concluzie dreapta.
Nu aduce anul ce aduce ceasul- proverb romanesc.

Adica degeaba vb despre ei ca sunt soti excelenti acum daca la anul trecem printr-o adevarata tragedie cu sotul+amanta.
Cred ca mai intelept este sa ai o atitudine realista asupra vietii in general fara a baga capul in nisip si a te face ca nu exista murdarii,mizerii,porcarii pe lume.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 13.09.2012 at 12:29:02.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2012, 15:20:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Multi sunt frumosi si buni,pana intr-un moment x cand te socheaza cu descoperirile pe care le faci...
A vb despre casatoria perfecta sau partenerul perfect la timpul prezent,nu-mi pare corect.Aceasta perfectiune are nevoie de timp.
Trebuie sa astepti pana la sfarsitul natural al mariajului pt a trage o concluzie dreapta.
Nu aduce anul ce aduce ceasul- proverb romanesc.

Adica degeaba vb despre ei ca sunt soti excelenti acum daca la anul trecem printr-o adevarata tragedie cu sotul+amanta.
Cred ca mai intelept este sa ai o atitudine realista asupra vietii in general fara a baga capul in nisip si a te face ca nu exista murdarii,mizerii,porcarii pe lume.
Cine a vorbit despre casatoria perfecta sau partenerul perfect? Eu nu cred sa o fi facut. Ziceam doar ca exista si barbati minunati, cu care te poti incumeta sa duci o casnicie frumoasa, care sa ii duca pe amandoi spre mantuire. Si chiar sa aduca si fericire in lumea asta (in care Imparatia lui Dumnezeu poate fi deja prezenta, asa ne-a spus Hristos, nu?).

Una din calitatile cele mai mari ale unui om care il face un partener de viata bun este sa recunoasca ca nu este perfect si ca greseste. Daca un barbat are aceasta calitate (si o femeie, desigur, dar vorbeam de barbati aici), cred ca poate si evolua, poate si sa se schimbe spre bine, poate si sa nu cada in greseli mult mai grave.

Sigur, nu suntem nici unul feriti de esecuri si dezamagiri. Dar de ce sa le punem inainte?

Last edited by Fani71; 13.09.2012 at 15:30:15.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2012, 16:42:58
mihaila_alin
Guest

Implicit daca vrei sa fi mereu nefericit

aminteste-ti intruna, toate lucrurile neplacute din viata ta.oare de ce sa umblam mereu cu batul in mizerii?nu mai bine ar fi sa suflam in cenusea sperantei,poate mai gasim o scinteie ce poate aprinde un foc mare[al dragostei]intre frati. din cite bag bine de seama,pe acest forum exista o lupa continua intre cele doua sexe,si asta nu e bun lucru.de ce nu, macar noi crestinii,nu dam dovada de mai multa intelegere,decit ceilalti. femeia trebuie privita ca un lucru frumos in viata omului,ca ceva care te inveseleste,te completeaza ,nu ca un resort comprimat care poate in orce moment sa degaje o energie nociva,distrugatoare.in fata greutatilor vietii,greutati create si de cei ce conduc destinele,minunat ar fi sa ne unim lupta impotriva greutatilor.dezbinarea a mers pina si la nivelul familiilor,nu credeti ca asta vor unii?.inainte vreme nu erau asa multe greutati nu era stres,familiile erau mai unite,era mai multa dragoste,frica de Dumnezeu[inceputul intelepciunii] si era mai multa credinta.viata e scurta si grea,de ce sa nu alegem doar ce e bun si frumos?.

