Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 21:59:36
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t
edit : eu una am dubii si la partea cu duhovnicia, de cand am citit ca pe un baiat care i-a cerut sfatul si binecuvantarea, l-a lasat sa se casatoreasca cu o persoana nepotrivita lui, desi el duhovnicul cu usurinta si-a dat seama de asta insa, inexplicabil, l-a lasat sa se "friga", asta ca sa se invete minte. ??!
Și normal că l-a lăsat pe acel tânăr să facă ce vroia el pentru ca să ajungă să învețe din propria greșeală. Un duhovnic răsăriteano-catolic nu este un dictator, un totalitar, un tiran care știe el ce este mai bine pentru toată lumea. Chiar și dacă ar fi știut, Preotul Arsenie Boca trebuia să îl lase pe tânăr să aleagă așa cum dorea el pentru a se confrunta singur cu consecințele alegerilor sale și pentru șlefuirea prin practică a folosirii propriului său liber arbitru.
Vechi 08.08.2012, 22:03:32
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Un duhovnic răsăriteano-catolic
Am rugămintea să o lași mai moale cu răsăriteno-catolic....a fost ORTODOX și punct.

Last edited by ovidiu b.; 08.08.2012 at 22:09:05.
Vechi 08.08.2012, 22:10:22
Decebal Decebal is offline
Banned

Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Am rugămintea să o lași mai moale cu răsăriteno-catolig....a fost ORTODOX și punct.
Asta am spus și eu că era ortodox, adică răsăriteano-catolic, în cazul în care cădem de acord că Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică. Poate nu știți că în unele lucrări de teologie ortodoxă greacă biserica este denumită Biserica Ortodoxă-Catolică a Răsăritului, prin urmare denumirea pe care eu i-o dau este absolut firească. Așa cum există o Biserică Romano-Catolică, așa există și o Biserică Răsăriteano-Catolică adică cea Ortodoxă.
Vechi 08.08.2012, 22:15:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Asta am spus și eu că era ortodox, adică răsăriteano-catolic, în cazul în care cădem de acord că Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică. Poate nu știți că în unele lucrări de teologie ortodoxă greacă biserica este denumită Biserica Ortodoxă-Catolică a Răsăritului, prin urmare denumirea pe care eu i-o dau este absolut firească. Așa cum există o Biserică Romano-Catolică, așa există și o Biserică Răsăriteano-Catolică adică cea Ortodoxă.
Mai frumos din partea ta este să scrii ortodox fără alte subterfugii. Cât despre "Biserica lui Christos este una, sfântă, catolică și apostolică" ești numai tu de acord, eu unul nu.
Vechi 08.08.2012, 22:32:45
Laura19
Guest

Implicit

@Tartaruga Ce parere ai despre siteul www.medicultau.com?
Vechi 08.08.2012, 23:24:21
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@Tartaruga Ce parere ai despre siteul www.medicultau.com?
Draga Laura,

Cum sunt in domeniu am o alta intelegere si un alt acces la informatia medicala, ca atare imi este greu uneori sa apreciez dificultatea de intelegere a celorlalti. Ceea ce pentru mine a devenit banal, pentru celalalt poate fi dificil de inteles sau abordat. Ca atare ma pronunt numai asupra corectitudinii celor scrise. Munca din spatele site-ului este admirabila, iar atat cat am rasfoit prin site, am gasit informatie corecta din punct de vedere medical. Poate ca unele aspecte ale subiectelor sensibile nu vi se vor parea mereu suficient de crestinesti, insa din punct de vedere strict medical, informatiile prezentate sunt corecte atat cat am verificat, si aveti apoi libertatea de a alege.
Daca ceva anume va intereseaza de pe site, puteti sa ma intrebati si va spun si parerea mea. Si intreb intotdeauna si pe altii de specialitate daca ceva ma depaseste, ca nu stiu nici eu totul, ca atare unde nu stiu intreb.
Vechi 08.08.2012, 23:38:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Draga Laura,

Cum sunt in domeniu am o alta intelegere si un alt acces la informatia medicala, ca atare imi este greu uneori sa apreciez dificultatea de intelegere a celorlalti. Ceea ce pentru mine a devenit banal, pentru celalalt poate fi dificil de inteles sau abordat.
Aș vrea să vă aduc la cunoștință că mai sunt oameni de specialitate pe forum.
Vechi 08.08.2012, 23:42:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Aș vrea să vă aduc la cunoștință că mai sunt oameni de specialitate pe forum.
Stiu ca sunt :)
Vechi 08.08.2012, 23:41:25
Banned

Implicit

Citat:
Va admir curajul opiniei. In acestea va dau dreptate, este exact asa cum spuneti :)
Vechi 08.08.2012, 23:48:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Va admir curajul opiniei. In acestea va dau dreptate, este exact asa cum spuneti :)
Să înțeleg că sunteți catolică?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27