Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2012, 01:25:03
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Păi parcă de fapt alta era legea lor, anume "legea iubirii scrisă în inima lor". Ia vezi ce scriai mai sus.

Văd că ai schimbat placa cu legea, cam repede ai schimbat-o, dar dacă nu te luam eu la rost nu știu dacă o mai schimbai și îi dădeai înainte cu "legea iubirii din inimă pe care o au păgânii toți". Deci să înțeleg că ai capitulat singură fără ca să mai fie nevoie să aduc vreun argument pentru ereziile para-biblice pe care le proferezi pe aici pe forum. Legea iubirii a devenit așa repede și dintr-o dată legea firii, nu-i așa? Cred că este absolut suficient pentru a se vedea ce aberații lipsite de orice fundamente doctrinare proferezi pe aici pe forum și cam care este nivelul credibilității pe care o ai și al creditului care îți poate fi acordat. Ceea ce ai făcut aici nu este în nici un caz vreo probă de teologie, este o probă de diletantism și superficialitate, și o probă de felul în care joci "alba-neagra" cu Sfânta Scriptură.
Draga Decebal,

Iti spun sincer ca ma flatezi pentru ca vad ca tu cunosti mai bine cele scrise de mine decat Biblia. Desi pentru sufletul tau este o pierdere ca nu cunosti ceva mai bine si Biblia.

Acum ca sa iti raspund: spre deosebire de VT, in NT "Legea firii" este tot una cu "Legea iubirii scrisa in inimile lor" pentru ca Dumnezeu a hotarat sa faca un Nou Legamant cu omul (paranteza - cuvantul Testament utilizat in titulatura VT si NT este introdus de greci pentru ca in realitate este vorba de Vechiul si Noul Legamant si nu Testament si exista explicatie teologica greceasca pentru a motiva schimbarea - paranteza inchisa). Cauta deci in Biblie si vezi care este acest Nou Legamant facut de Dumnezeu cu omul, ce stipuleaza el, si vei gasi ca el stipuleaza asa: prin Noul Legamant pe care Dumnezeu il va face cu omul, va pune Legea Sa direct in inima omului pentru ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete vecinul si sa nu se mai strapezeasca dintii copiilor de agurida mancata de parinti. Iar citatele care spun exact asta negru pe alb sunt doua: unul este in VT sub forma de profetie si unul in NT in invatatura Ap. Pavel. Acum te las sa le cauti.
Ca atare, draga Decebal, legea firii in NT, adica de vreo 2000 de ani incoace, a devenit exact aceasta Lege pusa de Dumnezeu direct in inima omului ca sa nu mai aiba nevoie sa fie invatat de vecinul, si ghici care este Legea lui Dumnezeu cuibarita in inima omului? Exact Legea iubirii pentru ca Dumnezeu este iubire si dupa aceasta Lege a iubirii aproapelui ii va judeca deci pe oameni conform Matei 25. Nici un papuas nu are scrisa in inima dogma Trinitatii in asa fel incat sa nu mai aiba nevoie sa il invete vecinul, deci dogma Trinitatii nu face parte din legea firii, dar are scrisa legea iubirii care ii spune sa dea un pahar de apa la insetat, o bucata de mancare la flamand etc., aceasta Lege fiind acum legea firii sale dupa care va fi judecat. Deci nu eu am scbimbat Legea, ci Dumnezeu atunci cand a inlocuit Vechiul Legamant cu unul Nou cladit pe sangele lui Hristos care a spalat pacatul omenirii facand posibila reinnoirea firii cazute a omului intr-o fire supusa Legii iubirii a lui Dumnezeu scrisa de El direct in inima omului in asa fel incat sa nu il mai invete vecinul ce este iubirea...

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 01:44:58.
Vechi 04.09.2012, 01:55:00
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iar citatele care spun exact asta negru pe alb sunt doua: unul este in VT sub forma de profetie si unul in NT in invatatura Ap. Pavel.
Eu credeam, apropos de topicul cu inima, ca Duhul Sfant daruit la Cincizecime este Mangaietorul inimilor noastre... Domnul asa a promis. Asa s-a si intamplat.

