Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2012, 12:29:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Domnule Zaharia,
Nici măcar un singur efect negativ?! De ce trebuie să cred eu ceea ce susțineți mai sus? Cum puteți demonstra că este adevărat? Vedeți că aici oamenii cer studii și cercetare serioasă pentru orice afirmație făcută de oricine, chiar dacă are titlul de doctor în domeniu. :)
Depinde de modul de preparare termica.
Prajirea si coacerea (gratar, cuptor, etc) se face in jur de 250 grade celsius sau mai mult.
In acest fel o parte din "componente" se pot trasforma radical sau chiar descompune in produsi daunatori.

Prin fierbere nu se depasesc 100 grade (poate ceva mai mult la oala cu presiune).
Este destul de ok.

Afirmatiile cum ca se distrug 1/3 din proteine si se pierd sarurile minerale nu au nici o baza stiintifica, sunt aiureli inventate de raw vegani pentru a-si sustine cauza (deh, scopul scuza mijloacele, nu?).

Citat:
Păi tocmai aia e problema, că e gătit! Dacă ar fi consumate în stare naturală, alimentele nu ar dăuna omului sau animalelor. Sper că este limpede că mă refer strict la vegetale.
Si ce se intampla cu eventualele bacterii, germeni, viermi chiar?

Stiu un copil care s-a ales cu un vierme tare pacatos, de care se scapa foarte greu daca scapi cumva, de la niste legume.

Din acest motiv de altfel regimul "raw vegan" nu este recomandat la gravide si la copii (la adulti merge in ideea ca daca se imbolnavesc, duc mai usor boala).

Last edited by AlinB; 06.07.2012 at 12:36:09.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 12:41:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Depinde de modul de preparare termica.
Prajirea si coacerea (gratar, cuptor, etc) se face in jur de 250 grade celsius sau mai mult.
In acest fel o parte din "componente" se pot trasforma radical sau chiar descompune in produsi daunatori.

Prin fierbere nu se depasesc 100 grade (poate ceva mai mult la oala cu presiune).
Este destul de ok.
Destul de ok presupune că o parte din componente se pierd sau cel puțin structura lor se alterează. Este?

Citat:
Afirmatiile cum ca se distrug 1/3 din proteine si se pierd sarurile minerale nu au nici o baza stiintifica, sunt aiureli inventate de raw vegani pentru a-si sustine cauza (deh, scopul scuza mijloacele, nu?).
Și eu trebuie să-l cred pe cuvînt pe AlinB de pe crestinortodox.ro , nu pe nenea doctor în fitoterapie care a inventat "aiurelile" vegane. Vino cu studii și cercetări științifice care să ne arate cum respectivii au luat diverse alimente și le-au fiert, copt, fript trăgînd concluzii că atîta proteină s-a pierdut, atîtea vitamine și enzime s-au distrus șamd. Altfel nu văd de ce aș crede ce spui.

Citat:
Si ce se intampla cu eventualele bacterii, germeni, viermi chiar?

Stiu un copil care s-a ales cu un vierme tare pacatos, de care se scapa foarte greu daca scapi cumva, de la niste legume.

Din acest motiv de altfel regimul "raw vegan" nu este recomandat la gravide si la copii (la adulti merge in ideea ca daca se imbolnavesc, duc mai usor boala).
Ce se întîmplă, își fac cuib în intestine?

Mergînd pe ideea că prin fierbere ne păzim de paraziți, ar trebui să nu mai consumăm nimic crud, nu? Parcă tu aveai replica aia că hai să nu mai trecem strada că s-ar putea să ne calce mașina... Iar dacă pe adulți îi calcă mașina, atunci duc mai ușor boala, deci ei pot totuși să se riște trecînd strada. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2012, 19:04:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Și ca să trăiești trebuie să ucizi...nu? E și asta un scop care scuză mijloacele.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 18:00:01
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

http://www.rawlifestyle.ro/vitamina-b12

Reply With Quote
Vechi 03.02.2013, 20:30:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

http://drcalinmarginean.blogspot.fr/...-in-dieta.html

Vă recomand și conferințele dînsului, aveți ce învăța din ele.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 16:26:11
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

subscriu, si eu le recomand.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 16:52:06
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
subscriu, si eu le recomand.
Sînt totuși cîteva puncte cu care nu pot fi de acord. El susține că e suficient ca o mamă să alăpteze pînă la 6-9 luni, nu ține cont prea mult de combinațiile nepermise între unele alimente, zice că soia trebuie neapărat fiartă (deși aici recunoaște că e în dubiu). O laudă adeseori pe E. White, fiind adventist, și probabil mai sînt și altele.

Cu toate acestea, merită să urmăriți filmele, aveți ce învăța de la dînsul. Tot respectul pentru campania lui de informare și pentru cunoștințele acumulate.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 16:53:42
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Sînt totuși cîteva puncte cu care nu pot fi de acord. El susține că e suficient ca o mamă să alăpteze pînă la 6-9 luni, nu ține cont prea mult de combinațiile nepermise între unele alimente, zice că soia trebuie neapărat fiartă (deși aici recunoaște că e în dubiu). O laudă adeseori pe E. White, fiind adventist, și probabil mai sînt și altele.

Cu toate acestea, merită să urmăriți filmele, aveți ce învăța de la dînsul. Tot respectul pentru campania lui de informare și pentru cunoștințele acumulate.
N-am auzit partea cu E. White si nici cu soia care trebuie fiarta.
In privinta alaptarii OMS recomanda sa fie facuta pana la un an, insa nu se spune nicaieri ca nu sunt suficiente 6-9 luni.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 20:21:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Citat:
Mda, mai da si cu oistea in gard uneori:

http://drcalinmarginean.blogspot.ro/...comentata.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_...bance_capacity

A wide variety of foods has been tested using this method, with certain spices, berries and legumes rated highly in extensive tables once published by the United States Department of Agriculture (USDA), but these were withdrawn in 2012 as biologically invalid,[3] as no physiological proof in vivo exists that the free-radical theory is valid. Consequently, the ORAC method, derived only in in vitro experiments, cannot be interpreted as relevant to human diets or biology.
Si probabil mai sunt si altele.
Vechi 04.02.2013, 20:28:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Apropo de adventisti, vegetarianusm si B12.

Stiu un adventist, din familie de adventisti, vegan de o viata, care abia la cca. 40 ani a ajuns sa-si descopere o carenta grava de B12.

Abia atunci a aflat, se pare, de problema veganism vs. B12.

Orice informatii para-stiintifice vizavi de B12 (si criminale la o adica) ar administra unele asociatii vegane membrilor ei (sau chiar zero informare), consensul stiintific este ca veganii au nevoie de suplimente de B12.

Cine nu crede (dintre vegani), poate sa incerce pe pielea familiei lui sa ignore acest aspect, problema este ca atunci cand deficitul este descoperit s-ar putea sa se soldeze deja cudaune biologice ireversibile.

Respectivul de care vorbeam mai sus, si-a invatat lectia - suplimentele de B12 nu lipsesc din alimentatia copiilor lui.