![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cineva spunea mai sus ca habotnicii in fond nu gresesc cu nimic.
Ba da, as spune eu. Pacatul lor, si amintiti-va aici de pilda cu fariseul, este mandria "ia uite cate fac eu si ce bun crestin si aia nu fac nimic si ce rai crestini sunt). Si asa vine al doilea pacat: judecarea aproapelui (in locul lui Dumnezeu). "Tu nu esti crestin bun, pentru ca nu faci aia si aia si uite eu pe toate le fac". Lui Dumnezeu nu-i plac extremele, nici macar asta, a habotniciei sa-i spunem pozitive. Tot pilda fariseului de ex. arata asta, dar si alte scrieri. Daca o faci numai pentru tine, in coltul tau, este bine. Dar sa nu dai in pacatele amintite mai sus si...mai ales sa nu uiti sa iubesti si sa ajuti aproapele. Pentru ca am senzatia ca habotnicia, fie ea si in sens pozitiv (de si nu pot sa inteleg eu cum vine asta exagerare buna), este legata mai mult de dogme. Acestia nu exagereaza in a iubi pe aproape, in a face bine, a se implica social, ci numai in a respecta dogmele. Aici este o problema zic eu. Pentru Dumnezeu conteaza cel mai mult se pare dragostea de aproape. Ca stii sau nu ce scrie acolo, sau acolo sau regula aia sau aia, ca mananci sau nu, fii bun om si fa bine celui de langa tine. Asta spune El peste tot. Mai scrie ceva in Apostol ( "cel ca mananca sa nu judece si cel ce nu mananca sa nu judece si etc....numai Dumnezeu ii stie pe ei...") Dar daca faci asta si asta si asta mie imi faci : hranit, ingrijit bolnav, imbracat, vizitat in inchisori, etc. Asta cere EL.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica crestin ortodoxa (psaltica) pe engleza | mihailt | Muzica Bisericeasca | 5 | 27.05.2013 17:28:01 |
Ziua de nunta crestin ortodoxa | fall3n | Nunta | 22 | 19.04.2011 00:48:04 |
Tabara crestin-ortodoxa | potoceanc | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 4 | 20.01.2010 12:45:28 |
CARTE crestin ortodoxa ONLINE | Adi_Luntras | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 29.10.2006 16:13:54 |
|