Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2012, 10:31:08
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Printr-o alegere a unui reprezentant câștigă o minoritate ce a participat la vot, pe când un referendum reprezintă o majoritate a cetățenilor suverani a unei țări!
De ce? Pentru că așa a zis Băse?
Eu vorbesc aici de simetrie: 5 l-au pus, 5 îl dau jos. Adică dacă tu ești putoare și stai acasă, durându-te-n cot de ce se întâmplă în jurul tău, pe mine de ce să mă afecteze?
Vechi 18.07.2012, 11:56:14
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
De ce? Pentru că așa a zis Băse?
Eu vorbesc aici de simetrie: 5 l-au pus, 5 îl dau jos. Adică dacă tu ești putoare și stai acasă, durându-te-n cot de ce se întâmplă în jurul tău, pe mine de ce să mă afecteze?
Păi e vorba de două competiții diferite, în prima participă toți candidații înscriși iar în a doua este unul singur și care este judecat de parlament, curtea își dă avizul favorabil sau defavorabil și doar pentru faptele grave, și apoi parlamentul funcție de aviz și de interesul lor prin vot îl suspendă...

Însă referendumul de demitere este trecut ca obligator la Constituție la demiterea președintelui pentru ca poporul să poată să aibă ocazia să-l și salveze eventual. Dar ei au procedat viceversa, fapte grave ioc, doar declarații pentru care are imunitate, și așa l-au suspendat pe nedrept, CCR nu a găsit decât declarații pentru care nu poate fi acuzat și atunci ei prin vot l-au suspendat pentru ca să-l demită poporul întoxicat de antene și de casele de avocatură din presă și tv pentru măsurile luate în vreme de criză care i-au adus lui nepopularitate iar poporului supărare și nemuțumire.

Dar pentru alegerea asta sau demiterea asta este nevoie de 50%+1 căci aici nu sunt mai mulți candidați decât 1 singur și deci dacă de exemplu ar candida în alegeri doar o singură persoană, la orice alegere, el trebuie să fie ales de majoritatea celor cu drept de vot din zona respectivă.

Deci principiul simetriei se pune la candidatura unică, adică dacă Băsescu ar fi candidat singur la președenție, el trebuia ales de 50%+1 din totalul electorilor ca să fie alegere validă și tot așa poate fi demis căci el participă singur.

Și pentru a se respecta ziua votului atunci pentru a nu nedreptății pe cei ce nu votează sau votează contra demiterii, e obligator ca din 24 de ore secția de vot să fie deschisă 12 ore maxim adică de la ora 8 la ora 20 căci altfel se favorizează cei cu o voință față de cei cu voința contrară!

Astfel că prelungirea meciului în lipsa unei aglomerări continue a secției de vot peste cele 12 ore cât este deschisă secția legitim este o măsură abuzivă și anticonstituțională ce favorizează una dintre echipe!

Deci legitim este 1 singură zi și 12 ore și 50%+1 din totalul de electori, oricât la convine unora sau altora, iar urnele mobile pentru bolnavi sau handicapați trebuiesc trimise doar acolo de unde au venit cereri scrise căci altfel se încalcă dreptul legitim al celorlalți și se încearcă favorizarea uneia din tabere!

Precis că însfârșit ai înțeles că orice joc sportiv are reguli clare și drepte și trebuie jucat cu mult fairplay căci altfel devine un război nedrept!

Dar oricum ar fi până la urmă se va arăta dreptatea căci viu este Domnul!

Last edited by vsovivi; 18.07.2012 at 11:58:22.
Vechi 18.07.2012, 12:20:28
Banned

Implicit 12 ore și 1 zi este constituțional și simetric pentru că Băsescu e singur!

Deci singura posibilitate pentru ca să se respecte principiul simetriei, adică de a fi demis cineva cu un număr simetric de voturi cu câte a fost ales, trebuie ținut seama că în orice alegeri sunt mai mulți candidați care acoperă toată plaja de electori care participă sau nu participă la vot însă în cazul unui referendum trebuie luat ca simetrică o alegere cu un singur candidat deci trebuie să existe un echilibru între cei ce votează și cei ce nu votează și pe de altă parte un echilibru între cei pro sau contra cu privire la regula jocului.

Deci este foarte corect și constituțional ca atunci când candidează cineva singur, fără contracandidați el trebuie să ia de două ori nota 5 adică 50%+1, astfel că pentru ca să fie validă o alegere cu un singur candidat el trebuie să aibă o majoritate de electori adică validare cu 50%+1 din numărul total de alegători, și dacă este validat el trebuie să aibă majoritatea din cei ce s-au prezentat la vot adică 50%+1 din participanți.

Și tot așa poate să fie demis, deci referendumul ca să fie constituțional trebuie să dureze maxim 12 ore cu prelungiri sub 30 de minute și doar acolo unde este cazul, urne mobile doar acolo unde este cerere scrisă de la bolnavi și handicapați și votul se validează dacă participarea a fost de peste 50%+1 din totalul de electori de pe liste și dacă e validat atunci se ia în calcul numărul majoritar din voturile exprimate!

Ți-e clar acuma cum e cu simetria și regulile corecte ale jocului?

