Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 00:56:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Apreciez că vrei să-ți ajuți colegul [într-ale cârcotelii], dar trebuie să te dezamăgesc: toate plicurile sunt la fel, sunt standard.
Oferite de adunare? La intrare?
Si cu numele pe ele..
Asta nu face o diferenta, nu?

Citat:
Noi, cei doi adventiști de pe forum, v-am cerut măcar o singură dată să ne acceptați profeții? Nu am schimbat subiectul (tot noi!) îndreptând atenția doar spre Scriptură? Recunoaște măcar acum...
Pai doar nu erati prosti sa ziceti "spiritul profetic" aka EGW a zis ca asta trebuie sa o pricepem asa iar cealalta asa..

Voi ziceti: "Scriptura zice", siluind de fapt Scriptura, ascuzandu-va lipsa de autoritate in cele duhovnicesti, in spatele Scripturii.

Pai ce autoritate si cu ce mandat ai tu tupeul sa-mi spui ce ar trebui sa pricep eu din Scriptura?

Dai la o parte pretentiile de profeti indrumati de Dumnezeu a celor ce au facut invatatura adventista ce este azi si cu ce ramai?

Cu niste pareri fara valoare.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 05:10:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dai la o parte pretentiile de profeti indrumati de Dumnezeu a celor ce au facut invatatura adventista ce este azi si cu ce ramai?
Doar cu Scriptura. Sola Scriptura!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 10:13:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Doar cu Scriptura. Sola Scriptura!
ok...Sola Scriptura sa fie! Unde scrie in NT de zeciuiala?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 10:29:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Unde scrie in NT de zeciuiala?
Evrei 7:8
"aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu".

[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 13:04:57
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Evrei 7:8
"aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu".

[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:16:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:48:42
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.
Ori ati invatat pe de rost niste versete pe care ni le spuneti, ori ignorati cu buna stiinta versetele din aceiasi scrisoare a apostolului, scrise putin mai jos:
18. Astfel, porunca dată întâi se desființează, pentru neputința și nefolosul ei

Deci, inclusiv zeciuiala e desfiintata pentru nuputinta si nefolosul ei.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 11:54:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
nu vezi ce smecheri sunt! ei zic ca scrie in Biblie despre zeciuiala (desi nu avem nicio porunca de la apostoli in acest sens !!!, scrie doar in Vechiul Testament si tangential in Noul testament dar tot cu privire la legile si practicile din Vechiul), dar cu nerusinarea care-i caracterizeaza nu vor sa recunoasca scopul pentru care era data zeciuiala ! ei cred ca pot prosti la nesfarsit ! pai ii prostesc pe cei din cultul lor carora le iau banii !

scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca !
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 11:57:04
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

in loc sa implementeze principiul biblic noutestamentar "fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui", s-au gandit ca cel mai bine este sa fixeze obligatorie remiterea catre liderii cultului a unei zecimi, ca sa fie ei siguri ca vor primi nu doar atata cat ii lasa inima, ci o norma fixa !

eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie !

unde scrie domnilor ca primii crestini dadeau zeciuiala si unde li se cerea asta??
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 15:57:45
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
nu vezi ce smecheri sunt! ei zic ca scrie in Biblie despre zeciuiala (desi nu avem nicio porunca de la apostoli in acest sens !!!, scrie doar in Vechiul Testament si tangential in Noul testament dar tot cu privire la legile si practicile din Vechiul), dar cu nerusinarea care-i caracterizeaza nu vor sa recunoasca scopul pentru care era data zeciuiala ! ei cred ca pot prosti la nesfarsit ! pai ii prostesc pe cei din cultul lor carora le iau banii !

scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca !
ai dreptate. Crestinii in NT luau ceea ce aveau (de multe ori chiat totul), vindeau si aduceau de buna voie si nesiliti de nimeni, banii apostolilor. Nici pomeneala de vreo zeciuiala obligatorie. Chiar Hristos a fost revoltat de acesta zeciuiala (Matei 17: 24-27)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32