Intrucat, fara Duhul, cuvintele Apostolului ar fi fost cel mult vorbele fostului prigonitor al crestinilor... Sau, din cine stie ce motive lumesti, ale vreunui simpatizant oarecare (eventual, ca sa aducem chestiunea la zi, simpatii ale vreunui "iubirist" admirator al papuasilor, in lipsa de altceva...).

Vorbim de Pavel facind abstractie de Duhul Sfant? Fereasca Sfantul!

Asadar, Duhul Sfant mai intai! AMIN+
Vechi 04.09.2012, 01:55:35
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Demetrius;
Nici Hristos nu i-a salvat decât pe cei care i-au cerut.
23. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; și apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozește-o, că strigă în urma noastră.(Mt15,23)
Demetrius,

De unde ati scos faptul ca Iisus i-a salvat doar pe cei care i-au cerut? I-a salvat si pe altii, gasiti exemple in Evanghelie!
Ha, ha, ha, ha!
Eu dau citat din Evanghelie și dvs mă trimiteți la Evanghelie?

Citat:
Cat despre prima parte, cum sa fiu deacord cu tema de deschidere, adica cu faptul ca "nu ar mai avea sens sa fim crestini daca s-ar mantui toti" din moment ce afirm sus si tare contrariul, ca ARE SENS, SI INCA UNUL FOARTE IMPORTANT!! Dvs. ati priceput care este sensul sa il cunosteti pe Hristos? Stiti ca sunteti mireasa lui Hristos? Sa incepem de aici, stiti sau nu stiti? Are sens sa fiti Mireasa lui Hristos? Daca sunt si altii Mireasa lui Hristos, are sens sa fiti si dvs. Mireasa Lui? Are sens sa fiti Mireasa Lui inca de pe acum ca sa intrati deja cu El in Imparatie sau vi se pare ok. asteptati sfarsitul acestei lumi pentru a deveni mireasa Lui si a intra in sfarsit in Imparatie asa cum se intampla cu atatia care asteapta de atat amar de sute de ani in timp ce sfintii crestini sunt deja acolo? Are sau nu are sens?
Nu, nu are sens să fiu mireasa Lui ca El să moară în continuare pentru mine, pentru că El m-a învățat să iubesc pe vrăjmașul meu ca să devin astfel Fiu al Tatălui(nu mireasă), precum este chiar El, desăvârșit; văd că vreți să rămâneți ”mireasă”, adică altul să vă salveze.

44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.(Mt5,44-45.48)

Citat:
Sau are sens faptul ca fratele cel cuminte a stat mereu langa Tatal daca cel risipitor a fost primit cu inca mai mare cinste??!! Ce rost a avut sa-i slujeasca mereu Tatalui cand putea sa faca pe aventurierul si sa primeasca apoi si vitelul ca ospat??!! Dvs. intelegeti ce rost a avut in cazul asta slujirea Tatalui?
Nu, nici rămânerea ca o paiață lângă Tatăl nu are sens pentru că exact la ”banchet” fratele cel mare a dat cu bâta-n baltă din invidie materială, nefiind în stare să se bucure împreună cu Tatăl; astfel el a ajuns mai rău.

31. Și mulți dintre cei dintâi vor fi pe urmă, și din cei de pe urmă întâi.(Mc10,31)

Citat:
Raman tot mai perplexa cand vad ca de fapt faptul de a fi crestin nu va aduce bucuria de a trai cu Dumnezeu de ajungeti sa nu intelegeti de ce este bine sa traiti inca de pe acum cu Dumnezeu si nu doar de la Judecata incolo...
Și eu rămân perplex că n-aș fi crezut să-l depășească cineva pe Băsescu care se contrazicea a doua zi; dvs vă contraziceți în aceeași zi. Care-i scopul? Preamărirea.

Last edited by Demetrius; 04.09.2012 at 02:11:23.
Vechi 04.09.2012, 02:27:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Eu credeam, apropos de topicul cu inima, ca Duhul Sfant daruit la Cincizecime este Mangaietorul inimilor noastre... Domnul asa a promis. Asa s-a si intamplat.

Intrucat, fara Duhul, cuvintele Apostolului ar fi fost cel mult vorbele fostului prigonitor al crestinilor... Sau, din cine stie ce motive lumesti, ale vreunui simpatizant oarecare (eventual, ca sa aducem chestiunea la zi, simpatii ale vreunui "iubirist" admirator al papuasilor, in lipsa de altceva...).

