Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2012, 19:26:46
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Batranica care statea pe bulevard intre 2 magazine ,la 7 dimineata,fara sa fie lume in jurul ei ,deci nu cred ca cersea. Statea jos si privea la noi,care treceam cu autobuzul.
Parea asa linistita si coborita din alta lume.
Atit.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2012, 19:48:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Batranica care statea pe bulevard intre 2 magazine ,la 7 dimineata,fara sa fie lume in jurul ei ,deci nu cred ca cersea. Statea jos si privea la noi,care treceam cu autobuzul.
Parea asa linistita si coborita din alta lume.
Atit.
Am vazut si eu oameni din astia.
Stau pe langa un magazin si nu zic nimic.
Intinde-le un ban, nu o sa refuze.
Sunt oameni amaratzi, dar demni.

Last edited by AlinB; 25.07.2012 at 19:50:46.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2012, 19:49:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

glykys,

poti sa-i rasplatesti generozitatea cu aceeasi moneda, sa-i dai 10 lei in loc de 2 si sa spui ca mai treci tu pe acolo sa iei restul de flori :)
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 02:59:05
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit bănuțul văduvei ~ valuta forte a Bisericii

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
glykys,

poti sa-i rasplatesti generozitatea cu aceeasi moneda, sa-i dai 10 lei in loc de 2 si sa spui ca mai treci tu pe acolo sa iei restul de flori :)
Un sfat foarte interesant, de luat aminte ! :)

Poate sunt off-topic, dar cred că această bătrânică, și alții ca ea, sunt făcuți din același aluat ca și văduva care a aruncat cei 2 bănuți, singura ei avere, în cutia milelor la intrarea în templul din Ierusalim.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 15:31:37
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Sunt atat de multi!!! Si totusi din ce in ce mai putini!!
Nu e meritul meu, nu eu am gasit aceasta fotografie... Bucurati-va ochii si odihniti-va sufletul..
Am furat-o sa v-o arat si voua.......

Last edited by Adriana Cluj; 28.07.2012 at 17:41:28.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 18:27:11
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

Nu e meritul meu, nu eu am gasit aceasta fotografie... Bucurati-va ochii si odihniti-va sufletul..
Imaginea aceasta imi aduce aminte de ceva.....

In februarie cand zapada era cat casa si erau f multi sinistrati, cativa preoti condusi de protopot au plecat pe la sate cu alimente, unde erau sinistrati oameni mai amarati, la un moment dat au ajuns la o batranica si preotii au spus de ce sunt acolo ca sa o ajute numai ca batranica a inteles ca preotii adunau alimemnte pentru sinistrati si vine batranica cu o paine si spune: altceva nu am doar aceasta paine sa o dati cui considerati... preotii au zis ca nu a inteles si ca ei vor sa o ajute cu alimente. M-a impresionat batranica.... un singur lucru mai avea si..era gata sa renunte la el.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 22:16:14
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Imaginea aceasta imi aduce aminte de ceva.....

In februarie cand zapada era cat casa si erau f multi sinistrati, cativa preoti condusi de protopot au plecat pe la sate cu alimente, unde erau sinistrati oameni mai amarati, la un moment dat au ajuns la o batranica si preotii au spus de ce sunt acolo ca sa o ajute numai ca batranica a inteles ca preotii adunau alimemnte pentru sinistrati si vine batranica cu o paine si spune: altceva nu am doar aceasta paine sa o dati cui considerati... preotii au zis ca nu a inteles si ca ei vor sa o ajute cu alimente. M-a impresionat batranica.... un singur lucru mai avea si..era gata sa renunte la el.
Impresionant!
Reply With Quote
Vechi 28.07.2012, 22:18:02
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:

Aceasta batranica imi aduce aminte de bunica mea, Dumnezeu s-o odihneasca si s-o ierte!

Sa pretuim bunicii pana cand ii mai avem cu noi!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 18:42:48
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Minunat topic ai deschis draga Glykys, cu multa bucurie am citit tot ce s-a scris. Dam slava lui Dumnezeu ca inca mai exista oameni de o mare noblete iar intalnirea cu ei ne imbogateste sufleteste. Parintele meu duhovnic imi spunea ca atunci cand faci un bine unui asemenea om, multumirea lui este o adevarata binecuvantare. Am intalnit si eu asemenea batrani care m-au invatat ce inseamna o atitudine demna, smerita, binevoitoare si am simtit marinimia sufleteasca cu care stiau sa-ti spuna o vorba. Dupa ce am ajutat o batranica, cu ceva nesemnificativ, ea mi-a spus din tot sufletul : Sa iti ajute Dumnezeu sa gasesti un baiat bun si sa ai o familie fericita! si binecuvantarea ei s-a implinit.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2012, 15:31:03
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Eu stiam imaginea aceasta putin altfel, avea un motto. O postez acum la lucruri minunate in imagini.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
In jurul vostru sunt oameni credinciosi? cred_cu_adevarat Generalitati 26 12.12.2012 04:10:49
De ce il resping oamenii pe Hristos ? Savonarola Biserica Ortodoxa Romana 79 18.01.2012 22:23:21
Sa fim sensibili la ce se petrece in jurul nostru Nicoletapopa Calugarul 15 12.12.2009 21:22:54
Oamenii care vor implinirea Maria82 Nunta 40 12.11.2009 12:38:50