![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Mie mi se pare ipocrizie , sa spui ca nu te duci in razboi pentru ca nu vrei sa ucizi.
Rautate in lume exista si va exista pana la sfarsit, iar razboaiele vor fi inevitabile. Cu totii avem datoria de a ne apara credinta, demnitatea si libertatea. Si Dumnezeu a indemnat oamenii sa faca razboi :vezi Iosua Navi 4... deci a ucide in cadrul razboiului nu este acelasi lucru cu uciderea din ura,de bunavoie. Uciderea in timpului razboiului are un scop: readucerea echilibrului intre popoare si stoparea neindreptatirii. Nu mi se pare f grav in a iti apara credinta si tara. Daca gresesc ceea ce spun , va rog sa ma corectati. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
grav este ca acest individ suspect, "osutafaraunu", minte de ingheata apele, si va intoxica cu erori mestesugit concepute incat sa para adevar !
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Tartaruga; 29.07.2012 at 20:12:27. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
3. Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca. 4. Caci armele cu care ne luptam noi nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile. |
|
|
|||
|
|||
|
Si stiti care erau armele apostolilor, nu? Credinta, rugaciune etc. sfarsind ca martiri si nu ca razboinici pe front.
|
|
|
|||
|
|||
|
apostolii fiind un exemplu pentru toti ceilalti.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai dreptate in ce zici referitor la lipsa de cateheza, lipsa de lipire de biserica, lipsa de invatare in cadrul Bisericii. Sunt multi responsabili pentru asta. Dar inafara de primul paragraf restul sunt texte protestante. Gogosi peste gogosi peste gogosi. Eficacitatii caii pe care merge? Asta este un text ieftin Doriana. E o gogoasa umflata rau de tot. Sunt texte de adormit copiii. Hristos nu a vorbit despre "eficacitate"; Hristos nu a zis incercati toate duhurile si care este mai "eficace" sa-l urmati. Argumentul "eficacitatii" pe care il invoci aici este total nescripturistic. Oamenii pleaca in primul rand lipsa aproape totala de orice cunostinte ortodoxe; adica oamenii cara habar nu au cad plasa unui prozelitism si unor protestanti bine pregatiti, care ii conving pe cei nepriceputi. Iar tu Doriana de unde stii ca esti unde trebuie? |
|
|
|||
|
|||
|
Eu asa cred in sensul ca apostolii au incercat sa faca in viata lor ceea ce Domnul ceruse, si din moment ce ei ii vor judeca pe evrei, inseamna ca au si reusit sa duca la bun sfarsit cerintele Domnului. Iar sfarsitul lor a fost martiriul dupa o viata traita in pace cu ceilalti si in iubire in ciuda ocupatiei pagane romane si violentei celorlalti potrivnici lor. Nu au raspuns niciodata cu violenta, pentru nici un motiv. Asa cum le poruncise Domnul sa faca. Toti au fost niste mielusei la fel ca Domnul. Si eu cred ca si noi trebuie sa facem la fel, cred ca acesta este intelesul la faptul ca traieste Hristos in noi. La fel ca El ne luam crucea iubirii in spate si ne lasam calcati in picioare, scuipati si palmuiti, ripostand doar prin cuvant si invatatura, eventual fuga, dar niciodata prin violenta fizica si cu atat mai putin prin ucidere.
Last edited by Tartaruga; 30.07.2012 at 22:55:38. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 15:10:48 |
| De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 18:53:00 |
| Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 15:38:29 |
| Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 19:46:27 |
| Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 09:47:09 |
|
|