Vorbim de Pavel facind abstractie de Duhul Sfant? Fereasca Sfantul!

Asadar, Duhul Sfant mai intai! AMIN+
Draga Ioan,

Si eu as putea intreba: vorbim de Duhul Sfant fara sa vorbim de Tatal si Fiul? Fereasca Sfantul!

Mangaietorul a fost trimis si El mangaie acolo unde vrea. Crezi ca un musulman ar mai fi musulman daca nu ar primi mangaiere in rugaciune? Eu o singura data am intrat intr-o moschee, in Marea Moschee din Paris si acolo am intrat in vorba cu ceva femei ce ieseau de la rugaciune, le-am intrebat despre practica rugaciunii. Mi-au zis ce multa mangaiere primesc si ce multa pace le aduce rugaciunea si cu exemple concrete: era o mama cu fiica. Mama imi zicea ca de exemplu baiatul ei avea o leziune suspectata de a fi cancer. Cand a auzit, ca si mama s-a ingrijorat si stresat, asa ca a dat fuga la rugaciune si s-a rugat sa se faca dupa voia lui Dumnezeu si sa-i dea forta sa primeasca voia Sa, dupa care s-a linistit complet, a simtit ca totul se afla in mainile Lui si nu are de ce sa isi mai faca griji. Imi povestea totul cu o fata atat de luminoasa si ma miram de credinta ei. Biopsia a iesit apoi negativa, nu era cancer. Fiica mi-a povestit cum o ajuta pe ea rugaciunea sa nu se streseze la servici, zicandu-mi ca este supusa la cel putin acelasi stress ca si colegii, si in timp ce aceia sunt mereu stresati, ea este in pace datorita rugaciunii. Si mi-a spus apoi cum se roaga: ca si mama ei, pune totul la picioarele lui Dumnezeu, ii cere sa o ierte pentru pacate, si sa-i dea forta sa duca ceea ce El ii da in viata. Si ceea ce m-a surprins la fiica este faptul ca de una singura a descoperit ca cel mai bine se roaga facand matanii pana la pamant, mi-a explicat tot ce simte pe plan spiritual din acest gest. Si atat mama cat si fiica imi repetau mereu ca Dumnezeu este bun, foarte bun, ambele cu fetele radioase de bucurie. Dupa care le-am intrebat ce cred ele ca se intampla dupa moarte. A fost momentul maxim de lumina si bucurie pe fata lor, fiica raspunzandu-mi ca spera sa ajunga in Rai pentru ca Dumnezeu este mare si bun...

Daca nu Mangaietorul le mangaia pe aceste femei, atunci eu nu stiu cine altcineva, ca cel rau cu siguranta nu da atata bucurie si seninatate...

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 02:58:01.
Vechi 04.09.2012, 02:35:02
ioan cezar
Guest

Implicit

Duhul Sfant pune Dragostea in inima noastra.
Iar aceasta incepe cu Botezul.
De aceea crestinii se si grabesc sa isi boteze pruncii, nelasindu-i pe mana vremii si vremurilor, care numai propovaduitoare de Evanghelie nu sunt (si nici n-au fost in istoria ticalosita a neamului omenesc).

Dragostea din inima noastra se inteteste, se nuanteaza, ne preschimba/transfigureaza si atunci cand, rugindu-ne Mangaietorului sa ne "aduca aminte de toate" noi deschidem Scriptura. Nu noi voim sa pricepem Scriptura, ci noi rugam cu umilinta ca, sub inriurirea Duhului Sfant, milostiviti de el, luminati prin "stergerea de toata intinaciunea" sa patrundem miezul Scripturii iar Cuvantul Cartii sa patrunda in inimile noastre si astfel in viata noastra intreaga. Aceasta intalnire "cu tot cuvantul lui Dumnezeu" e cu totul altceva decat o simpla lectura... Si este fix "o fapta buna", ca si rugaciunea ori postul ori participarea la slujbe si impartasirea cu Sfintele Taine. Acestea sunt faptele bune mai intai, fara de care alte fapte sunt bune doar in inchipuirea noastra.

Cu totul diferit e cand mintea sloboda isi face de cap prin foile frumos tiparite ale unor carti considerate Scriptura.