Domnul sa binecuvinteze familia.Amin.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2012, 11:26:02
ffflorina ffflorina is offline
Member

Data înregistrării: 18.04.2012
Locație: bucuresti
Implicit

E destul de greu sa iubesti pe cineva pana la "sacrifiu" in zilele noastre ,cand parca nu mai exista iubire intre oameni,e greu sa-ti suporti fratii,parintii in anumite momente,cum sa mai ai rabdare cu cineva care poate nu corespunde dpdv fizic,problemele materiale te coplesesc,stres din toate partile......asa ca multi dintre noi suntem singuri pt ca ne-am saturat sa ne mai asumam niste riscuri in plus(asta presupune ca am incercat).In jurul nostru vedem aproape numai cupluri cu probleme etc ,pr Arsenie P.spunea ca decat sa ai un mariaj fara Dumnezeu mai bine deloc,totusi crucea singuratatii pt femei este una dintre cele mai grele cruci.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2012, 16:21:09
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu oarecum inteleg...
Daca nu ma simt atrasa fizic de un barbat (sa imi placa fizic este obligatoriu, desi nu e singura conditie) nu vreau sa puna mana pe mine.
Daca nu este atractie fizica pentru mine nu este compatibilitate.
Pentru altii nu stiu...
Reply With Quote
Vechi 16.09.2012, 00:02:05
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Eu oarecum inteleg...
Daca nu ma simt atrasa fizic de un barbat (sa imi placa fizic este obligatoriu, desi nu e singura conditie) nu vreau sa puna mana pe mine....
Ce interesant! Ai formulat o gândire de femeie: să nu pună mâna pe tine(nu tu pe el); un bărbat se gândește să pună mâna pe femeie.
Tot așa o femeie când tace înseamnă că nu refuză, față de bărbat, care dacă tace înseamnă că nu acceptă.

Dacă ne gândim că femeia a fost făcută din coasta lui Adam, atunci înțelegem că ea este de multe ori privită ca parte trupească; aproape de fiecare dată și femeile între ele se studiază ”trupește”, pe când bărbații care-i mai ”cocoș”.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2012, 11:36:54
ffflorina ffflorina is offline
Member

Data înregistrării: 18.04.2012
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ce interesant! Ai formulat o gândire de femeie: să nu pună mâna pe tine(nu tu pe el); un bărbat se gândește să pună mâna pe femeie.
Tot așa o femeie când tace înseamnă că nu refuză, față de bărbat, care dacă tace înseamnă că nu acceptă.

Dacă ne gândim că femeia a fost făcută din coasta lui Adam, atunci înțelegem că ea este de multe ori privită ca parte trupească; aproape de fiecare dată și femeile între ele se studiază ”trupește”, pe când bărbații care-i mai ”cocoș”.
Interesanta observatie insa sa nu uitam de nevoile trupesti ale barbatilor din istoria omenirii pana astazi ....
Compatibilitatea fizica in opozitie cu celelalte calitati .....nu cred ca ar trebui sa domine insa are un cuvant greu de spus in alegerea partenerului de viata se confunda uneori cu iubirea daca nu esti matur in gandire si simtire :))
Reply With Quote
Vechi 16.09.2012, 14:46:33
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ffflorina Vezi mesajul
Interesanta observatie insa sa nu uitam de nevoile trupesti ale barbatilor din istoria omenirii pana astazi ....
Compatibilitatea fizica in opozitie cu celelalte calitati .....nu cred ca ar trebui sa domine insa are un cuvant greu de spus in alegerea partenerului de viata se confunda uneori cu iubirea daca nu esti matur in gandire si simtire :))
Nevoile trupești sunt rezonabile, dorințele nu-s deloc; cu cât se împlinesc mai repede(ușor) cu atât mai înrobit devine acel trup.

Maturitatea în gândire și simțire este un dar ceresc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletul exista in cer independent de corpul fizic inainte de a cobori in fizic? gavriil Din Vechiul Testament 63 22.01.2016 22:43:56
Barbatii Anna Nunta 268 30.05.2013 18:22:26
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 13:12:39
aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie simona_fidela Nunta 52 23.01.2012 16:56:47
aspectul fizic romandragut Generalitati 42 28.07.2009 12:00:44