Last edited by vsovivi; 18.07.2012 at 12:23:52.
Vechi 18.07.2012, 12:42:30
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci singura posibilitate pentru ca să se respecte principiul simetriei, adică de a fi demis cineva cu un număr simetric de voturi cu câte a fost ales, trebuie ținut seama că în orice alegeri sunt mai mulți candidați care acoperă toată plaja de electori care participă sau nu participă la vot însă în cazul unui referendum trebuie luat ca simetrică o alegere cu un singur candidat deci trebuie să existe un echilibru între cei ce votează și cei ce nu votează și pe de altă parte un echilibru între cei pro sau contra cu privire la regula jocului.
De ce când aleargă doi trebuie mai puține voturi decât când aleargă singur?
Vechi 18.07.2012, 13:09:55
Banned

Implicit Uite de ce!

Citat:
De ce când aleargă doi trebuie mai puține voturi decât când aleargă singur?
Păi dacă privim la alegerile din 2009 aici avem așa:

Voturi valabil exprimate: 10.483.8155

BASESCU : 5.277.068 adică 50,34%

GEOANĂ : 5.206.747 adică 49,66%

Deci președintele Băsescu participând singur acuma la referendum ca-n alegeri, ca să fie simetric e obligator 10.483.8155 participanți și să iasă voturi cu NU sub 50%,

...iar asta se poate doar cu un cvorum de peste 10.483.8155 și cu un număr de minim 5.277.068 de alegători care spun DA pentru demitere!

Iar asta prin lege este exprimat astfel: 50%+1 cvorum, 50%+1 pentru DA sau pentru NU și maxim 12 ore cu prelungiri minime (sub 30 minute pentru cei ce sosesc înainte de ora 20 dar nu apucă să voteze din pricina aglomerației)
Vechi 18.07.2012, 13:18:37
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar asta prin lege este exprimat astfel: 50%+1 cvorum, 50%+1 pentru DA sau pentru NU
Astea-s singurele vorbe înțelepte pe care le-ai produs pe topicul ăsta.

AMR 11
Vechi 18.07.2012, 13:27:39
Banned

Implicit

Citat:
Astea-s singurele vorbe înțelepte pe care le-ai produs pe topicul ăsta.

AMR 11
Ești cam dus cu pluta... îmi pare rău că trebuie să ți-o repet...

...păi nu sunt vorbele mele ci așa zice legea promulgată de Bantonescu și despre care CCR a zis că este constituțională la punctul 10 și se va valida în măsura în care este cvorum adică peste 9mil de participanți la vot conform cu puntul 5!
Vechi 18.07.2012, 12:43:35
Banned

Implicit 16 ore este neconstituțional! Am fost furat de 4 ore de senat!

Iată aici cum regulile jocului sunt făcute astfel ca singurul reprezentant PDL din secțiile de votare să pice de oboseală și să nu mai poată urmări corectitudinea procesului de votare! De ce? Păi ca să se fure mai rău ca-n '47!

Deci au fost nedreptățiți cei ce nu vor să participe la această mascaradă de demitere, căci nu este echilibru între orele de participare și neparticipare, deci am fost nedreptățit de parlament, de senatul pușcăriabililor prin această regulă anticonstituțională!

Corect este scris în lege ca timpul să fie de maxim 12 ore!

Practic se favorizează anticonstituțional voința poporului care vrea validarea referendumului față de voința celor ce nu vor validarea călcându-se echilibrul obligator consfințit prin cele 12 ore legitime!

Deci eu care vreau nevalidarea referendumului sunt furat cu 4 ore de către parlamentari în favoarea celor ce vor validarea!.. adică prelungiri nu cu maxim 30 de minute pentru cei ce vin în ultima clipă ci cu 33,(3)% adică exact cu 4 ore ca să se poată folosi din plin oboseala adversarilor aflați în inferioritate. Ce ar însemna ca în deplasare se se joace un meci de footbal nu 90 minute plus 5 minute maxim prelungiri ci 120 de minute + 5 minute prelungiri?

Stopați jaful de la urne și legile anticonstituționale!

Trăiască regele Mihail al României, președintele legitim Băsescu și poporul român creștin suveran. Amin.

Last edited by vsovivi; 18.07.2012 at 12:57:39.
Vechi 18.07.2012, 12:55:36
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Unde scrie mă cât tre' să dureze? 1, 2, 12, 23:59 ore?
Așa a zis Bășe?
Vechi 18.07.2012, 13:10:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Unde scrie mă cât tre' să dureze? 1, 2, 12, 23:59 ore?
Așa a zis Bășe?
In statutul PDL. Trebuie sa dureze 5 minute si sa fie lasati sa voteze numai cei care voteaza Nu
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
concurs national CMS 2012 scoala_brancoveneasca Sectiune dedicata profesorilor de religie 2 02.03.2012 13:54:31
Presedintele parlamentului din Republica Moldova:"Niciodată nu ne vom uni cu România" mihailt Generalitati 1 18.02.2010 19:45:03
Apel national C.tin Stiri, actualitati, anunturi 11 25.06.2009 07:46:15
REFERENDUM sa cerem! C.tin Stiri, actualitati, anunturi 48 07.04.2009 08:26:00
pt national vs. Saurian Generalitati 0 22.11.2007 12:31:18