Ortodoxia are standarde inalte. Pentru ca oamenii ei au primit in dar Botezul, mai intai.
Acum ramane doar ca ortodocsii sa isi are bucata lor de vie, care le-a fost cu marinimie fara de seaman incredintata.

Ortodoxia este bogata si ne voieste bogati.
Iar noi respectam si ajutam pe rudele noastre mai sarace, fiecare dupa inima lui...
Treaba nu tocmai usoara, dealtfel, precum se tot vede.
Vechi 04.09.2012, 02:46:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ha, ha, ha, ha!
Eu dau citat din Evanghelie și dvs mă trimiteți la Evanghelie?

Nu, nu are sens să fiu mireasa Lui ca El să moară în continuare pentru mine, pentru că El m-a învățat să iubesc pe vrăjmașul meu ca să devin astfel Fiu al Tatălui(nu mireasă), precum este chiar El, desăvârșit; văd că vreți să rămâneți ”mireasă”, adică altul să vă salveze.

44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.(Mt5,44-45.48)

Nu, nici rămânerea ca o paiață lângă Tatăl nu are sens pentru că exact la ”banchet” fratele cel mare a dat cu bâta-n baltă din invidie materială, nefiind în stare să se bucure împreună cu Tatăl; astfel el a ajuns mai rău.

31. Și mulți dintre cei dintâi vor fi pe urmă, și din cei de pe urmă întâi.(Mc10,31)

Și eu rămân perplex că n-aș fi crezut să-l depășească cineva pe Băsescu care se contrazicea a doua zi; dvs vă contraziceți în aceeași zi. Care-i scopul? Preamărirea.

Bine-nteles ca va trimit la Evanghelie, desi raspunsul dvs. imi arata ca ori faceti de fapt misto ori nu puteti gandi mai mult pentru ca ati dat un citat in care o femeie striga dupa Hristos iar eu v-am spus ca nu numai acestia, care striga, au fost vindecati, ci si din aceia care nu i-au cerut absolut nimic lui Iisus! Ba chiar si demonizati care numai in toate mintile pentru a cere ceva nu erau, ca cel posedat de Legiune de exemplu. Sunteti chiar absurd sa credeti ca ati epuizat Evanghelia doar cu un exemplu! Si inca sa insistati in aceasta idee si sa faceti si misto!!

Acum daca nu vreti sa fiti Mireasa lui Hristos, inseamna ca nu vreti sa fiti crestin pentru ca singur nu va puteti salva ci doar prin El. Inca din VT a fost profetit ca Mirele isi va atrage in desert Mireasa infidela si acolo o va seduce si o va curati de pacatul ei (desertul este cel al inimii plina de pacat, iar seducerea este iubirea omului pentru Hristos). Ca atare, in crestinism nu aveti cum sa fiti fiu al Tatalui fara sa fiti salvat de Hristos. Daca Hristos nu murea pe cruce pentru dvs. nu aveati nici o sansa sa practicati desavarsirea in iubire si sa va iubiti astfel vrajmasii, ca altfel s-ar fi putut inca din VT iar Iisus nu mai trebuia sa vina. Ei uite ca nu-i asa... Iar daca nu il acceptati pe Iisus ca mire, tot nu veti reusi pentru ca El a zis: "fara Mine voi nu puteti nimic"...

Exact, din invidie fratele cel mare a ajuns mai rau, asta se intampla si pe aici la cei care cred ca numai ei ajung la banchet. Bine ati zis ca cei din urma ajung cei dintai, pentru ca cine este mai in urma ca ateii, musulmanii etc?

Nu m-am contrazis absolut deloc, dvs. aveti o intelegere extrem de limitata a celor ce cititi pentru ca eu afirm mereu si mereu acelasi lucru, doar dvs. le puneti pe dos in mintea dvs. Si nici macar nu cred ca este un scop la dvs., ci vazand chiar si numai modul in care ati incercat rezumarea activitatii evanghelice a lui Iisus la o singura persoana ajutata, acum cred sincer ca pur si simplu nu puteti mai mult.

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 02:56:16.
Vechi 04.09.2012, 02:48:11
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Draga Ioan,

Si eu as putea intreba: vorbim de Duhul Sfant fara sa vorbim de Tatal si Fiul? Fereasca Sfantul!

