![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai lipseste ca barbatii, mai ales cei care nu au copii, sa dea sfaturi despre alaptat!
![]() ... Categoric pentru nasterea naturala. Chiar in aceeasi zi iti poti lua copilasul in brate si alapta (daca s-a declansat lactatia..daca nu, a doua zi...) Cezariana doar in caz de recomandare medicala. |
|
||||
|
||||
![]()
Repet... cand o sa te vezi in fata faptului implinit mai discutam. Bine a zis Adriana : sa isi dea cu parerea despre alaptare , barbatii. :) Cam aici esti tu acum,Ana.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acest fenomen duce si la consumarea anticonceptionalelor,dupa cele 2 nasteri,caci vb aia ce faci daca ramai insarcinata dupa cele 2 sarcini finalizate cu cezariana?A treia sarcina nu poate intra in discutie... Legat oarecum de subiect,in America s-a perfectat un medicament(hormonal)care sa opreasca menstruatia la femeile care nu o doresc-ma intreb cine o doreste,in fiecare luna,in conditiile in care nu procreezi?Insa este o functie fiziologica,deci trebuie acceptata cu tot intregul. Legatura vine din ideea ca folosindu-ne de tot felul de descoperiri nastrusnice dorim sa schimbam datul firesc al lucrurilor,urmarind confortul personal si libertatea suprema. Numai ca pt aceste descoperiri,exista si dezavantajul efectelor pe termen lung. Acum,din cate stiu de la toate prietenele care au nascut natural,asistenta medicala a fost cam brutala si traumatizanta(pe langa durerile si dramatismul situatiei),toate descriind aceasi experienta de "fatat"pe banda. Pana la urma,si nascutul asta nu este o floare la ureche,asa cum multi doctori si asistente il considera,si fiecare femeie doreste sa fie tratata cu multa consideratie,blandete si compasiune. Probabil asta este un motiv de luat in consideratie atunci cand femeile recurg la cezariana. Un alt motiv,pe care femeile sunt il ascund atunci cand vine vb despre alegerea cezarianei,este ca nu doresc ca musculatura vaginala sa se dilate,la nastere/nasteri si sa ajunga nedorite de barbati!! Personal,am avut discutii cu astfel de cazuri!Altele se feresc chiar si sa alapteze-din aceleasi motive legate de fizic! Motivele lor(ale femeilor) intr-un fel sunt indreptatite,nu toti barbatii traiesc la strana si nu sunt destui sfinti in lume care sa se lege la jugul casatoriei.Pana si sotia preotului ortodox din parohia noastra arata ca un model de revista-adica cu eforturi intretinute si nu asa cum iti imaginezi femeia in viziunea Parintilor,accesorizata cu basmale si poale lungi. Daca femeia iese din ascultarea barbatului care o doreste atragatoare,va trebui sa-si creasca copiii singura...si nu vorbim aici numai despre barbati in stare cazuta ci chiar despre credinciosi!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Cezariana este o operatie.
Doua cezariene= doua operatii, in care nu este taiat doar peretele abdominal ci si uterul! Pe langa acestea, solicitate, mai pot interveni de-a lungul vietii si altele, neprevazute. Apoi herniile, etc, multe complicatii... Dupa cezariana nu se declanseaza uneori lactatia, doar nasterea naturala declanseaza implicit lactatia (activitatea hormonala), de aceea se administreaza medicamente care sa stimuleze lactatia. Sunt foarte multe consecinte benefice, pe termen scurt si pe termen lung, ale nasterii naturale si alaptarii, atat cat este necesara. La fel, extrem de multe riscuri, in cazul cezarienei si nealaptarii (aceasta din urma mai ales pentru bebelus...) Barbatii care isi parasesc sotia si copiii din motivele descrise mai sus= pacatul lor, nici nu merita discutat..... E adevarat ca pe capul femeii ramane o mare raspundere si greutate, cu atat va fi mai merituoasa. Last edited by Adriana Cluj; 03.07.2012 at 09:38:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum cateva pagini in urma,cred ca am facut si eu asemenea afirmatii la adresa barbatilor care intervin in discutie,insa multi dintre ei sunt medici deci comentariile lor sunt indreptatite. Cum ramane apoi cu sintagma ca femeia sa asculte de barbatul sau?Daca sotul nu este de acord sa aiba un copil nascut printr-o interventie nenaturala? Cred ca pana la urma aceasta decizie,arata ca esti de acord cu planul lui Dumnezeu si accepti ca esti femeie si ai o alta cruce de dus;caci daca se voia altfel,erai barbat! Stiu,nu este placut,dar stiti voi...razvratirea unde duce!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu stiu ce este o cezariana.Nu pledez pt ea,decat daca cazuistica medicala o propune. Nu este asa usor sa spui"pacatul lor"si sa mergi mai departe cu greutatile,adica stiu sigur ca sunt femei in afara acestui spatiu virtual care nu sunt atat de puternice!!
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, nu-i deloc usor.....pentru nimeni nu-i usor. Dar mergi mai departe si-ti cresti copiii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite ce pati colegul nostru Ioan Cezar cand a dat de subiect (acolo cu rabdarea...), cum zicea el, mai bine ar fi facut munca de cercetare ![]() Last edited by Adriana Cluj; 02.07.2012 at 19:28:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu m-am nascut prin cezariana, dar am fost alaptata, e un mit acesta cum ca nu poti alapta daca ai nascut prin cezariana.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pledoarie ptr gandirea pozitiva | ingerul_pazitor | Generalitati | 4 | 03.07.2012 09:55:46 |
Pledoarie pentru VIATA! | Florin-Ionut | Nunta | 17 | 18.12.2010 14:56:01 |
rugaciuni pentru nasterea de prunci sanatosi | lidiap | Rugaciuni | 10 | 10.05.2010 22:51:06 |
Rugaciune pentru nasterea unui copil... | maggie | Rugaciuni | 15 | 23.04.2009 11:57:52 |
UE si alimentatia naturala | nicoletajuravle | Generalitati | 9 | 21.04.2007 11:42:44 |
|