![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cu numele pe ele.. Asta nu face o diferenta, nu? Citat:
Voi ziceti: "Scriptura zice", siluind de fapt Scriptura, ascuzandu-va lipsa de autoritate in cele duhovnicesti, in spatele Scripturii. Pai ce autoritate si cu ce mandat ai tu tupeul sa-mi spui ce ar trebui sa pricep eu din Scriptura? Dai la o parte pretentiile de profeti indrumati de Dumnezeu a celor ce au facut invatatura adventista ce este azi si cu ce ramai? Cu niste pareri fara valoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ok...Sola Scriptura sa fie! Unde scrie in NT de zeciuiala?
|
|
|||
|
|||
![]()
Evrei 7:8
"aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu". [Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
18. Astfel, porunca dată întâi se desființează, pentru neputința și nefolosul ei Deci, inclusiv zeciuiala e desfiintata pentru nuputinta si nefolosul ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca ! |
|
||||
|
||||
![]()
in loc sa implementeze principiul biblic noutestamentar "fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui", s-au gandit ca cel mai bine este sa fixeze obligatorie remiterea catre liderii cultului a unei zecimi, ca sa fie ei siguri ca vor primi nu doar atata cat ii lasa inima, ci o norma fixa !
eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie ! unde scrie domnilor ca primii crestini dadeau zeciuiala si unde li se cerea asta?? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|