Mangaietorul a fost trimis si El mangaie acolo unde vrea. Crezi ca un musulman ar mai fi musulman daca nu ar primi mangaiere in rugaciune? Eu o singura data am intrat intr-o moschee, in Marea Moschee din Paris si acolo am intrat in vorba cu ceva femei ce ieseau de la rugaciune, le-am intrebat despre practica rugaciunii. Mi-au zis ce multa mangaiere primesc si ce multa pace le aduce rugaciunea si cu exemple concrete: era o mama cu fiica. Mama imi zicea ca de exemplu baiatul lui avea o leziune suspectata de a fi cancer. Cand a auzit, ca si mama s-a ingrijorat si stresat, asa ca a dat fuga la rugaciune si s-a rugat sa se faca dupa voia lui Dumnezeu si sa-i dea forta sa primeasca voia Sa, dupa care s-a linistit complet, a simtit ca totul se afla in mainile Lui si nu are de ce sa isi mai faca griji. Imi povestea totul cu o fata atat de luminoasa si ma miram de credinta ei. Biopsia a iesit apoi negativa, nu era cancer. Fiica mi-a povestit cum o ajuta pe ea rugaciunea sa nu se streseze la servici, zicandu-mi ca este supusa la cel putin acelasi stress ca si colegii, si in timp ce aceia sunt mereu stresati, ea este in pace datorita rugaciunii. Si mi-a spus apoi cum se roaga: ca si mama ei, pune totul la picioarele lui Dumnezeu, ii cere sa o ierte pentru pacate, si sa-i dea forta sa duca ceea ce El ii da in viata. Si ceea ce m-a surprins la fiica este faptul ca de una singura a descoperit ca cel mai bine se roaga facand matanii pana la pamant, mi-a explicat tot ce simte pe plan spiritual din acest gest. Si atat mama cat si fiica imi repetau mereu ca Dumnezeu este bun, foarte bun, ambele cu fetele radioase de bucurie. Dupa care le-am intrebat ce cred ele ca se intampla dupa moarte. A fost momentul maxim de lumina si bucurie pe fata lor, fiica raspunzandu-mi ca spera sa ajunga in Rai pentru ca Dumnezeu este mare si bun...

Daca nu Mangaietorul le mangaia pe aceste femei, atunci eu nu stiu cine altcineva, ca cel rau cu siguranta nu da atata bucurie si seninatate...
Nu eu am confundat (a cata oara?) Creatorul cu creatura. Ci tu. Nu eu am vazut in Pavel (pe care in atatea locuri, pe alte topicuri, l-ai pus in paranteze, de nu cumva l-ai ponegrit de-a binelea, revezi!) izvorul dragostei, ci tu.
Nu eu am omis, asadar pe Duhul Sfant in precizarea ta despre Pavel (implicit pe Tatal si pe Fiul), ci tu.
E cazul asadar sa opresti vorbitul de-a-dura si sa fii de acord ca numind eu pe Duhul am numit Dumnezeirea. Sau vrei cumva sa ma inveti si dogma Sfintei Treimi (ca tot erai in cautare de exemple de dogme si nu gasisesi pe-aici pe la ortodocsi)?

P.S. Adriana, "atata bucurie si seninatate" e departe de noi sa cunoastem la altii... Cata vreme nu avem ochi pentru intunericul din noi si dam pe-afara de fericire, cata vreme bolborosim neintrerupt mii de cuvinte, parasiti de taina tacerii intrutotul, cata vreme ne tot dam lectii reciproce despre cele pe care altii se cutremura sa le si gandeasca, cata vreme nu suntem prinsi, in mod vadit, la pocainta (in schimb ne credem deja mirese, barbati si femei laolalta, pe temeiuri care neaga mereu, cum ti-am mai spus, ca Mireasa este Biserica mai intai, asadar comuniunea euharistica, iar nu femeia cutare in visarile ei aiuristice), eu zic sa ne oprim. Altminteri iar uitam ca unii ingeri sunt lumina (in ochii mintii noastre ratacite) si "atata bucurie si seninatate" de nu putem sa ducem.

Last edited by ioan cezar; 04.09.2012 at 02:50:46.
Vechi 04.09.2012, 03:01:38
Banned

Implicit

Citat:
Duhul Sfant pune Dragostea in inima noastra.
Iar aceasta incepe cu Botezul.
De aceea crestinii se si grabesc sa isi boteze pruncii, nelasindu-i pe mana vremii si vremurilor, care numai propovaduitoare de Evanghelie nu sunt (si nici n-au fost in istoria ticalosita a neamului omenesc).

Dragostea din inima noastra se inteteste, se nuanteaza, ne preschimba/transfigureaza si atunci cand, rugindu-ne Mangaietorului sa ne "aduca aminte de toate" noi deschidem Scriptura. Nu noi voim sa pricepem Scriptura, ci noi rugam cu umilinta ca, sub inriurirea Duhului Sfant, milostiviti de el, luminati prin "stergerea de toata intinaciunea" sa patrundem miezul Scripturii iar Cuvantul Cartii sa patrunda in inimile noastre si astfel in viata noastra intreaga. Aceasta intalnire "cu tot cuvantul lui Dumnezeu" e cu totul altceva decat o simpla lectura... Si este fix "o fapta buna", ca si rugaciunea ori postul ori participarea la slujbe si impartasirea cu Sfintele Taine. Acestea sunt faptele bune mai intai, fara de care alte fapte sunt bune doar in inchipuirea noastra.

Cu totul diferit e cand mintea sloboda isi face de cap prin foile frumos tiparite ale unor carti considerate Scriptura.

Ortodoxia are standarde inalte. Pentru ca oamenii ei au primit in dar Botezul, mai intai.
Acum ramane doar ca ortodocsii sa isi are bucata lor de vie, care le-a fost cu marinimie fara de seaman incredintata.

Ortodoxia este bogata si ne voieste bogati.
Iar noi respectam si ajutam pe rudele noastre mai sarace, fiecare dupa inima lui...
Treaba nu tocmai usoara, dealtfel, precum se tot vede.
Draga Ioan,

Incearca sa te rogi Mangaietorului sa iti dea tot mai multa dragoste fara sa ii explici tu Lui cam pe ce cale sa ti-o dea. Si mai vorbim apoi.
Vechi 04.09.2012, 03:07:44
Banned

Implicit

Citat:
Nu eu am confundat (a cata oara?) Creatorul cu creatura. Ci tu. Nu eu am vazut in Pavel (pe care in atatea locuri, pe alte topicuri, l-ai pus in paranteze, de nu cumva l-ai ponegrit de-a binelea, revezi!) izvorul dragostei, ci tu.
Nu eu am omis, asadar pe Duhul Sfant in precizarea ta despre Pavel (implicit pe Tatal si pe Fiul), ci tu.
E cazul asadar sa opresti vorbitul de-a-dura si sa fii de acord ca numind eu pe Duhul am numit Dumnezeirea. Sau vrei cumva sa ma inveti si dogma Sfintei Treimi (ca tot erai in cautare de exemple de dogme si nu gasisesi pe-aici pe la ortodocsi)?

P.S. Adriana, "atata bucurie si seninatate" e departe de noi sa cunoastem la altii... Cata vreme nu avem ochi pentru intunericul din noi si dam pe-afara de fericire, cata vreme bolborosim neintrerupt mii de cuvinte, parasiti de taina tacerii intrutotul, cata vreme ne tot dam lectii reciproce despre cele pe care altii se cutremura sa le si gandeasca, cata vreme nu suntem prinsi, in mod vadit, la pocainta (in schimb ne credem deja mirese, barbati si femei laolalta, pe temeiuri care neaga mereu, cum ti-am mai spus, ca Mireasa este Biserica mai intai, asadar comuniunea euharistica, iar nu femeia cutare in visarile ei aiuristice), eu zic sa ne oprim. Altminteri iar uitam ca unii ingeri sunt lumina (in ochii mintii noastre ratacite) si "atata bucurie si seninatate" de nu putem sa ducem.
Draga Ioan,

Faptul ca ai alte idei ca mine nu iti da dreptul sa ma jignesti spunandu-mi ca as confunda Creatorul cu creatura! Si in plus de asta cine ti-a zis tie ca tu le-ai confunda? Ca eu intr-un nici un caz nu am facut astfel de afirmatii!! As putea sa stiu si eu ce-ti veni??
Si de unde ai scos absurditati ca Pavel izvorul dragostei??? Te apuca iar ca si Iisus fiul ratacitor?? Mai Ioane, tu iti dai seama ce spui? Nu se poate vorbi mai nou de Pavel? Sau poate si cand vorbesc de Ioan Cezar ar trebui sa nu il omit pe Duhul Sfant pentru ca nu cumva sa inteleaga cineva ca Ioan Cezar ar fi izvorul dragostei si l-am confundat cu Creatorul??!!
Si nu sunt deloc deacord ca numindu-L pe Duhul ai numit toata Treimea!
Cred ca mai bine o lasam balta, ca numai ciudatenii scrii la ora asta!

PS Asa cum Judecata nu va fi colectiva ci individuala, tot asa si Mireasa este fiecare crestin in parte, si barbat si femeie. Ascunsul dupa termenul colectiv "Biserica" nu o sa scape pe nimeni de Judecata Mirelui atunci cand va veni. Relatia cu El este una intima si personala, dar cine are nevoie sa i se explice ce fel de relatie are el cu mirele propriu, inseamna ca inca nu l-a intalnit si cuvintele n-au chiar nici un sens. Si de fapt este si motivul pentru care nu puteti accepta si mantuirea altora cu inima buna, inca nu va cunoasteti bine mirele.
Am citit la un moment dat ceva ce tie trebuie sa iti fie familiar: cine se obisnuieste de mic sa fie tratat rau, nu mai suporta apoi, la varsta adulta, sa fie tratat bine. Si asta cred ca se intampla si cu multi de pe aici. Nu mi-as fi putut inchipui vreodata sa existe oameni credinciosi care sa nu isi doreasca sa fie iubiti de Dumnezeu, am trait sa o vad si pe asta. Si cred ca de aici deriva si restul.

Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 03:29:40.
Vechi 04.09.2012, 03:47:24
Banned

Implicit Multumiri

Avand in vedere ca am primit suficiente raspunsuri la intrebare, va multumesc tuturor celor ce ati raspuns si ma retrag de pe topic, dar nu inainte de a rezuma cele conform Bibliei:

1. Cel care aude Evanghelia si apoi crede si face cele cerute de ea, nu va fi judecat ci trece de la moarte la viata fara judecata
2. Cel care aude Evanghelia dar nu crede a fost deja osandit
3. Cel care aude Evanghelia si apoi crede dar nu face cele cerute de ea merge la Judecata unde vor fi judecati de grupul 4
4. Cel care nu are ocazia sa auda Evanghelia dar face faptele iubirii scrise in inima lui, in firea lui, nu trece de la moarte la viata fara judecata ca si cei din grupul 1 ci asteapta Judecata, si la judecata va trece la dreapta conform Matei 25. Ca si talharului pe cruce, judecata Domnului ii va fi botez si impartasire.
5. Cel care nu are ocazia sa auda evanghelia si nici legea firii (a iubirii scrise in inima lui) nu o face, nu merge imediat in Imparatie ci asteapta ca si 4 Judecata dar pentru a merge la stanga.

De ce este dreapta Judecata celor din grupul 4 si 5 dupa fapte? Pentru ca legea iubirii este scrisa in inimile lor conform Noului Legamant prin care Dumnezeu pune legea Sa in inima omului ca sa nu il mai invete vecinul si sa nu mai plateasca pentru pacatele parintilor (sa nu se mai strapezeasca dintii copiilor de agurida mancata de parinti).

Domnul a venit pentru absolul toti oamenii, S-a jertfit o data si pentru totdeauna, sangele Lui s-a varsat pentru iertarea pacatelor celor multi, a celor bolnavi, si s-a varsat acum mai bine de 2000 de ani, iar acest sange pecetluieste Noul Legamant care astfel nu mai este pentru un grup elitist exclusivist asa cum era vechiul Legamant doar cu evreii, ci acum el s-a extins si peste pagani ceea ce face ca, avand acum o lege dumnezeiasca in inima lor, nu mai sunt necurati ca in vechime ci au fost curatiti de Domnul prin sangele Sau si astfel firea omului a fost restaurata. Biologic insa continua sa moara, dar va invia si la Judecata toate se vor vedea lamurit.

Numai bine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Mantuirea in lume Nicolae Calugarul 21 18.06.2007 15:24:08
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38